Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν ο Τζιοβάνι «μάγεψε» όλη την Ελλάδα (vid)

Όταν ο Τζιοβάνι «μάγεψε» όλη την Ελλάδα (vid)
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 - 07:41

Υπάρχουν κάποιοι αγώνες που δεν γίνονται να τους ξεχάσεις όσα χρόνια και αν περάσουν. Μία τέτοια αναμέτρηση έγινε σαν σήμερα το 2001 με τον Ολυμπιακό να κάνει για ακόμη μία φορά χαρούμενους όλους τους φίλους της ομάδας.

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν τον Ηρακλή στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος καλούμενοι να υπερασπιστούν τη νίκη με 1-0 στη Θεσσαλονίκη του πρώτου μεταξύ τους αγώνα.

Το ματς έμεινε στην ιστορία, με εννιά γκολ να σημειώνονται και ο Ολυμπιακός να παίρνει τη νίκη με 5-4, με τον μάγο Τζιοβάνι να δείχνει δείγματα του τεράστιου ταλέντου του.

Ο μάγος του Θρύλου αποθεώθηκε από όλη την Ελλάδα, όχι μόνο από τον κόσμο της ομάδας, με τον τεχνικό του Ηρακλή ακόμη Αναστασιάδη, να υποκλίνεται στο τεράστιο ταλέντο του και να του δίνει το χέρι του.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 1’ με τον Χατζί να σκοράρει, ωστόσο ο Τζόρτζεβιτς ισοφάρισε στο 11’ σε 1-1. Ο Κωνσταντίνου για τους Θεσσαλονικείς έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Ηρακλή, ωστόσο ο Ζε Ηλίας ισοφάρισε και πάλι τον αγώνα.

Στη συνέχεια ο Θρύλος προηγήθηκε για πρώτη φορά στον αγώνα, έπειτα από ένα φανταστικό γκολ από τα 40 μέτρα του Τζιοβάνι. Ο «γηραιός» με τον Γκοϊκοβιτς στο 61’ και τον Κωνσταντίνου στο 76’ έκανε το 3-4. Ο Χούτος, όμως στο 80’ και ο Τζιοβάνι στις καθυστερήσεις έδωσαν τη νίκη και την πρόκριση στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, σε αυτή τη φάση ο Βραζιλιάνος μάγος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του μέχρι να σκοράρει.

Δείτε τα highlights από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση:

Διαβάστε επίσης

Θρυλική πρόκριση! (vid)

Θρυλική πρόκριση! (vid)

Ο Ολυμπιακός σαν σήμερα το 2009 επικράτησε με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος…