Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Καραπιάλης στον Θρύλο!

Ο Καραπιάλης στον Θρύλο!
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011 - 20:48

Η 15η Ιουλίου είναι μία ξεχωριστή ημέρα για τον Θρύλο και τον λαό του, αφού σαν σήμερα το 1991 ένας παίκτης που έδωσε πολλά και αγαπήθηκε πολύ στο Λιμάνι συμφώνησε με τον Ολυμπιακό. Ο λόγος για τον Βασίλη Καραπιάλη!
Ο Λαρισαίος μέσος χωρίς καμία αμφιβολία αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα «δεκάρια» που έβγαλε το ελληνικό ποδόσφαιρο, ήταν κορυφαίος στα χρόνια του και αυτά που πρόσφερε δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Έζησε μεγάλες στιγμές με την φανέλα του Θρύλου και αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους οπαδούς των Πειραιωτών, οι οποίοι έχουν βάλει τον Βασίλη Καραπιάλη στις καρδιές τους και δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ. Μπορεί να έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση πολλά χρόνια (2000), έχοντας προλάβει να φορέσει την ερυθρόλευκη 276 φορές πετυχαίνοντας 64 γκολ, όμως, αυτά που πέτυχε έχουν μείνει αποτυπωμένα σε κάθε ΓΑΥΡΟ…

Ο Βασίλης Καραπιάλης, ήταν από το 1991 στον Ολυμπιακό και όπως καταλαβαίνει κανείς πρόλαβε τα «πέτρινα» χρόνια της ομάδας, όταν δηλαδή οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν στη θέση τους. Εννοούμε την κορυφή. Όμως, ο παλαίμαχος μέσος με την ποιότητα του, την «μαεστρία» του και την εμπειρία του κατάφερε να πρωταγωνιστήσει και να επαναφέρει τον Θρύλο στο θρόνο του, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα που έπαιξε – κατά πολλούς – την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα, όχι μόνο στην εποχή της.

Το 1997 κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό και πήρε ακόμη 3 (1998, 1999, 2000) φτάνοντας τα 4, ενώ παράλληλα είχε γευτεί και 2 Κύπελλα!
Η τεχνική κατάρτιση του Βασίλη Καραπιάλη ήταν υψηλότατη και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έλεγαν πως δεν έχει ξαναπεράσει καλύτερο «δεκάρι» από τα ελληνικά γήπεδο. Ήταν από τους ποδοσφαιριστές που μπορούσαν να πάρει πάνω του μια ομάδα και να αλλάξει μόνος του την ροή του ματς, με την εξαιρετική του πάσα και το «χάιδεμα» που έκανε στην μπάλα…

Όμως και η… σχέση του με τον Παναθηναϊκό ήταν «εξαιρετική» και αυτό είχε φανεί από το 1991 όταν από την Λάρισα τον… πήγαιναν στους «πράσινους», αλλά ο «Μπίλαρος» ήρθε στον Θρύλο και έγινε είδωλλο! Από τότε, τους «πλήγωνε» συνεχώς και κανείς δεν θα ξεχάσει ένα γκολ για όσκαρ που είχε πετύχει τη σεζόν 1998-1999 στο ΟΑΚΑ στην έδρα του ΠΑΟ στη νίκη με 4-2. Μια «λόμπα» στην κίνηση που είχε κάνει τους πάντες να ανατριχιάσουν με το μεγαλείου αυτού του παίκτη, μία από τις πολλές μεγάλες στιγμές που είχε στη λαμπρή καριέρα του. Πρέπει να πούμε, όμως, ότι σε εκείνο το ματς είχε σκοράρει κι άλλο τέρμα… Συνολικά, κόντρα στον πελάτη είχε βάλει 4 γκολ! Και με την ΑΕΚ τα πήγαινε καλά στο σκοράρισμα. Βέβαια, έτσι είναι οι μεγάλοι παίκτες, ξέρουν να παίρνουν την ομάδα πάνω τους και να ξεχωρίζουν στα μεγάλα παιχνίδια!

Αυτή η μέρα, λοιπόν, που η παικτούρα είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, δεν θα ξεχαστεί ποτέ και όλοι οι ΓΑΥΡΟΙ θα έχουν στις καρδιές τους τον μεγάλο Βασίλη Καραπιάλη!

Διαβάστε επίσης

Το... μάτι του «μάγου»!

Το... μάτι του «μάγου»!

Αφιέρωμα στον Πάουλο Ενρίκε Γκάνσο της Σάντος φιλοξενεί ιστοσελίδα στη Βραζιλία, η οποία αναφέρεται στην ανακάλυψή του από τον Τζιοβάνι!

Ο «Μάγος της Αραβίας»!

Ο «Μάγος της Αραβίας»!

Ο «ΓΑΥΡΟΣ» αναλύει πλήρως τη σεζόν του Γέστε στην Αλ Γουάσλ, με την οποία είχε 27 ματς, 12 γκολ και 8 ασίστ!

Το κύπελλο του Μπούκοβι

Το κύπελλο του Μπούκοβι

Σαν σήμερα, το 1965 ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟ με 1-0 και κατέκτησε για 12η φορά το κύπελλο Ελλάδας με τον Μάρτον Μπούκοβι στον πάγκο.

Αποθέωση και νίκη!

Αποθέωση και νίκη!

Στο... πόδι είναι η κρητική πόλη για το φιλικό των Βετεράνων που διεξάγεται αυτή την ώρα.