Ντουντούκα
Τα καλύτερα έρχονται! Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ...

Το MEGA για την τεράστια επιτυχία της Εθνικής Πόλο Γυναικών (video)

Το MEGA για την τεράστια επιτυχία της Εθνικής Πόλο Γυναικών (video)
Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024 - 15:13

Ιστορία έγραψε η εθνική πόλο των γυναικών της Ελλάδας. Η γαλανόλευκη νίκησε την Ιταλία με 7-6 στον μικρό τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, κατέκτησε το χάλκινο και παράλληλα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια.

Η Νικόλ Ελευθεριάδου με έναν κεραυνό βάζει μπροστά στο σκορ την Ελλάδα και ζητά από τους αμφισβητίες να σωπάσουν. Η Σταματοπούλου αμέσως μετά κατεβάζει τα ρολά και κρατά το πολύτιμο προβάδισμα.

Η Ελλάδα νικά την Ιταλία με 7-6 στον μικρό τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και ανεβαίνει στο βάθρο. Πιο σημαντικό, τσεκάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια. Το καλοκαίρι στο Παρίσι θα είναι ωραία.

Αυτό το χάλκινο μετάλλιο είναι το 13ο στην ιστορία της Εθνικής πόλο γυναικών, ωχριά ωστόσο μπροστά στην ολυμπιακή πρόκριση. Η τελευταία φορά που η Εθνική γυναικών συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 2008 στο Πεκίνο. Έκτοτε είχε κερδίσει εννέα μετάλλια όλων των αποχρώσεων στις μεγάλες διοργανώσεις, αλλά σε ολυμπιακό τουρνουά δεν είχε ξαναπαίξει. Τα καταφέρνει φέτος. Αυτό το χάλκινο είναι ένας πραγματικός θρίαμβος.

Η Εθνική γυναικών εξασφάλισε τη συμμετοχή της και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα γίνει στην Ντόχα τον άλλο μήνα και το καλοκαίρι θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με την εθνική ομάδα των ανδρών. Παγκόσμια δύναμη στην υδατοσφαίριση η Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης