Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Για Ελευθεριάδου

Για Ελευθεριάδου
Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014 - 01:35

Υπήρχε ένας πολύ σοβαρός λόγος που ο ΑΝΟ Γλυφάδας έπρεπε να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία διεκήρυσσε την παραμονή της Νικόλ Ελευθεριάδου στην ομάδα του: λέγεται Αλεξία Καμμένου.

Η προπονήτρια του ΑΝΟΓ αισθάνεται μόνη τον τελευταίο καιρό. Το περιβόητο Δ.Σ. του Ιούλη την κράτησε στην ομάδα, αλλά όχι αποθεωτικά. Η Ευτυχία Καραγιάννη έφυγε, δηλαδή η προπονήτρια με την οποία η Ελευθεριάδου έκανε τη μεγαλύτερη βελτίωση που την έφερε, αυτό το καλοκαίρι, να είναι στο στόχαστρο του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης. Την προηγούμενη φορά που είχε υπάρξει τόσο έντονο ενδιαφέρον και από τις δύο ομάδες για μία πολίστρια, ήταν για τη Στεφανία Χαραλαμπίδου. Του Τρίτωνα Αμαρουσίου, δηλαδή της υπέροχης ομάδας του Στέφανου Λέανδρου. Από πολύ νωρίς, δηλαδή το καλοκαίρι του 2010, η αριστερόχειρας περιφερειακή βρισκόταν στις προπονήσεις της εθνικής ομάδας πόλο Γυναικών και ο Γιώργος Μορφέσης έτριβε τα χέρια του όταν σκεφτόταν τι θα γίνει όταν μεγαλώσει.

Από την άλλη μεριά, ο Τρίτωνας κράτησε πεισματικά τόσο τη Στεφανία όσο και την Ιωάννα, την Άλκηστη και την Ιόλη Μπενέκου. Έφυγαν και οι τέσσερις για κολέγια και το πιθανότερο είναι ότι μέχρι να αποφοιτήσουν, ο Τρίτων θα έχει διαλυθεί ή θα είναι στην Α2. Από τη μία μεριά δεν μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν ερασιτέχνη αθλητή για το γεγονός ότι κοιτάζει την ακαδημαϊκή καριέρα του αντί της αθλητικής προόδου του. Από την άλλη, στον Ολυμπιακό ή στη Βουλιαγμένη είναι σχεδόν βέβαιο ότι ταλαντούχες πολίστριες στην εφηβεία τους θα σημειώσουν πρόοδο. Επίσης, η Αλεξία Καμμένου είναι αναμφισβήτητα μία από τις προπονήτριες που μπορεί να βελτιώσει μία πολίστρια. Το ίδιο και ο Γιώργος Κατσούλης, ο οποίος έφυγε από τον Εθνικό και δεν έχει δουλειά.

Όταν βλέπεις την Ελευθεριάδου να παίζει αισθάνεσαι το ίδιο που νιώθεις με την Ελευθερία Πλευρίτου ή την Έλενα Ξενάκη. Αυτό, δηλαδή, που λέμε παικτάρα. Είναι σχεδόν αδύνατον να είσαι προπονητής και να μην θέλεις να έχεις αυτό το κορίτσι στην ομάδα σου. Ο Χάρης Παυλίδης ενδιαφέρθηκε φιλολογικά για την Ελευθεριάδου επειδή βλέπει το μέλλον: πώς θα είναι, δηλαδή, η ίδια σε 2 χρόνια. Εδώ, πατώντας τα πλήκτρα, δεν διαφαίνεται η ανάγκη να την αποκτήσει ο Ολυμπιακός, αλλά ποιος ξέρει αν ο Θεσσαλονικιός προπονητής δεν σκέφτεται ότι αυτό το κορίτσι είναι το τελευταίο κομμάτι που θα κρατήσει όρθιο το Τζένγκα της ομάδας του προκειμένου να γίνει η Σαμπαντέλ; Είναι περίεργος ο τρόπος που λειτουργεί το μυαλό ενός πραγματικά καλού προπονητή. Μπορεί να έχει πάρει ο Ολυμπιακός την Αλεξάνδρα Ασημάκη και τη Ρομπέρτα Μπιανκόνι, αλλά ο Παυλίδης μπορεί να θεωρεί ότι η Ελευθεριάδου μπορεί να είναι η δική του Μάτι Ορτίθ σε αναλογία με την Παρέχα και την Εσπάρ που η ομάδα φαίνεται ότι διαθέτει στην ελληνική έκδοσή της.

Δεν είναι κακό που η Ελευθεριάδου θα μείνει στη Γλυφάδα και, να είμαστε καλά, θα παίζει του χρόνου παρέα με την Έλενα Ελληνιάδη, τις Πάτρα, Μαρία και Ειρήνη, και την Άννα Μάμογλου. Αλλά δεν ήταν εύκολο για τον ΑΝΟΓ να την κρατήσει. Μπήκε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, ζήτησε πράγματα, δεν ήταν από την αρχή αδιάλλακτοι στη Γλυφάδα. Έκαναν συναντήσεις και άκουσαν προτάσεις, δεν τις απέρριψαν κατευθείαν. Το θέμα βγήκε παραέξω και αυτό επέσπευσε την απόφαση που έπρεπε να πάρουν. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει ούτως ή άλλως να στηρίξουν την Αλεξία Καμμένου, η οποία, στην πραγματικότητα, κάνει μία αρχή μόνη της στον πάγκο της ομάδας.

Διαβάστε επίσης

Πάει ο... πρώτος γύρος

Πάει ο... πρώτος γύρος

Δεν φαίνεται ότι θα γίνουν ευρωπαϊκά παιχνίδια τον Δεκέμβριο στην Ευρωλίγκα, πάει να πει... καλό Γενάρη.

Φεστιβάλ στη Βαρκελώνη

Φεστιβάλ στη Βαρκελώνη

Πρόταση του δήμου της πόλης να κάνει σε ένα διήμερο τους δύο τελικούς του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ.