Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε σύνθημα

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε σύνθημα
Κυριακή, 2 Μαΐου 2021 - 10:42

Υπάρχει και αυτή η μικρή διάσταση, την οποία πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά. Αν και αστειευόμαστε, προφανώς. Αλλά και μέσα από την «πλάκα» αυτή, βγαίνει μία μεγάλη αλήθεια. Αναδεικνύεται μία πραγματικότητα ισοπεδωτική, για όποιον δεν είναι Ολυμπιακός και δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει να ζεις αυτές τις επιτυχίες. Δεν είναι «όνειρο τρελό, ο Θρύλος να σηκώσει το Ευρωπαϊκό».

Εντάξει, για να το λέμε και σωστά, το σύνθημα προφανώς αναφέρεται στην μπάλα. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός κάνει σταθερά βήματα προς τα εμπρός, προς αυτή την κατεύθυνση. Προς το να σηκώσει ένα Ευρωπαϊκό. Αλλά κάθε φορά που βρισκόμαστε στην εξέδρα και τραγουδάμε αυτό το σύνθημα είναι σαν να… ξεχνάμε (προφανώς και δεν ξεχνάμε) τι ευρωπαϊκές κούπες έχουμε πανηγυρίσει.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι ο Ολυμπιακός είναι ΕΝΑ. Δεν γίνεται να λες ότι είσαι Ολυμπιακός και να… μην ασχολείσαι με το πόλο. Δεν γίνεται να λες ότι είσαι Ολυμπιακός και να μη… δίνεις σημασία στο βόλεϊ, στο χάντμπολ, στο πινγκ-πονγκ, στην κολύμβηση. Εντάξει, κανείς δεν έχει την απαίτηση από κανέναν να είναι πάντα παρών, σε ΟΛΑ τα αθλήματα και να τα παρακολουθεί από κοντά. Ό,τι μπορεί ο καθένας. Αλλά ο Ολυμπιακός είναι ΟΛΑ αυτά! ΟΛΑ αυτά ΜΑΖΙ!

Όπως ο Ελ Αραμπί, έτσι και η Ελευθεριάδου. Όπως ο Πρίντεζης, έτσι και ο Μοντέιρο. Όπως ο Στιβαχτής, έτσι και η Ντάλλα. Όπως η Σταμολάμπρου, έτσι και ο Φορτούνης. Όπως ο Μαρτίνς, έτσι και ο Παυλίδης! Όλοι μαζί. ΕΝΑ! Κάτω από την ίδια, πελώρια, πολυαθλητική στέγη…

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε σύνθημα. Και ας το λέμε για την μπάλα… Ούτε εκεί είναι, πλέον, «όνειρο τρελό». Βήμα-βήμα, πάμε προς τα εκεί. Κάθε χρόνο και πιο ψηλά. Κάθε χρόνο και πιο καλά. Κάθε χρόνο και πιο δυνατά… Αλλά στο μεταξύ… Πανηγυρίζουμε Ευρωπαϊκά, που άλλοι δεν θα τολμούσαν ποτέ να ονειρευτούν…

Τα κορίτσια του πόλο μόλις πήραν ένα. Χθες το βράδυ! Δεν ήταν «όνειρο». Το ζήσαμε…

** Η φωτό είναι από τη σελίδα του ΟΣΦΠ στο Facebook.

Διαβάστε επίσης