Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εύκολα (13-3) η Εθνική τη Γερμανία!

Εύκολα (13-3) η Εθνική τη Γερμανία!
Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022 - 17:18

Με άνετη επικράτηση 13-3 επί της Γερμανίας συνέχισε η Εθνική μας ομάδα πόλο Γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στο Σπλιτ. Η Αλεξία Καμμένου βρήκε την ευκαιρία και δεν χρησιμοποίησε την αρχηγό, Μαργαρίτα Πλευρίτου (αρχηγός ήταν η Ελευθερία Πλευρίτου) και την Ιωάννα Χυδηριωτη, που έμειναν εκτός 13άδας, ενώ δεν αγωνίσθηκε και η βασική τερματοφύλακας, Ιωάννα Σταματοπούλου, παίζοντας σε όλο το παιχνίδι η Ιωάννα Σωτηρέλη.

Η άμυνά μας ήταν υψηλού επιπέδου, εγκλώβισε την αντίπαλο που σημείωσε όλα και όλα τρία τέρματα, ενώ η Εθνική δεν δέχθηκε γκολ στα πρώτα 4.30 λεπτά, αλλά και στα δυο τελευταία οκτάλεπτα. Στην επίθεση είχαμε 0/4 στον παραπάνω (1/4 η Γερμανία), 13 τέρματα σε 42 σουτ, αλλά και δυο χαμένα πέναλτι, με τις Τριχά και Β. Πλευρίτου (1/3 συνολικά).

Κορυφαία σκόρερ της ομάδας αναδείχθηκε η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, με τέσσερα τέρματα.

Επόμενος αγώνας της Εθνικής, το Σάββατο (3/9, 18:30, ΕΡΤ 3) με αντίπαλο την Κροατία, στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου ομίλου.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 6-3, 3-0, 2-0

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου, Ελληνιάδη 1, Σάντα 2, Τριχά 1, Ξενάκη 1, Νίνου 1, Πάτρα 1, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Σωτηρέλη

Γερμανία (Σβεν Σουλτζ): Γκούσε, Βόζενμπεργκ 1, Πετίκι, Πλοτζ 1, Ντέικε, Λούντβιχ, Ρικ, Φράι 1, Ταντέι, Κίστρα, Στούεβε, Κρούκενμπεργκ, Χάινμπίχνερ

Διαβάστε επίσης