Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τριάρα στην ΑΕΚ και πάρτι στην Κρήτη (vid)!

Τριάρα στην ΑΕΚ και πάρτι στην Κρήτη (vid)!
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 - 09:18

Άλλη μια ημέρα που συνδυάζεται στο μυαλό όλων των ΓΑΥΡΩΝ με έναν ακόμα θρίαμβο, μια ακόμα κούπα. Σαν σήμερα πριν από 12 χρόνια, το 2006, ο Ολυμπιακός κατακτούσε το 22ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του, κάνοντας παράλληλα και το 12ο νταμπλ του. Στον τελικό που έγινε στο Παγκρήτιο Στάδιο, στο Ηράκλειο.

Αντίπαλος η ΑΕΚ με το αποτέλεσμα το... γνωστό. Τρία γκολ από τους «ερυθρολεύκους», 3-0 και πανηγυρική κατάκτηση του τροπαίου. Ο Ολυμπιακός ήταν άτυχος στα πρώτα 60 λεπτά του ματς. Η μπάλα δεν έμπαινε. Αλλά μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας στην αναμέτρηση στην Κρήτη, ήρθε το 1-0 και μετά... Άντε Γειά!

Ο Κωνσταντίνου άνοιξε το σκορ στο 61ο λεπτό για να έρθει το αυτογκόλ από τον Ίβιτς στο 70ό λεπτό, αν και πολλοί «χρεώνουν» το γκολ στον Τζόρτζεβιτς. Μικρή σημασία είχε. Το «κερασάκι στην... τούρτα» ήταν το τρίτο τέρμα από τον Καστίγιο στο φινάλε της αναμέτρησης που έδωσε διαστάσεις θριάμβου στον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε κατακτήσει ήδη και το πρωτάθλημα, φτάνοντας τα 12 νταμπλ στην ιστορία του!

Για την ιστορία ο Θρύλος, με τον Τροντ Σόλιντ στον πάγκο, είχε αγωνιστεί με τους Νικοπολίδη, Σούρερ, Μαυρογενίδη, Ανατολάκη, Μπουλούτ, Καφέ, Στολτίδη, Γιάγια Τουρέ (67’ Μάριτς), Τζόρτζεβιτς, Οκκά (76’ Καστίγιο) και Κωνσταντίνου (90’+ Ντάνι).

Διαβάστε επίσης

Τεράστια ηδονή… (vid)

Τεράστια ηδονή… (vid)

Σαν σήμερα το 2003 ο Ολυμπιακός διέλυσε τον Παναθηναϊκό με 3-0 και ουσιαστικά σφράγισε ακόμη έναν τίτλο πρωταθλήματος.

Αυτοκράτορας! (vid)

Αυτοκράτορας! (vid)

Σαν σήμερα το 2013 ο Ολυμπιακός κατέκτησε για 2η συνεχόμενη χρονιά την Ευρωλίγκα, επικρατώντας στον τελικό της Ρεάλ Μαδρίτης με 100-88.

Τον «καθάρισε» στο τέλος

Τον «καθάρισε» στο τέλος

Σαν σήμερα το 1974 ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.