Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Κλειδί το ματς στην 8άδα»

«Κλειδί το ματς στην 8άδα»
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 - 08:22
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης θα πάρει μέρος η εθνική ομάδα πόλο Ανδρών. Η οποία έχει βάση της τον Ολυμπιακό, ενώ στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι ο Θοδωρής Βλάχος. Ο «ερυθρόλευκος» τεχνικός και κόουτς της Ελλάδας μίλησε στο gavros.gr για το τουρνουά που πλησιάζει και για τις επιδιώξεις που έχει η ομάδα στη διοργάνωση.

Να σημειώσουμε πως η ελληνική ομάδα αναχωρεί τα ξημερώματα του Σαββάτου για την Ισπανία, ενώ το πρώτο της ματς είναι τη Δευτέρα με αντίπαλο την Τουρκία. Στον όμιλο βρίσκονται ακόμα η Κροατία και η Ολλανδία. Το θέμα δεν είναι απλά ο όμιλος. Το πιο σημαντικό είναι το χιαστί ματς που θα κρίνει τι μπορεί να κάνει η ελληνική ομάδα.

Με τον Πρωταθλητή Ευρώπης -με τον Ολυμπιακό- προπονητή να τονίζει αρχικά: «Είμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά θα πρέπει να το δείξουμε στη Βαρκελώνη. Έχουμε κάνει αρκετή δουλειά, φάνηκε αυτό κατά τη διάρκεια των Μεσογειακών Αγώνων. Αντιμετωπίσαμε τη Σερβία στον τελικό και χάσαμε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι. Από αυτούς έλειπε μόνο ο Πιέτλοβιτς. Δηλαδή ήταν η ομάδα που θα πάρει μέρος και στο Ευρωπαϊκό. Άρα είμαστε σε καλό σημείο. Δεν πρέπει, όμως, να μείνουμε εκεί».

Σε ό,τι αφορά τους στόχους της Ελλάδας στο τουρνουά, ο 49χρονος τεχνικός εξήγησε: «Σε πρώτη φάση πρέπει να πετύχουμε τις απαιτούμενες νίκες για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Κόντρα στην Κροατία θα είναι ένα δυνατό τεστ για να δούμε πολλά πράγματα. Αλλά αυτά δεν έχουν απολύτως καμμιά σημασία. Σε αυτά τα ματς όλα τα λεφτά είναι το χιαστί παιχνίδι. Εκεί πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει, να παίξουμε καλά και να πάρουμε τη νίκη. Είναι το ματς που σε στέλνει στην 4άδα και αυτό έχουμε θέσει ως αρχικό μας στόχο. Εάν τα καταφέρουμε τότε θα κοιτάξουμε για το κάτι παραπάνω».

Καταλήγοντας, ο προπονητής του Ολυμπιακού υπογράμμισε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να τα πάμε καλά και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Διαβάστε επίσης

«Γοργόνες» από χρυσάφι! (pics)

«Γοργόνες» από χρυσάφι! (pics)

Η ομάδα πόλο Μίνι Κορασίδων του Θρύλου κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, αφού νίκησε στα πέναλτι τον Νηρέα Χαλανδρίου.