Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μία... παλιά γνώριμη

Μία... παλιά γνώριμη
Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012 - 17:46

Επόμενη αντίπαλος για τον Θρύλο, στους «16» του Europa League, είναι η Ουκρανική Μέταλιστ, μία ομάδα την οποία ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν.

Τότε επρόκειτο για την προγενέστερη μορφή της διοργάνωσης, το UEFA, και οι Πειραιώτες είχαν ηττηθεί με 1-0. Τώρα, όμως, είναι διαφορετικά τα πράγματα, διπλές αναμετρήσεις και σε πλέι οφ φάση, όχι σε όμιλο.

Όλα θα κριθούν στο χορτάρι, αλλά πλέον βρισκόμαστε σε ρυθμούς Μέταλιστ και το ίδιο συμβαίνει και με τους Ουκρανούς. Ήδη στην επίσημη ιστοσελίδα τους έχουν αναρτήσει το προφίλ του Θρύλου και τον παρουσιάζουν στους φίλους τους. Με αναφορά σε όλους τους τίτλους της ομάδας του Πειραιά και στην προϊστορία με τους ουκρανικούς συλλόγους.

Πέρα από την παρουσίαση του Θρύλου, στον «ΓΑΥΡΟ» της Παρασκευής μπορέσατε να διαβάσετε σημαντικά στοιχεία για το προφίλ της Μέταλιστ και σας τα παρουσιάζουμε και μέσω του gavros.gr.


+ Η διοίκηση της Μέταλιστ έχει δαπανήσει 45 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία, επενδύοντας σε Λατινοαμερικάνους που πετούν «φωτιές» από τη μέση και μπροστά.

- Βρίσκεται για χρόνια στη σκιά των Σαχτάρ, Ντιναμό Κιέβου και αν εξαιρέσει κανείς την τελευταία πενταετία δεν έχει ευρωπαϊκές εμπειρίες.

TO AΣΤΕΡΙ
Χοσέ Ερνέστο Σόσα
Το όνομά του είχε ακουστεί αρκετές φορές στο παρελθόν ως μεταγραφικός στόχος ελληνικών ομάδων, όμως η Μέταλιστ κατάφερε να τον κάνει δικό της. Ο 27χρονος Αργεντινός αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της ουκρανικής ομάδας στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ φέτος στο πρωτάθλημα έχει 17 συμμετοχές με τέσσερα γκολ και στην Ευρώπη επτά συμμετοχές με δύο τέρματα. Επίσης, για όσους δεν γνωρίζουν τους μέχρι τώρα σταθμούς της καριέρας του, ο Σόσα έχει αγωνιστεί στις Εστουντιάντες (2002-2007), Μπάγερν Μονάχου (2007-2010) και Νάπολι (2010-2011).
Ο Σόσα είναι 11 φορές διεθνής με την εθνική Αργεντινής έχοντας πετύχει ένα γκολ.


Διαβάστε επίσης

Σκόνδρας και Γιαννώτας

Σκόνδρας και Γιαννώτας

Οι δύο νεαροί αναμένεται να αποτελέσουν τα δύο πρώτα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού…

ΟΑΚΑ από τα... παλιά!

ΟΑΚΑ από τα... παλιά!

Η ατμόσφαιρα στον τελικό Κυπέλλου από τους ΓΑΥΡΟΥΣ, θύμιζε κάτι από το παρελθόν...