Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κι ακόμα σε θυμούνται η Σάντος κι ο Πελέ (vids)

Κι ακόμα σε θυμούνται η Σάντος κι ο Πελέ (vids)
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016 - 15:42

Το 1961, στις 4 Ιουλίου, η ομάδα του Ολυμπιακού αντιμετώπισε τη Σάντος του μεγάλου Πελέ. Οι Βραζιλιάνοι έκαναν την ευρωπαϊκή τους περιοδεία εκείνη την περίοδο και μετρούσαν 11 νίκες σε 12 ματς. Είχαν κερδίσει κιόλας με 3-0 την ΑΕΚ και 3-2 τον ΠΑΟ.

Ως εκ τούτου, είχε φτάσει η ώρα για την τρίτη ελληνική ομάδα και κορυφαία. Ο Κώστας Πολυχρονίου είχε ζητήσει ο ίδιος να μαρκάρει τον Πελέ, που ζήτησε αλλαγή κιόλας 20 λεπτά πριν λήξει η αναμέτρηση.

Μια αναμέτρηση που έληξε με μεγάλο νικητή τον Ολυμπιακό με 2-1 και τους ΓΑΥΡΟΥΣ να έχουν τρελαθεί από τη χαρά τους, καθώς δεν ήταν καθόλου μικρό πράγμα για τον Ολυμπιακό να κερδίζει την καλύτερη ομάδα του κόσμου.

Τα γκολ σημειώθηκαν από τον Ποσειδών στο 10' και τον Σουρούνη στο 43', για να μειώσουν οι Βραζιλιάνοι με αυτογκόλ του Στεφανάκου στο 50', μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζίτο.

Η ιστορία είχε γραφτεί και ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει μια σπουδαία νίκη μέσα στη Λεωφόρο. Γιατί τέτοιες νίκες τις κάνεις μόνο ο Θρύλος των γηπέδων και των θριάμβων.

Διαβάστε επίσης

Από παλιά... πελάτες

Από παλιά... πελάτες

Σαν σήμερα το 1947, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει μέσα στην έδρα της ΑΕΚ με 2-0 για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος, στο οποίο είχε τερματίσει πρώτος.

Τον «έστειλε» στον Βόλο

Τον «έστειλε» στον Βόλο

Σαν σήμερα το 1955, η ομάδα του Ολυμπιακού κέρδισε τον Ολυμπιακό Βόλου με 6-1 για την ένατη αγωνιστική του πρωταθλήματος Ελλάδας.