Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έχασε την τιτανομαχία

Έχασε την τιτανομαχία
Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2022 - 20:22

Η τιτανομαχία στον Πειραιά ανάμεσα σε δύο από τα φαβορί για το Champions League ανέδειξε νικήτρια την Μπρέσια. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καθόλου καλός, έμεινε... άσφαιρος για το πρώτο ημίχρονο και το πλήρωσε, όσο και να προσπάθησε στο φινάλε να επιστρέψει. Δεν χάθηκε τίποτα για τον Θρύλο που παραμένει μέσα στα φαβορί για το φετινό Champions League. Ωστόσο, είναι δεδομένο πως τέτοια εμφάνιση, ειδικά στα τρία πρώτα οκτάλεπτα, δεν μπορεί να επαναληφθεί, ειδικά όσο πλησιάζουμε πιο μακριά στη διοργάνωση. Παρά το γεγονός της κακής αρχής, όμως, ο Ολυμπιακός πάλεψε και έβγαλε μια, μικρή, αντίδραση, δείχνοντας πως μπορεί να φτάσει μακριά στη φετινή σεζόν.

Ο Ολυμπιακός έκανε μια απόπειρα να επιστρέψει στο ματς με τρία συνεχόμενα γκολ του Φιλίποβιτς, όμως οι Ιταλοί ήταν, πραγματικά, πολύ έτοιμοι σε κάθε αντίδραση του Ολυμπιακού και διατήρησαν το προβάδισμα τους, παίρνοντας τελικά μια πολύ σημαντική νίκη, απέναντι σε έναν άστοχο Ολυμπιακό, ο οποίος όμως πάλεψε πολύ και έβγαλε ένταση και πάθος στην πισίνα.

Οι Ιταλοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κέρδισαν πέναλτι στην πρώτη επίθεση του αγώνα, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο Πρεσούτι και ευστόχησε κάνοντας το 1-0 για την Μπρέσια στα 7:45. Οι «ερυθρόλευκοι» αστόχησαν στις δύο πρώτες επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, με τον Φουντούλη να σημαδεύει, δις, το δοκάρι της εστίας του Τεσάνοβιτς.

Η άμυνα του Ολυμπιακού στη συνέχεια «έσφιξε» και κράτησε χαμηλά τους Ιταλούς, οι οποίοι στα σουτ που έκαναν έβρισκαν τον Μπίγιατς να τους λέει «όχι» με πολύ καλές αποκρούσεις. Ο Ολυμπιακός, όμως, σε ένα ρεσιτάλ αστοχίας δεν κατάφερε να νικήσει τον Τεσάνοβιτς, όντας και άστοχος, καθώς είχε πολλά δοκάρια και δε μπόρεσε να ισοφαρίσει.

Η Μπρέσια, στην κόντρα με τον Πρεσούτι στα 1:30 έκανε το 2-0 και πήρε προβάδισμα δύο γκολ, κόντρα σε έναν Ολυμπιακό, ο οποίος έψαχνε ένα γκολ αλλά έβλεπε την άμυνα των Ιταλών να είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο συγκεντρωμένος στο β’ οκτάλεπτο και ήταν πιο σκληρός στην άμυνα του, με τον Μπίγιατς να συνεχίσει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και να κρατάει τους Ιταλούς στα δύο γκολ. Ο Ολυμπιακός σκόραρε στα 5:19 με τον Γενηδουνιά, όμως το γκολ ακυρώθηκε μετά από έλεγχο της φάσης από τους διαιτητές.

Οι Ιταλοί κατάφεραν να κρατήσουν τον Ολυμπιακό στο μηδέν με πολύ καλή άμυνα και στα 3:45 με τον Λάζιτς κατάφεραν να μεγαλώσουν κι άλλο το προβάδισμα τους και να κάνουν το 3-0, ενώ στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την ευκαιρία στον παίκτη παραπάνω να μειώσουν και να αποκτήσουν ψυχολογία με ένα τέρμα.

