Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νίκησε εύκολα στην έναρξη του Κυπέλλου (vid)

Νίκησε εύκολα στην έναρξη του Κυπέλλου (vid)
Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016 - 08:58

Σαν σήμερα, το 2002, ο Ολυμπιακός έδινε τον πρώτο του αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος απέναντι στον Φωστήρα στους «64» του θεσμού.

Η αναμέτρηση είχε διεξαχθεί στο γήπεδο του Εθνικού Αστέρα στην Καισαριναή, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν εύκολα με 2-0 και να παίρνουν προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού (επίσης έληξε υπέρ τους, αυτή τη φορά με 2-1).

Στο 39’ ο Ανδρέας Νινιάδης είχε ανοίξει το σκορ, με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ για να ακολουθήσει ο Αλέκος Λλεξανδρής στο 57’ και με ωραία κεφαλιά ψαράκι να κάνει το 2-0 και ουσιαστικά να κλειδώσει την πρόκριση του Θρύλου στην επόμενη φάση του θεσμού, κάνοντας τη ρεβάνς τυπική διαδικασία.

Διαβάστε επίσης

5άρα πριν τα επίσημα

5άρα πριν τα επίσημα

Σαν σήμερα, το 1983, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε κόντρα στην Χάσμπορν, σε φιλική αναμέτρηση στην Φρανκφούρτη, όπου και επικράτησε με 5-2.

Πεντάρα για αρχή (vid)

Πεντάρα για αρχή (vid)

Σαν σήμερα, το 1999, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο Ολυμπιακό στάδιο την Νάουσα για την 1η αγωνιστική του προκριματικού γύρου του Κυπέλλου, σκορπώντας την, με 5-0.

Δεν άφησε το 9ο Κύπελλο να χαθεί

Δεν άφησε το 9ο Κύπελλο να χαθεί

Σαν σήμερα το 1960, ο Ολυμπιακός αποσπά ισοπαλία από τον ΠΑΟ Και δεν αφήνει τους «πράσινους» να πάρουν τον τίτλο. Μετέπειτα καταλήγει και αυτός σε «ερυθρόλευκα» χέρια.