Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα... τρία του Θρύλου!

Τα... τρία του Θρύλου!
Τρίτη, 13 Μαΐου 2014 - 23:10

Σεζόν 2002-03 και ο Ολυμπιακός δεν έκανε μόνο μια από τις πιο επικές ανατροπές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά άρπαξε κιόλας τον τίτλο μέσα από τα χέρια του αγαπημένου του πελάτη, ο οποίος βρισκόταν τρεις βαθμούς μπροστά πριν από το περίφημο παιχνίδι της Ριζούπολης.

Το παιχνίδι έγινε σαν σήμερα, 11 Μαΐου 2003 και ο βάζελος ήθελε ήττα με ένα γκολ διαφορά για να στείλει στην ουσία το πρωτάθλημα σε αγώνα μπαράζ και είτε ισοπαλία είτε νίκη για να το κατακτήσει αυτός. Ο Ολυμπιακός από την άλλη, ήθελε νίκη με δύο γκολ διαφορά για να «καθαρίσει». Και τι έγινε τελικά; Ο ΠΑΟ πήρε τα τρία του Θρύλου...

Μπροστά στους χιλιάδες ΓΑΥΡΟΥΣ που κατέκλυσαν το γήπεδο, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Τζιοβάνι στο 2' μετά από φάουλ του Τζόλε. Στο 15', ύστερα από συρτή σέντρα του αρχηγού, ο Γιαννακόπουλος «άδειασε» τον Φύσσα για να κάνει το 2-0, ενώ οι τίτλοι τέλους μπήκαν ξανά από τον Γιαννακόπουλο με κεφαλιά στο 47', ύστερα από φάουλ του Τζόλε.

Το σκορ θα μπορούσε να είναι κάλλιστα 6-0, αλλά το φάρδος του βάζελου δεν είχε προηγούμενο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, πάντως, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-0, ισοβάθμησε στην κορυφή, καθώς ο βαζέλας υστερούσε και με τη νίκη του με 1-5 στην Ξάνθη μετά από μερικές ημέρες, κατέκτησε το έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα, ρεκόρ στην ιστορία της Α' Εθνικής.

Το παιχνίδι της Ριζούπολης, μάλιστα, συνέπεσε με τη συμπλήρωση έξι χρόνων από το ματς με την ΑΕΚ στον παλιό Ναό (11-05-1997), στο οποίο ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 και επέστρεψε και μαθηματικά στην κορυφή της Ελλάδας μετά από δέκα χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Σάρωσε τον Άρη

Σάρωσε τον Άρη

Ο Θρύλος όδευε ολοταχώς για τον τίτλο και συνέτριψε με 4-0 τον Άρη στο στάδιο Καραϊσκάκη.

Μπουγάτσα στον Πειραιά

Μπουγάτσα στον Πειραιά

Εύκολη νίκη επί του ακέφαλου με 2-0 σαν σήμερα το 1993 στο Καραϊσκάκη με Προτάσοφ και Μαυρομμάτη.

Το έπος της Πόλης!

Το έπος της Πόλης!

Το Κύπελλο το πήραμε σε χώμα ελληνικό. Σαν σήμερα το 2012, ο Θρύλος κατέκτησε την Ευρωλίγκα.