Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στην έκτη θέση του Europa Cup η εθνική Γυναικών

Στην έκτη θέση του Europa Cup η εθνική Γυναικών
Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019 - 22:30

Την έκτη θέση στο Europa Cup κατέλαβε η Εθνική Γυναικών καθώς ηττήθηκε με 17-14 από την Ισπανία στη τελική φάση της διοργάνωσης που διεξάγεται στο Τορίνο της Ιταλίας. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα (19/3) από τους «φούρια ρόχας» μέσα λίγες μέρες καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ηττηθεί με 11-7 για την 6η αγωνιστική του Α’ προκριματικού Ομίλου. Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση επικεντρώνεται στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (14-28 Ιουλίου, Γκουανκτσού).

Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ άσχημα για την Εθνική μας ομάδα καθώς βρέθηκε πίσω σκορ με 3-0 χάρη σε τέρματα των Λέιτον, Γκόμεζ και Γκαρσία και παρά τις προσπάθειες των διεθνών μας να ξαναμπούν στο παιχνίδι οι Ισπανίδες κράτησαν τη διαφορά μέχρι το τέλος και έφτασαν στη νίκη.

Πρώτη σκόρερ για την Ελλάδα ήταν η Νικόλ Ελευθεριάδου που σημείωσε τέσσερα τέρματα, ενώ τρία πρόσθεσε η Αλεξάνδρα Ασημάκη. Από πλευράς Ισπανίας μεγάλη ζημία έκανε η Ορτίζ Μπ που πέτυχε οκτώ (!) τέρματα συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε καθώς και στο πρόσφατο παιχνίδι των δύο ομάδων ήταν η κορυφαία για την ομάδα της με πέντε τέρματα.

Ελλάδα – Ισπανία 14-17 (3-6, 5-4, 2-5, 4-2)

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Σταματοπούλου, Τσουκαλά 2, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου 4, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου, Ασημάκη 3, Χυδηριώτη 1, Νίνου Ειρ., Μπενέκου 1, Πλευρίτου Ελ. 2, Ξενάκη 1, Κοτσιώνη

Ισπανία: Έστερ, Μπαχ, Εσπάρ Αν. 1, Ορτίζ Μπ. 8, Ορτίζ Μ., Γκόμεζ 3, Εσπάρ Κ. 1, Πένα, Φόρκα, Νταλμάσες, Γκαρσία 1, Λέιτον 3, Σάντσεζ

Διαβάστε επίσης