Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Την ομάδα πιο ελληνική»

«Την ομάδα πιο ελληνική»
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 - 02:20

Συνολικά 22 παιδιά της ακαδημίας του Ολυμπιακού, την Πέμπτη έκαναν προπόνηση υπό τις οδηγίες του τεχνικού της πρώτης ομάδας των «ερυθρόλευκων», Μίτσελ! Κάτι το οποίο πραγματοποιήθηκε μετά από συνεννόηση του Ισπανού τεχνικού του Θρύλου με τους ανθρώπους της ακαδημίας του Ολυμπιακού.

Έτσι επιλέχθηκαν παιδιά από τα τρία τμήματα της ακαδημίας Κ16, Κ17, Κ20 και ενσωματώθηκαν στο Elite Group. Και η προπόνηση έγινε υπό τις οδηγίες του Μίτσελ, αλλά και την παρακολούθηση του τεχνικού επιτελείου της πρώτης ομάδας, αλλά και των προπονητών της ακαδημίας οι οποίοι έχουν και αυτοί τη δική τους ευκαιρία να αφομοιώσουν καλύτερα την αγωνιστική φιλοσοφία της Α’ Ομάδας του Ολυμπιακού.

Οι παίκτες που επιλέχθηκαν για το Elite Group, ήταν αναλυτικά οι Ηλιάδης, Κατσιμήτρος, Ρέτσος, Τσιμπούκας, Νικολάου, Αγιώτης, Φουάσης, Μανωλάκης, Τόλι, Αγγελόπουλος, Μεγαρίτης, Δερμιτζάκης, Λάτσι, Κηπουρός, Ξενιτίδης, Ανδρούτσος, Μανθάτης, Βάρκας, Κούγιος, Τζουμάκης, Γκλεγκλές, Τσιλίκης.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ, μετά το τέλος της προπόνησης με τα παιδιά της ακαδημίας, μιλώντας στο επίσημο κανάλι της ιστοσελίδας των «ερυθρόλευκων», τόνισε:

Πόσο σημαντικό είναι για εσάς, να δουλεύετε με τα παιδιά;
«Πολύ. Είναι πολύ ευχάριστο για μένα να δουλεύω με τα παιδιά. Είναι, επίσης, μία πολύ καλή κίνηση της ομάδας που θέλει να γίνεται αυτή η εκμάθηση και να είναι και οι ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας δίπλα σε εμάς και στην πρώτη ομάδα».

Αυτό είναι και μία σημαντική εμπειρία για παιδιά...
«Σίγουρα, αλλά το σημαντικό είναι να καταλάβουν πως το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι. Να έχουν πάντα σωστή συμπεριφορά, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι».

Θα το συνεχίσετε πιο συστηματικά;
«Ναι, είναι μία συμφωνία που είχαμε με την Ακαδημία. Ήταν μία ιδέα της Ακαδημίας. Μας φάνηκε πάρα πολύ καλή. Όταν θα λείπουν οι ποδοσφαιριστές μας και θα είναι με τις εθνικές ομάδες, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τα παιδιά μαζί μας. Θα κάνουν προπόνηση με την πρώτη ομάδα. Με προπονητές από την πρώτη ομάδα και θέλουμε σιγά-σιγά να καταλάβουν το παιχνίδι της πρώτης ομάδας».

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στα παιδιά των Ακαδημιών;
«Θα ήθελα να γίνει αυτή η ομάδα πιο ελληνική με το χρόνο. Οπότε θέλουμε να έχουμε παιδιά στην Ακαδημία που θα ανεβαίνουν σιγά-σιγά στην πρώτη ομάδα και να την κάνουμε πιο ελληνική την πρώτη ομάδα».

Διαβάστε επίσης

Γιαννάκη... ξυδάκι!

Γιαννάκη... ξυδάκι!

Πάρε την ομαδούλα σου και σε άλλο πρωτάθλημα. Όταν χάνεις, σου βρωμίζουν όλα, ε;