Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μα, δεν είναι κούκλες;

Μα, δεν είναι κούκλες;
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011 - 21:28

Η εθνική Νεανίδων έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το απόγευμα της Δευτέρας και τα χαμόγελα των παικτριών σου έδιναν την αίσθηση ότι η Τζούλι Άντριους βρισκόταν από μία μεριά και τραγουδούσε το «My favorite things» (για να μην αναφερθεί πάλι το «what a wonderful world», του Λούι Άρμστρονγκ, διότι θα καταντήσει κλισέ). Τα χαμόγελά τους ήταν πλατιά, η δική τους δόση από αίθουσα αφίξεων τις άφησε ευχαριστημένες. Οι φωτογράφοι περίμεναν, θα έρθει κάποτε η ώρα που θα επιστρέψουν και δεν θα χωράνε να περάσουν για τις αναμνηστικές φωτογραφίες. Μοιάζει με προφητεία, αλλά ενδεχομένως να είναι περισσότερο νομοτελειακό.

Κορίτσια γεμάτα χρυσάφι. Σε 13 μέρες (διότι 11 Σεπτέμβρη είναι Κυριακή) κάποιες από εκείνες θα διαβούν τη σχολική πύλη, για να ανταμώσουν με τους συμμαθητές και φίλους τους στον νέο σχεδιασμό και κάποιες άλλες θα βρίσκονται στην Τεργέστη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο Νέων Γυναικών, ευελπιστώντας να κάνουν το 3 στα 3, που, όχι μόνο απλώς θα είναι απίστευτο κατόρθωμα αλλά, θα δημιουργήσει κάτι που δεν είναι καθόλου ψευδαίσθηση και που αφηγείται το κεφάλαιο με τίτλο «η Ελλάδα παγκόσμια υπερδύναμη στο πόλο Γυναικών το 2011».

Τα κορίτσια του Κώστα Πετράκη δεν εξέπληξαν τους μυημένους. Πλην των έξι παικτριών του Τρίτωνος Αμαρουσίου (του Στέφανου Λεάνδρου, που είναι βοηθός προπονητής του Πετράκη στην εθνική ομάδα), που ανέβασαν την ομάδα στην Α1 πόλο Γυναικών και είχαν την κορυφαία πολίστρια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στο πρόσωπο της Στεφανίας Χαραλαμπίδου. Η Μαργαρίτα Πλευρίτου είναι βασική φουνταριστός του, τρίτου την προηγούμενη περίοδο στην Α1 πόλο Γυναικών , Ηρακλή, η Χρυσή Διαμαντοπούλου βασική τερματοφύλακας του Πανιωνίου και κορυφαία στη διοργάνωση της Μαδρίτης, ενώ όλες οι πολίστριες, λίγο πολύ, πρωταγωνιστούν στις ομάδες τους.

Στο αεροδρόμιο μαζεύτηκαν 13 τρισευτυχισμένα κοριτσάκια: οι αδελφές Μπενέκου, Άλκηστις και Ιόλη, η Κατερίνα Ζάντου, η Μαρίνα Φλώρου, η Ιωάννα Χαραλαμπίδου, η Τίνα Κοντογιάννη, η Αναστασία Καλάργυρου, η Χριστίνα Κώτσια, η Στεφανία Τερέφου και η Μαρία Φαρμάκη και μαζί με τις Χαραλαμπίδου, Πλευρίτου και Διαμαντοπούλου χάρισαν τα πιο λαμπερά χαμόγελά τους στον φωτογραφικό φακό. Αυτή η καινούρια αγάπη, σε μερικά χρόνια θα γίνει παλιά και θα πάει στον Παράδεισο. Διότι, ενδεχομένως, τούτο το χρυσό μετάλλιο θα αποδειχθεί, μόνο, το σημείο της εκκίνησής τους.

Διαβάστε επίσης

Το μακελειό της Στουτγάρδης

Το μακελειό της Στουτγάρδης

Η Ελλάδα πέρυσι διέσυρε την Ουγγαρία και ενδεχομένως να δημιούργησε ένα τρόπον τινά δεδικασμένο στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Θα φανερωθεί την Παρασκευή.

Οι σφαλιάρες και το Μάντσεστερ

Οι σφαλιάρες και το Μάντσεστερ

Η πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων για την εθνική ομάδα συμπίπτει με την επέτειο των δέκα ετών από το χρυσό μετάλλιο στο Μάντσεστερ.