Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μεγάλη πρόκριση για την Εθνική

Μεγάλη πρόκριση για την Εθνική
Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 - 19:14

Νέα μεγάλη επιτυχία για την Εθνική πόλο των Γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 11-10 στα πέναλτι της Ρωσίας και έτσι προκρίθηκε στους «4» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το οποίο διεξάγεται στη Βαρκελώνη.

Η Ελλάδα ξόρκισε τον… κακό της δαίμονα και πλέον θα αγωνιστεί στα ημιτελικά για μια θέση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Στα του αγώνα, η Ρωσία ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, έξι λεπτά μετά την έναρξη του 1ου οκταλέπτου. Η Προκοφίεβα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Διαμαντοπούλου, με την Αβραμίδου να απαντάει με δοκάρι. Στα μέσα του δεύτερου οκταλέπτου η Ελευθερία Πλευρίτου ισοφάρισε, με την Αβραμίδου στη συνέχεια να βρίσκει δίχτυα σε επίθεση με παίκτρια παραπάνω και να κάνει το 2-1.

Με απόκρουση της Διαμαντοπούλου ξεκίνησε η τρίτη περίοδος, ενώ αμέσως μετά και πάλι η Ελευθερία Πλευρίτου με πανέμορφη λόμπα έκανε το 3-1. Η Εθνική δεν σταμάτησε εκεί και με τη Νικόλ Ελευθεριάδου έκανε το 4-1 σε παίκτρια παραπάνω, δίνοντας ένα μεγάλο προβάδισμα για την Ελλάδα.

Ωστόσο κάπου εκεί ήρθε το μπλακ άουτ. Η «γαλανόλευκη» δέχθηκε τρία τέρματα, χωρίς να απαντήσει και έτσι το σκορ πήγε στο 4-4.

Με αρκετή δόση τύχης η Ιβάνοβα επανέφερε το προβάδισμα στα χέρια της Ρωσίας (5-4), με την Νικόλ Ελευθεριάδου να απαντάει με δύο σερί τέρματα για το 6-5.

Η μάχη «άναψε» στο φινάλε, με την ελληνική άμυνα να τα δίνει όλα. Δεν κατάφερε όμως να σταματήσει τη Γκορμπούνοβα, η οποία ισοφάρισε σε επίθεση με παίκτρια παραπάνω, στέλνοντας το ματς στα πέναλτι.

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 2-0, 2-2, 2-3 (5-4 πεν)

Ελλάδα (Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου 3, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Πάτρα, Πρωτόπαπα, Πλευρίτου Ε 2., Ξενάκη, Σταματοπούλου

Ρωσία (Γκαϊντούκοφ): Βερκογκλιάντοβα, Βακίτοβα, Προκοφίεβα 3, Καρίμοβα, Μπορίσοβα, Γκορμπούνοβα 1, Σερζάντοβα, Σιμάνοβιτς 1, Τιμοφέεβα, Κούρζινα, Ιβάνοβα, Ρίζκοβα, Καρνάουκ

Διαβάστε επίσης

Βραδινή… Εθνική

Βραδινή… Εθνική

Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης του Ευρωπαϊκού με την Ελλάδα να παίζει με την Ισπανία στις 23:00 (24/07).