Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

YOU’ LL NEVER WALK ALONE

YOU’ LL NEVER WALK ALONE
Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014 - 01:28

Δυστυχώς Ολυμπιακός και Λίβερπουλ είναι από τους συλλόγους που έχουν νιώσει την απώλεια οπαδών τους, αφού τόσο οι Άγγλοι όσο και ο Θρύλος έχουν ζήσει τραγωδίες. Κανείς φυσικά δεν ξεχνά την ημερομηνία 08-02-1981, τότε που χάθηκαν 21 παιδιά της Θύρας 7 στον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Και από την άλλη, για τη Λίβερπουλ η ημέρα που έχει γραφτεί ως την πιο μαύρη στην ιστορία της, είναι η 15η Απριλίου του 1989. Όταν στο γήπεδο «Hillsborough» του Σέφιλντ, έγινε ο ημιτελικός του Κυπέλλου Αγγλίας, Λίβερπουλ-Νότιγχαμ Φόρεστ και σε μία από τις κερκίδες του γηπέδου έχασαν τη ζωή τους 96 άτομα και οι τραυματίες ξεπερνούσαν τους 700!

Έτσι, λοιπόν, το Σάββατο, οι φίλαθλοι των «κόκκινων» δεν ξέχασαν τη σημερινή ιδιαίτερη ημερομηνία για την Ολυμπιακή οικογένεια και τίμησαν με τον δικό τους τρόπο τη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7. Στις εξέδρες του Άνφιλντ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Άρσεναλ στην οποία η ομάδα του Μερσεϊσάιντ θριάμβευσαν με 5-1, υπήρχε το πανό που έγραφε «21+96 You’ll Never Walk Alone»!

Το κλίμα ήταν φορτισμένο, καθώς πολλοί από τους φιλάθλους της Λίβερπουλ έφεραν και πάλι στο μυαλό τους την τραγωδία του Χίλσμπορο το 1989, όπου 96 φίλοι των «Reds» έχασαν τη ζωή τους υπό παρόμοιες συνθήκες.

Να σημειώσουμε μάλιστα ότι, οι Άγγλοι οπαδοί της Λίβερπουλ έχουν έρθει στην Ελλάδα και έχουν καταθέσει λουλούδια στο μνημείο της Θύρας 7 στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ παράλληλα έχουν αναρτήσει πανό και έχουν φτιάξει κορεό στον αγώνα με τον Θρύλο για το Champions League στις 08-12-2004, το οποίο ανέγραφε ««96+21 YNWA».

Συγχαρητήρια και μόνο, τίποτα άλλο!

Θυμηθείτε το κορεό των φίλων της Λίβερπουλ, αλλά και φωτογραφίες από την επίσκεψή τους το 2007 στο μνημείο των αδικοχαμένων αδερφών μας…

Διαβάστε επίσης

Αναγνωριστική βόλτα...

Αναγνωριστική βόλτα...

Πριν από λίγα λεπτά έκαναν την καθιερωμένη βόλτα τους στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Βέροιας οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Ολυμπιακού.

Σκόραρε ο Ιωαννίδης

Σκόραρε ο Ιωαννίδης

Το πέμπτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα σημείωσε με τη Χάνσα Ροστόκ ο Νίκος Ιωαννίδης.