Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός: Ομάδα-ΜΥΘΟΣ (και) στην Ευρώπη!

Ολυμπιακός: Ομάδα-ΜΥΘΟΣ (και) στην Ευρώπη!
Τρίτη, 5 Απριλίου 2022 - 01:32

6 ευρωπαϊκά τρόπαια σε 8 χρόνια; Κι όμως! Είναι αληθινό! Είναι Ολυμπιακό! Από το LEN Trophy το 2014, ως τη LEN Euroleague το βράδυ της Κυριακής, ο Θρύλος στο Πόλο Γυναικών έχει γίνει υπερδύναμη!

Ας τα πάρουμε με τη σειρά για να δείτε το μεγαλείο αυτής της ομάδας και της αυτοκρατορίας που «χτίζει» το Πόλο Γυναικών και στην Ευρώπη!

Το 2014 ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό του τμήματος Πόλο Γυναικών, σηκώνοντας μέσα στη Φλωρεντία το LEN Trophy με τη νίκη με 10-9 επί της Φιρένζε στον τελικό.

Έναν χρόνο μετά, ο Ολυμπιακός πήρε το δεύτερο ευρωπαϊκό του τμήματος. Μέσα στον Πειραιά, το 2015, νίκησε 10-9 τη Σαμπαντέλ στον τελικό, νικώντας μία υπερδύναμη του αθλήματος.

Λίγους μήνες μετά, το 2015, ο Ολυμπιακός πήρε και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, κερδίζοντας 10-6 την Πάντοβα.

Ακολούθησε το 2021, η 2η κατάκτηση LEN Euroleague, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει τη Ντουναϊσβάρος μέσα στη Βουδαπέστη με 7-6, με αμιγώς ελληνικό και νεανικό κορμό! Μιλάμε για την υπέρβαση!

Λίγους μήνες μετά, ο Ολυμπιακός κατέκτησε και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, νικώντας 14-11 την Κίνεφ Κίρισι.

Και φτάσαμε στο μαγικό διήμερο του Σαββατοκύριακου, όπου ο Ολυμπιακός πήρε κι άλλο ευρωπαϊκό! Ο Θρύλος, αυτήν τη φορά με τον Αλεξάνταρ Τσίριτς στον πάγκο του, ο οποίος διαδέχτηκε πριν λίγο καιρό τον Χάρη Παυλίδη, νίκησε 11-7 τη Σαμπαντέλ στο Παπαστράτειο, στον τελικό του Final 4, και σήκωσε την 3η LEN Euroleague!

Στο σύνολο, 6 ευρωπαϊκά! Τώρα, ο Θρύλος μπορεί, υπερήφανα, να λέει πως είναι κι εκείνος ένα μεγαθήριο της Ευρώπης. Έκανε το back2back στα ευρωπαϊκά και συνεχίζει παρακάτω εξίσου δυνατά. Και με τον ίδιο στόχο. Το ευρωπαϊκό!

Μιλάμε για ομάδα-ΜΥΘΟΣ! Και στην Ευρώπη!

Διαβάστε επίσης