Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πλευρίτου στο gavros.gr: «Να επιστρέψω με άλλο ένα Ευρωπαϊκό»

Πλευρίτου στο gavros.gr: «Να επιστρέψω με άλλο ένα Ευρωπαϊκό»
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 - 21:45

Η Μαργαρίτα Πλευρίτου είναι έτοιμη για τη μεγάλη πρόκληση του Final 4 του LEN Champ;ions League γυναικών του πόλο στη Βαρκελώνη, από όπου θέλει να επιστρέψει νικήτρια, έχοντας προσθέσει άλλο έναν ευρωπαϊκό τίτλο στο βιογραφικό της, δίπλα σε αυτούς του 2015, 2021 και 2022, πάντα με το σκουφάκι του Ολυμπιακού.

Η διεθνής φουνταριστή του Θρύλου, μίλησε το gavros.gr λίγα 24ωρα πριν τον ημιτελικό με τη Ματαρό στην πρωτεύουσα της Καταλονίας όπου αναφέρθηκε στους τομείς που χρειάζεται δουλειά η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη για να είναι απόλυτα έτοιμη το Σάββατο (20/4, 15:00) στον αγώνα με την ισπανική ομάδα.

«Θέλουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα στην άμυνα που δεν λειτούργησαν στο παιχνίδι με τον Εθνικό όπως θα θέλαμε« τόνισε η 30χρονη αθλήτρια του Ολυμπιακού εκφράζοντας τη χαρά της που οι «ερυθρόλευκες» ξαναβρίσκονται στην τελική φάση της διοργάνωσης: «Η ομάδα είναι πολύ καλά, ανυπομονούμε να έρθουν οι αγώνες. Πέρυσι δεν προκριθήκαμε στο Final 4, οπότε απείχαμε μια χρονιά, χαιρόμαστε που επιστρέφουμε. Όπως και το 2021, είμαστε μόνο Ελληνίδες. Υπάρχουν πάρα πολλά ταλέντα και έρχονται από την ακαδημία και αυτό φαίνεται».

Αναφορικά με τη Ματαρό, η Μαργαρίτα Πλευρίτου επισήμανε:«Με τη Ματαρό θα είναι ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι. Ανεξαρτήτως αντιπάλου, γνωριζόμαστε όλες πολύ καλά μεταξύ μας. Έχουμε παίξει πάρα πολλές φορές αντίπαλες και στις εθνικές ομάδες. Όλα τα παιχνίδια θα ήταν δυνατά, οπότε δεν κοιτάμε μόνο τη Μαραρό. Τύχαμε τη Ματαρό, θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή».

Παράλληλα, τόνισε πως κάτι χρωστάνε στη Ματαρό, μιας και ήταν η μοναδική ομάδα που κέρδισε τον Ολυμπιακό την προηγούμενη τριετία:

«Μας είχε στενοχωρήσει ότι χάσαμε και τα δύο παιχνίδια με αυτή τη διαφορά. Δεν ήταν αντιπροσωπευτικό. Οπότε δεν μου λέει κάτι. Με πεισμώνει περισσότερο».

Ο Ολυμπιακός... κολυμπάει προς την τελική φάση με το ρητό «η επίθεση κόβει εισιτήρια, αλλά η άμυνα κερδίσει πρωταθλήματα» και η φουνταριστή του Θρύλου δεν διαφωνεί:

«Πάντα είναι η άμυνα που κρίνει αυτά τα παιχνίδια. Και έχουμε αποδείξει και στον ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη πω έχουμε δεχθεί πολύ λίγα γκολ με κάποιες μικρές εξαιρέσεις. Οπότε αυτό θα είναι το κλειδί για τη νίκη μας. Προσπαθούμε να είμαστε πιο επιθετικές και στην επίθεση και στην άμυνα»

Όσο για το τι θέλει εκείνη;

«Το μεγάλο όνειρο είναι να επιστρέψουμε και να έχω κατακτήσει άλλο ένα Ευρωπαϊκό».

Διαβάστε επίσης