Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κάθε... εμπόδιο τον κάνει πιο δυνατό!

Κάθε... εμπόδιο τον κάνει πιο δυνατό!
Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018 - 14:35
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Ένας χαμένος τελικός είναι πάντα χαμένος τελικός. Αλλά όταν αφορά έναν τίτλο που ουσιαστικά δεν σε κάνει πρωταθλητή, αλλά είναι περισσότερο για το... θέαμα, τότε πρέπει να κοιτάξεις μπροστά. Ο Ολυμπιακός που φέτος δεν έκανε σωστή προετοιμασία, αφού δεν είχε κολυμβητήριο, παιχνίδι με το παιχνίδι γίνεται καλύτερος. Στη Βουδαπέστη, την Παρασκευή κόντρα στην Φερεντσβάρος έκανε ένα ακόμα βήμα προς τα μπροστά. Στην έδρα μιας πολύ δυνατής ομάδας που φέτος έχει στόχο να πρωταγωνιστήσει στο LEN Τσάμπιονς Λιγκ, οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι μετά από τέσσερα οκτάλεπτα. Και «πλήρωσαν» τα δοκάρια στο φινάλε!

Αλλά έπαιζαν εκτός έδρας απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει δουλέψει ιδανικά από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας του. Αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι». Το ματς στη Βουδαπέστη πάει, πέρασε. Σημασία έχει η πορεία, το «ταξίδι» ως το φινάλε. Κι αυτό είναι τον προσεχή Ιούνιο, στο Ανόβερο. Εκεί θα είναι ο Ολυμπιακός. Γιατί και Πρωταθλητής Ευρώπης είναι, και εξαιρετική ομάδα είναι, κι ακόμα δεν έχει φτάσει ούτε στο 70% από αυτό που μπορεί να παίξει αυτή η ομάδα. Είχαν δίκιο ο Θοδωρής Βλάχος και ο Γιόζιπ Πάβιτς που είπαν πώς ο Ολυμπιακός έχει ως στόχο την κορυφή της Ευρώπης. Αυτήν που κατέκτησε πέρσι στη Γένοβα. Μπορεί ο Ολυμπιακός να το επαναλάβει;

Και βέβαια μπορεί. Διότι είναι καλύτερη ομάδα από πέρσι, πιο έμπειρη και πιο γεμάτη. Με πολύ ταλέντο και ποιότητα. Απλά υστέρησε στο κομμάτι της προετοιμασίας. Ουσιαστικά η ομάδα άρχισε να λειτουργεί σωστά από τον Νοέμβριο όταν «μπήκε» στο Παπαστράτειο. Από εκείνη τη στιγμή και μετά μπορεί να κάνει αυτό που έχουν στόχο ο Βλάχος και οι παίκτες του. Να γίνουν ακόμα καλύτεροι από πέρσι.

Ο χρόνος δουλεύει υπέρ τους κι αυτό ας το καταλάβουν όλοι! Τα... εμπόδια στην πορεία τους κάνουν πιο δυνατούς τους «ερυθρόλευκους». Απλά χρειάζονται λίγο καιρό ακόμα και μετά θα δείτε πώς θα αγωνίζεται ο Πρωταθλητής Ευρώπης. Σημασία στην τελική έχουν τα Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί τα Σούπερ Καπ δεν λένε πολλά. Ένα ματς για το γόητρο. Η ουσία είναι αυτή που μετράει!

Διαβάστε επίσης

Ένα γρήγορο γκολ...

Ένα γρήγορο γκολ...

Αυτό που λείπει από τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο.