Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρύλος για LEN Trophy

Θρύλος για LEN Trophy
Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011 - 03:11

Πιθανότατα την Παρασκευή θα αποφασιστεί και ουσιαστικά η συμμετοχή της ομάδας πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού στο LEN Trophy, δηλαδή τη δεύτερη, τη τάξει, ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οι διοικούντες τον Ερασιτέχνη έχουν αποφασίσει ότι το μέλλον των «ερυθρόλευκων», για την περίοδο 2011-12, είναι στη διοργάνωση των «πληβείων» του ευρωπαϊκού πόλο, στην οποία, μάλιστα, πέρυσι ο Πανιώνιος έφθασε στον τελικό.

Οι «ερυθρόλευκοι» βλέπουν τα έξοδα, αρχής γενομένης από το παράβολο και θεωρούν ότι δεν είναι συμφέρουσα ιδέα να συμμετάσχουν στην Ευρωλίγκα. Στη σύσκεψη της ΚΟΕ, την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του ΝΟ Χίου «τρελάθηκε» με την ιδέα να μην παίξει η ομάδα του ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά δεν υπάρχει κάτι παράνομο στην επιθυμία του Ολυμπιακού, μια και η ομάδα είναι και Κυπελλούχος Ελλάδος.

Πάντως, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος δεν σκοπεύει να αφήσει έτσι τη νησιώτικη ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τη Σανγκάη, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας- που βλέπει και τα κοκόρια του να γεννούν- προσπαθεί να περάσει Τρίτη ελληνική ομάδα στο LEN Trophy. Το επιχείρημά του, βεβαίως, κατά βάση δεν είναι λάθος: η Ελλάδα έχει παρουσία πέντε ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: τρεις στην Ευρωλίγκα και δύο στη διοργάνωση που πέρυσι κατέκτησε η Σαβόνα. Ο Διαθεσόπουλος ισχυρίζεται ότι αφού θα υπάρχουν δύο ελληνικές ομάδες στην Ευρωλίγκα (Βουλιαγμένη και Παναθηναϊκός), τότε η ελληνική υδατοσφαίριση δικαιούται τρίτη ομάδα στο LEN Trophy.

Οι Χιώτες, πάντως, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε «μεταγραφικό πυρετό»: απ’ ό,τι φαίνεται θα αποκτήσουν τον Αργύρη Θεοδωρόπουλο, ενώ θα διεκδικήσουν τον… Πέτρε Σάντα. Ναι, τον ίδιο που έδιωξαν τον Ιούνιο. Πληροφορίες φέρνουν τους ιθύνοντες της νησιωτικής ομάδας να κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες να επικοινωνήσουν με τον παίκτη, ο οποίος βρίσκεται για διακοπές στη Ρουμανία και έχει το τηλέφωνο κλειστό.

Διαβάστε επίσης

Οι δύο μήνες της Ελένης

Οι δύο μήνες της Ελένης

Η θεαματική ανατροπή των δεδομένων από την κορυφαία τερματοφύλακα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος πόλο Γυναικών.

Του μεταλλίου η ώρα...

Του μεταλλίου η ώρα...

Η εθνική ομάδα πόλο Γυναικών είναι έτοιμη να κατακτήσει το πρώτο μετάλλιο της ιστορίας της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Και τώρα η Ίφκε

Και τώρα η Ίφκε

Οριστικά στον δρόμο της εθνικής ομάδας η Φαν Μπέλκουμ και η εθνική Ολλανδίας, για μία θέση στα προημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που γίνεται στη Σανγκάη.