Ο Γκίλλας έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Τεσάνοβιτς να του λέει, εντυπωσιακά, «όχι» και να κρατάει το 3-0 για την ομάδα του, με τους Ιταλούς να παίζουν καταπληκτική άμυνα τους παίκτες του Ολυμπιακού σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους.

Η Μπρέσια συνέχισε να παίζει πολύ έξυπνα και πέτυχε γκολ στην πρώτη της επίθεση στο γ’ οκτάλεπτο με τον Λουόνγκο να κάνει το 0-4 στα 7:33. Ο Ολυμπιακός βρήκε το πρώτο του γκολ στο σημερινό παιχνίδι με τον Δερβίση, στα 6:07, να κάνει το 1-4 με ένα πολύ δυνατό σουτ και να νικάει για πρώτη φορά τον Τεσάνοβιτς.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν νευρικοί στις επιθέσεις και έχαναν συνεχόμενες επιθέσεις, με τα νεύρα να τους κυριεύουν. Ο Λουόνγκο και πάλι σκόραρε για την Μπρέσια, κάνοντας το 1-5 στα 3:07, με ένα ωραίο σκαστό σουτ, νικώντας τον Μπίγιατς.

Ο Ολυμπιακός, συνέχισε να αστοχεί στην επίθεση, με τον Τεσάνοβιτς να είναι σε καταπληκτικό βράδυ και να αποκρούει τα… πάντα. Οι Ιταλοί το εκμεταλλεύτηκαν και έκαναν το 1-6 με τον Αλεσιάνι στα 0:33, παίρνοντας μεγάλο προβάδισμα στη σημερινή αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός, με την πλάτη, στον τοίχο, κατάφερε να κάνει το 2-6 με γκολ του Φιλίποβιτς στα 0:15, μειώνοντας στα τέσσερα γκολ την διαφορά.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο τέταρτο οκτάλεπτο και έκαναν το 3-6 με τον κορυφαίο πολίστα του κόσμου στα 6:57, μειώνοντας στα τρία γκολ και στη συνέχεια πίεζε τους παίκτες της Μπρέσια σε όλη την πισίνα! Το… κρεσέντο του κορυφαίου του κόσμου συνεχίστηκε και ο Ολυμπιακός μείωσε σε 4-6 με γκολ του Σέρβου στα 6:02, με ένα άπιαστο σουτ. Οι Ιταλοί, όμως, αντέδρασαν και κόντρα στη ροή του παιχνιδιού έκαναν το 4-7 με γκολ του Λουόνγκο στα 5:28, παίρνοντας πάλι προβάδισμα τριών γκολ.

Ο Λάζιτς έκανε το 4-8 στα 3:27, μετά από μια λανθασμένη αποβολή των διαιτητών εις βάρος των «ερυθρόλευκων», η οποία ανανέωσε την επίθεση των Ιταλών, οι οποίοι σκόραραν. Ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ στην αμέσως επόμενη επίθεση και έκανε το 5-8 με γκολ του Γενηδουνιά στα 3:04 με ένα πολύ μακρινό σουτ, σε μια προσπάθεια να ξαναμπεί ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι. Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, οι δύο ομάδες έχασαν εκατέρωθεν επιθέσεις και η Μπρέσια πήρε το διπλό με 5-8 από το Παπαστράτειο.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 0-1, 2-3, 3-2

Η διακύμανση:

Α’ οκτάλεπτο: 0-1 Πρεσούτι (07:45), 0-2 Πρεσούτι (01:30).

Β’ οκτάλεπτο: 0-3 Λάζιτς (03:45).

Γ’ οκτάλεπτο: 0-4 Λουόνγκο (07:33), 1-4 Δερβίσης (06:07), 1-5 Λουόνγκο (03:07), 1-6 Αλεσιάνι (00:33), 2-6 Φιλίποβιτς (00:15)

Δ’ οκτάλεπτο: 3-6 Φιλίποβιτς (06:57), 4-6 Φιλίποβιτς (06:02), 4-7 Λουόνγκο (05:28), 4-8 Λάζιτς (03:27), 5-8 Γενηδουνιάς (03:04).

Διαβάστε επίσης