Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καλώς τη... γειτόνισσα

Καλώς τη... γειτόνισσα
Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011 - 03:24

Οι πληροφορίες που ήθελαν τη γλυκιά Σιμόνα Αμπάτε να καλεί στο τηλέφωνο μέλη του τεχνικού τιμ της εθνικής Ιταλίας Νεανίδων, που βρίσκονται στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, και να τους παρακινεί να φύγουν από τη χώρα πριν από τον προημιτελικό με την εθνική Νεανίδων της Ελλάδας, ελέγχονται ως ανακριβείς. Αλλά δεν είναι απίθανος ολόκληρος ο μηχανισμός της ιταλικής υδατοσφαίρισης να τρέμει λες και είναι παρείσακτος καλεσμένος με ανοιξιάτικο μπλουζάκι στην Αλάσκα τον Δεκέμβρη.

Τα κορίτσια του Κώστα Πετράκη είναι φαβορί, όσο αυθαίρετο κι αν ακούγεται αυτό, στον προημιτελικό της διοργάνωσης. Δεν είναι μόνο τα δέκα συμπληρωμένα χρόνια από το χρυσό μετάλλιο (της Μαυρέλου και της κομπανίας, με Αντωνάκου και Ρουμπέση παρακαλώ) στο Μάντσεστερ, το 2001, που προκαλούν οιωνεί ενθουσιασμό, είναι ότι σε επίπεδο θηλυκών- αν και το δείγμα στις μικρές ηλικίες πλήρως ανεπαρκές- οι γειτόνισσες τρώνε σφαλιάρες (και απ’ ό,τι λένε, δεν είναι για να σου σκάει φάπες η Φιλιώ Μανωλιουδάκη) από το κρος παιχνίδι που έβγαζε στους προημιτελικούς της Ρώμης, στο Παγκόσμιο του 2009. Εν τούτοις αυτή είναι… προϊστορία. Στο κάτω κάτω, η Ελλάδα έχει τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες και δικαιούται να μπαίνει με αέρα στην πισίνα.

Άλλωστε, για να αποταθεί και ένας φόρος τιμής στη Σοφία Βέμπο, το «αέραααα» ήταν σύνθημα όταν ο ελληνικός ουρανός έπεσε σφοντύλι στα ιταλικά κεφάλια, το 1940.

Οι πιτσιρίκες του Κώστα Πετράκη και του Στέφανου Λέανδρου νίκησαν τη Μεγάλη Βρετανία με 20-4, σε ένα ματς που ανέλαβαν τα πυροβολικά της εθνικής ομάδας, δηλαδή η Μαργαρίτα Πλευρίτου και η Στεφανία Χαραλαμπίδου. Δέκα γκολ πέτυχαν παρέα, χωρίς ούτε η μία ούτε η άλλη να βάλει περισσότερα. Δύο γκολ σημείωσαν οι Άλκηστη και Ιόλη Μπενέκου, από ένα η κάθε μία, τέσσερα έβαλε η Κατερίνα Ζάντου, ενώ από δύο πέτυχαν οι Χριστίνα Κώτσια και Ιωάννα Χαραλαμπίδου.

Διαβάστε επίσης

Ο δωδέκατος παίκτης

Ο δωδέκατος παίκτης

Ο Ολυμπιακός ψάχνει τον παίκτη που θα ολοκληρώσει το ρόστερ για την ερχόμενη περίοδο.

Διέσυρε τις Σουηδέζες

Διέσυρε τις Σουηδέζες

Με 35-1 (!) νίκησε η εθνική ομάδα πόλο Νεανίδων την αντίστοιχη της Σουηδίας, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Μαδρίτης.