Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το… πρώτο 7ο σερί του Θρύλου! (vid)

Το… πρώτο 7ο σερί του Θρύλου! (vid)
Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 - 07:43

Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα για τον Ολυμπιακό, καθώς σαν σήμερα το 2013 οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το… πρώτο 7ο σερί πρωτάθλημα.

Πιο συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει με το εμφατικό 5-1 της Ξάνθης εκτός έδρας και πανηγύρισαν με αυτό τον τρόπο τον τίτλο του πρωταθλήματος για 7η διαδοχική χρονιά. Αριθμός ρεκόρ που ισοφαρίστηκε μάλιστα από τον Ολυμπιακό του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Θρύλος είχε κερδίσει με 3-0 τον ΠΑΟ στη Ριζούπολη και ήθελε τη νίκη επί της Ξάνθης για να πάρει τον τίτλο. Ο Χούτος στο 4' άνοιξε το σκορ, αλλά ο Σίκοφ στο 18' ισοφάρισε. Το 1-1 δεν έμεινε για πολύ, αφού ο Θρύλος στο 24' πάλι με τον Χούτο, έκανε το 1-2.

Στο 37' ο Γιαννακόπουλος έκανε το 1-3, ενώ το 1-4 το έκανε ο Αλεξανδρής, στον τελευταίο του αγώνα με τον Ολυμπιακό, στο 69'. Ήταν το 183ο γκολ του στην Α' Εθνική και με αυτό πέρασε στην κορυφαία δεκάδα των σκόρερ του πρωταθλήματος, όλων των εποχών. Γιατί τέτοιους παικταράδες είχε ο Θρύλος στο ρόστερ του.

Το τελικό 1-5 διαμορφώθηκε από τον Καστίγιο στο 85', με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει ακόμα μια κατάκτηση του τίτλου.

Διαβάστε επίσης

Ο «Kill Bill» του έδωσε το προβάδισμα (vid)

Ο «Kill Bill» του έδωσε το προβάδισμα (vid)

Σαν σήμερα το 2016 ο Ολυμπιακό νίκησε με 77-72 τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, κάνοντας το 2-1 στη σειρά των τελικών πριν ακολουθήσει το διπλό στο ΟΑΚΑ με το buzzer beater του αρχηγού.