Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πλεονέκτημα το γόητρο

Πλεονέκτημα το γόητρο
Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 - 09:25

Το να πεις ότι στην Α1 πόλο Γυναικών το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας για τους τελικούς των πλέι οφ έχει κάποια σημασία, είναι σαν να λες ότι σημασία έχει, σε ένα μυθιστόρημα, το βιογραφικό του συγγραφέα. Είναι και τα δύο μία ιδέα, που δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα. Ποια ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα στην Α1 πόλο Γυναικών και αν το βιβλίο είναι όμορφο, δηλαδή.

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης υποδέχεται τον Ολυμπιακό για την 11η αγωνιστική της Α1 πόλο Γυναικών το απόγευμα του Σαββάτου (19:00, OTE Sport 3) και στην εξίσωση της αναμέτρησης το πρακτικό μέρος έχει ως εξής: αν οι «ερυθρόλευκες» νικήσουν, φέρουν ισοπαλία ή χάσουν με ένα γκολ διαφορά, παίρνουν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και έχουν τους τρεις από τους πέντε τελικούς στο «Πέτρος Καπαγέρωφ». Σε άλλη περίπτωση, οι τρεις τελικοί θα μεταφερθούν στο κολυμβητήριο του Λαιμού.

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που νίκησε στο πρώτο ματς με 11-9, ένα αποτέλεσμα που θεωρήθηκε ως μίνι έκπληξη. Η Βουλιαγμένη, ωστόσο, προετοιμάζεται για το Final 4 του Έγκερ και τον ημιτελικό με τη Σαμπαντέλ στις 26 Απριλίου. Βεβαίως, όπως τόνισε ο Κώστας Δήμου, αυτό το παιχνίδι δεν είναι προετοιμασίας, αλλά ένα ξεχωριστό ματς, απέναντι στις δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες, που είναι περισσότερο θέμα γοήτρου. Συμφωνεί, δηλαδή, με την Αλκηστη Αβραμίδου, η οποία το αποκάλεσε «το αλατοπίπερο της Α1».

Ο Δήμου έχει δει την ομάδα του να προετοιμάζεται με προβλήματα, με την απουσία της Αντιόπης Μελιδώνη- αρχηγός του ΝΟΒ είναι, πια, μία άλλη θρυλική μορφή της, η Αντιγόνη Ρουμπέση- και με τη Χριστίνα Τσουκαλά να πονάει ακόμα στο χέρι της. Ο Ολυμπιακός δεν έχει προβλήματα, αλλά χρειάζεται να βρεθεί ξανά η συγκέντρωση και η πίστη στο πλάνο του Χάρη Παυλίδη, με τις παίκτριες να τηρούν κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή, από την προπόνηση χαλάρωσης έως και το παιχνίδι.

Σε αυτό το προοίμιο των τελικών, όπως όλα δείχνουν, διαιτητές είναι οι Μπιράκης και Κατσαρός.

Διαβάστε επίσης

Η απάντηση του Θρύλου

Η απάντηση του Θρύλου

Διέσυρε τον ΝΟ Χίου, 4-12 ο Ολυμπιακός και παίρνει το πλεονέκτημα της έδρας για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Αρχίζουν οι Παίδες

Αρχίζουν οι Παίδες

Πρώτη φάση με τρία ματς για την ομάδα πόλο του Σάκη Πλατανίτη, στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας.

Θέμα προσανατολισμού

Θέμα προσανατολισμού

Οι πολίστριες του Ολυμπιακού πρέπει να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους μίας μεγάλης νίκης.