Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο καλύτερος τελικός όλων των εποχών! Το σήκωσε ο Θρύλος! (video)

Ο καλύτερος τελικός όλων των εποχών! Το σήκωσε ο Θρύλος! (video)
Τρίτη, 2 Μαΐου 2023 - 09:42

Υπάρχουν κάποια ματς, που όσα χρόνια και αν περάσουν, δεν γίνεται να ξεχαστούν. Ένα τέτοιο πραγματοποιήθηκε, σαν σήμερα το 2009. Με τον Ολυμπιακό να είναι για ακόμη μία φορά εκείνος που σήκωσε το τρόπαιο! Είναι η φάση... και στο τέλος κερδίζει ο Θρύλος!

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ. Και κανείς δεν θα περίμενε την εξέλιξή του. Η ομάδα του Πειραιά κατέκτησε την κούπα στη διαδικασία των πέναλτι, αφού προηγουμένως είχαν γίνει τα απίστευτα!

Οι «κιτρινόμαυροι», μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο, είχαν πάρει προβάδισμα με δύο γκολ διαφορά, καθώς ο Μπλάνκο στο 4’ και το 8’ είχε νικήσει τον Αντώνη Νικοπολίδη. Ο Ματ Ντάρμπισαϊρ μείωσε στο 47’ σε 2-1, με μία πολύ ωραία κεφαλιά, με τον Ντούντου να φέρνει το ματς στα ίσια στο 70’. Ο Σκόκο στο 90’ έκανε το 3-2 υπέρ της ΑΕΚ και όλα έδειχναν, πως θα δώσει το Κύπελλο στην ομάδα του...

Ωστόσο, ο Θρύλος και ο Άγγλος είχαν διαφορετική άποψη. Ο Ματ, αν και με χτύπημα στο κεφάλι, έπιασε την κεφαλιά στην... εκπνοή του αγώνα και έγραψε το 3-3, ξεσηκώνοντας όλους τους ΓΑΥΡΟΥΣ, με ένα γκολ που έχει μείνει στη μνήμη όλων!

Στην παράταση και, συγκεκριμένα, στο 102’ ο Γκαλέτι έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 4-3, όμως, βγάζοντας την μπλούζα του άφησε την ομάδα με 10 παίκτες!

Στη συνέχεια, ακολούθησε και η αποβολή του Αβραάμ Παπαδόπουλου, με αποτέλεσμα ο Σκόκο με γκολ στο 107’ να κάνει το 4-4 και να στείλει το ματς στα πέναλτι.

Εκεί, ο Ολυμπιακός έχασε δύο ευκαιρίες να τελειώσει την ΑΕΚ και να σηκώσει το τρόπαιο. Εκείνος που, εν τέλει, έδωσε τη νίκη και το τρόπαιο στον Πειραιά, ήταν ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος έπιασε το πέναλτι του Πελετιέρι και στη συνέχεια, ευστόχησε από τα 11 μέτρα, κάνοντας το τελικό 15-14 στα πέναλτι!

Θυμηθείτε τον καλύτερο τελικό όλων των εποχών στο παρακάτω βίντεο...

Διαβάστε επίσης