Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κόλιανιν στο gavros.gr: «Θα έχουμε πλεονέκτημα αν νικήσουμε»

Κόλιανιν στο gavros.gr: «Θα έχουμε πλεονέκτημα αν νικήσουμε»
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 - 15:14

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα το απόγευμα (23/4, 18:00) στο Παπαστράτειο την Φερεντσβάρος για την 4η αγωνιστική των προημιτελικών του LEN Champions League Ανδρών και με νίκη πλησιάζει ακόμα περισσότερο στον βασικό στόχο που είναι η πρόκριση στο Final 4 της διοργάνωσης.

Λίγες ώρες πριν τον μεγάλο αγώνα, ο προπονητής του Θρύλου Χέρβο Κόλιανιν μίλησε στο gavros.gr για την αναμέτρηση.

«Είναι ένα παιχνίδι στην έδρα μας και βάση του αρχικού σχεδίου θέλουμε να κερδίσουμε και τα τρία παιχνίδια εδώ, οι δυο νίκες στα τρία παιχνίδια μας κάνουν να νιώθουμε λίγο πιο καλά και αν πάρουμε τους τρεις βαθμούς με τη Φερεντσβάρος θα είμαστε πολύ κοντά στον στόχο μας, να πάμε στο Final 4»« τόνισε αρχικά ο Κόλιανιν.

Αναφερόμενος στο κατά πόσο οι δυο ήττες της Μπαρτσελονέτα έχουν αλλάξει τα δεδομένα στον όμιλο ο Κροάτης τεχνικός τόνισε:

«Νομίζω ότι και οι τέσσερις ομάδες είναι πάρα πολύ καλές, για παράδειγμα η Μπρέσια πριν από μερικές ημέρες κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας απέναντι στην Προ Ρέκο. Όλες οι ομάδες είναι κοντά, άρα είναι πολύ σημαντικό να πάρεις τρεις νίκες στην έδρα σου. Η Μπαρτσελονέτα με την εντός έδρας ήττα από τη Φερεντσβάρος έμεινε λίγο πιο πίσω, αν εμείς νικήσουμε την ουγγρική ομάδα, θα έχουμε ένα πλεονέκτημα».

Παράλληλα, ο Κόλιανιν δεν θέλει να σκέφτεται τις διαφορές τερμάτων και το γεγονός πως ο Ολυμπιακός αν καλύψει και τη διαφορά της ήττας με δύο γκολ (11-9) της Βουδαπέστης, αυτόματα γίνεται φαβορί για την 1η θέση στον όμιλο: «Βήμα, βήμα, ας νικήσουμε και μετά θα δούμε. Η Φερεντσβάρος είναι δυνατή ομάδα, που έχει ενισχυθεί με ξένους παίκτες όπως ο Μάντιτς και ο Ντι Σόμα, είναι μια γεμάτη ομάδα, παίζουν λίγο διαφορετικό πόλο από ό,τι εμείς και η Μπαρτσελονέτα. Έχουν τον ίδιο στόχο με εμάς την πρόκριση στο Final 4».

Αν και υπάρχει η αίσθηση πως ο Νικολαΐδης θα είναι στην 13άδα του Θρύλου κόντρα στην ουγγρική ομάδα, ο Κόλιανιν δεν έδειξε πρόθεση να ρισκάρει τη συμμετοχή του: «Τώρα έχουμε εκτός πολύ καιρό τον Νικολαΐδη, το παιδί δεν έχει παίξει δύο μήνες, από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Λόντσαρ έχει δεχθεί κόκκινη κάρτα και θα απουσιάσει, οπότε δεν θα έχουμε φουνταριστό, είναι λίγο περίεργο, αλλά παίζουμε στην έδρας μας, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Ο Γούβης και ο Αλαφραγκής έχουν δώσει λύσεις στην ομάδα. Ξέρουμε ότι έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ, απλά μέχρι τώρα ποτέ δεν ήμασταν όλοι μαζί. Όταν έχω στη διάθεσή μου όλα τα παιδιά, η ομάδα δείχνει ότι μπορεί να αποδώσει καλά».

Διαβάστε επίσης