Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κύπελλο εμείς, κλάμα εσείς!

Κύπελλο εμείς, κλάμα εσείς!
Τρίτη, 13 Μαΐου 2014 - 23:25

Τη σεζόν 2005-06, ο Θρύλος έκανε ό,τι ήθελε την ΑΕΚ. Την είχε κερδίσει 1-3 στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα, 3-0 στον Ναό για το πρωτάθλημα, ενώ και ο ΠΑΟ δεν είχε μείνει παραπονεμένος. Ο αυτοκράτορας επικράτησε 0-2 στο ΟΑΚΑ, 3-2 στον Ναό και απέμενε πλέον ο τελικός για να πιστοποιηθεί πως ο Ολυμπιακός ήταν μακράν και τότε η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας.

Στις 10 Μαΐου 2006, διεξήχθη στο Παγκρήτιο ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. Αντίπαλος η ΑΕΚ, η οποία κατέρρευσε από ένα σημείο και μετά, αφού ο Θρύλος ανέβασε στροφές και την άφησε να κλείσει στο χορτάρι. Επική νίκη με 3-0 του Ολυμπιακού, ο οποίος έκανε το νταμπλ στο Ηράκλειο, καθώς το πρωτάθλημα είχε κατακτηθεί από τον... Ιανουάριο.

Το 1-0 έγινε από τον Κωνσταντίνου στο 61'. Ο Οκκάς βρέθηκε από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή σέντραρε. Ο έτερος Κύπριος του Θρύλου, «ξάπλωσε» στο χορτάρι και με προβολή άνοιξε το σκορ. Στο 70' από εκεί και πέρα, ο Βλάνταν Ίβιτς έκανε ακόμα πιο εύκολη τη ζωή του Θρύλου, καθώς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με κεφαλιά μετά από φάουλ του Τζόλε. Τρόμαξε ο «κιντρινόμαυρος» και έδωσε μια ώρα αρχύτερα το Κύπελλο στον Ολυμπιακό.

Η μεγάλη επικράτηση σφραγίστηκε στο 90', όταν ο Καστίγιο πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν για μια ακόμα φορά μοναδικοί και η μισή Ελλάδα πανηγύρισε έξαλλα ένα τρόπαιο που έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της καλύτερης ομάδας στη χώρα.

Διαβάστε επίσης

Σάρωσε τον Άρη

Σάρωσε τον Άρη

Ο Θρύλος όδευε ολοταχώς για τον τίτλο και συνέτριψε με 4-0 τον Άρη στο στάδιο Καραϊσκάκη.

Τα... τρία του Θρύλου!

Τα... τρία του Θρύλου!

Σαν σήμερα το 2003 στη Ριζούπολη, ο Ολυμπιακός ξέσκισε τον πελάτη και τον συνέτριψε με 3-0.

Μπουγάτσα στον Πειραιά

Μπουγάτσα στον Πειραιά

Εύκολη νίκη επί του ακέφαλου με 2-0 σαν σήμερα το 1993 στο Καραϊσκάκη με Προτάσοφ και Μαυρομμάτη.