Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αντίπαλος 53 εκατ. δολαρίων

Αντίπαλος 53 εκατ. δολαρίων
Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012 - 17:46

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση με στοιχεία για όλες τις ουκρανικές ομάδες και δη για τη Μέταλιστ έκανε το γνωστό περιοδικό «Forbes», καθώς στο τεύχος Μαρτίου έχει κάνει την αποτίμησή τους.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού βρίσκεται στην 4η θέση της συγκεκριμένης λίστας, καθώς κοστολογείται στα 53 εκατ. δολάρια, ενώ το φετινό μπάτζετ της είναι 40 εκατ. δολάρια για την ομάδα της οποίας είναι ιδιοκτήτης ο Ολεξάντρ Γιαροσλάβσκι.

Πρώτη στον σχετικό κατάλογο από τα ουκρανικά κλαμπ βρίσκεται η Σαχτάρ Ντόνετσκ, καθώς αποτιμάται στα 193 εκατ. δολάρια, ενώ έχει προϋπολογισμό 91,1 εκατ. δολάρια. Δεύτερη είναι Ντιναμό Κιέβο, που κοστολογείται στα 85 εκατ. δολάρια και έχει μπάτζετ 60 εκατ. δολαρίων. Πάνω από τη Μέταλιστ βρίσκεται και η Ντνίπρο, η οποία αν και αποτιμάται στα 55 εκατ. δολάρια, έχει προϋπολογισμό 80 εκατ. δολαρίων! Από κει και πέρα υπάρχει χαώδης διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες, αφού στην 5η θέση είναι η Τσερνομόρετς, η οποία μπορεί να κοστολογείται στα 40 εκατ. δολάρια, αλλά έχει μπάτζετ μόλις 5 εκατ. δολαρίων.

Διαβάστε επίσης

Σκόνδρας και Γιαννώτας

Σκόνδρας και Γιαννώτας

Οι δύο νεαροί αναμένεται να αποτελέσουν τα δύο πρώτα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού…

ΟΑΚΑ από τα... παλιά!

ΟΑΚΑ από τα... παλιά!

Η ατμόσφαιρα στον τελικό Κυπέλλου από τους ΓΑΥΡΟΥΣ, θύμιζε κάτι από το παρελθόν...