Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Δεν έχει μεγαθήρια»

«Δεν έχει μεγαθήρια»
Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 - 22:21

Ως ευκαιρία να προχωρήσει στην διοργάνωση του Europa League θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός τις επερχόμενες αναμετρήσεις με την Ντνίπρο σύμφωνα με τον Αλέξη Αλεξανδρή.

Ο παλαίμαχος άσος και συλλέκτης επτά συνεχόμενων πρωταθλημάτων με τα «ερυθρόλευκα» (1997-2003) σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport24Radio 103, 3», υποστήριξε επίσης ότι η Nτνίπρο είναι απρόβλεπτη αγωνιστικά και η συγκεκριμένη κατηγορία τη συνιστά ακόμη πιο επικίνδυνη, εν όψει της αποψινής πρώτης αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό:

«Και μόνο όταν αγωνίζεσαι στην Ευρώπη σε οποιονδήποτε θεσμό, είτε με ομάδα είτε με την Εθνική είναι ένα έξτρα κίνητρο. Ποιο είναι κίνητρο το να παίζεις στην Ελλάδα; Όταν παίζεις εδώ είσαι ξενερωμένος. Αν μπει ο Ολυμπιακός στην διαδικασία ότι παίζουμε σε μία υποβαθμισμένη διοργάνωση θα βρεθεί προ μεγάλης έκπληξης.

Όλες οι ομάδες θέλουν να προχωρήσουν. Αν ο Ολυμπιακός προχωρήσει διαφορετικά νομίζω ότι μπορεί να μπλέξει πολύ άσχημα και αυτό να έχει καταστροφικές συνέπειες. Αν προχωρήσεις μπορείς να περάσεις πολύ πιο εύκολα απ’ ότι στους 16 του Champions League».

Για την συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Europa League: «Το πρεστίζ της ομάδας ανεβαίνει σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είναι ευκαιρία να αντιμετωπίσει ομάδες στα μέτρα του και να δείξει τι μπορεί να κάνει. Δεν έχει μεγαθήρια επιπέδου Μπάγερν. Δεν παίζεις με την Ρεάλ που λες εντάξει έχασα, τώρα πρέπει να κερδίσεις. Οι ευθύνες πέφτουν πάνω σου πλέον».

Για την Ντνίπρο: «Είναι γρίφος τώρα. Πραγματικά δεν ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν. Διαφορετικά βλέπεις μία ομάδα τον Οκτώβριο και διαφορετικά τώρα. Πρέπει να αντιμετωπίσει το παιχνίδι δίχως αύριο, διαφορετικά θα έχει προβλήματα».

Για την απόδοση του Ολυμπιακού στην Ευρώπη: «Ο Ολυμπιακός έχει μετάπτωση στην απόδοση του. Στην Ευρώπη με τα δεδομένα που είχε και τις ομάδες που αντιμετώπισε έπαιξε καλά. Η διοίκηση της ομάδας πρέπει να πείσει τους ποδοσφαιριστές τι είναι Ολυμπιακός και τι πρεσβεύει. Αν αυτό γίνει κατανοητό τότε μπορεί να πάει ψηλά στην Ευρώπη. Είμαι περίεργος να δω πως θα αντιμετωπίσει τον αποψινό (σ.σ. της Πέμπτης) αγώνα».

Για το πώς του ακούγεται η ατάκα, «βασικός μας στόχος το πρωτάθλημα»: «Δεν μου ακούγεται καλά αυτό. Είσαι καθιερωμένος στην Ευρώπη και σε όποια διοργάνωση παίζεις πρέπει να υπερβάλεις και να φτάσεις ψηλά τον σύλλογο. Έτσι το σκεφτόμουν εγώ. Πρέπει από σήμερα να σκεφτούν πως θα πάρουν την πρόκριση. Η Ευρώπη είναι διαβατήριο για να πάρουν μία καλή μεταγραφή».

Για το αν του έκανε εντύπωση το αποτέλεσμα του αγώνα του Κυπέλλου: «Δεν μου έκανε καμία εντύπωση ότι η ΑΕΚ ήταν τόσο καλή. Έχει νέα παιδιά και αγωνίζεται με διάθεση. Μπορεί να παίζει στην Β’ Εθνική, αλλά είναι τεράστιο το όνομα που κουβαλάνε. Αν ο Ολυμπιακός δεν είναι σοβαρός θα αντιμετωπίσει πρόβλημα και εκεί. Έδειξαν και στο Καραϊσκάκη ότι δεν φοβήθηκαν το παιχνίδι».

Διαβάστε επίσης

«Σφαγιαστική διαιτησία»

«Σφαγιαστική διαιτησία»

Τα έντονα παράπονα του Ολυμπιακού για τον διαιτητή του σημερινού αγώνα, εξέφρασε ο Κώστας Καραπαπάς.

Live στο Olympiacos Web Radio

Live στο Olympiacos Web Radio

Όσοι θέλουν, μπορούν να παρακολουθήσουν σε ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση, το παιχνίδι με την Ντνίπρο.