Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το έπος της Πόλης!

Το έπος της Πόλης!
Τρίτη, 13 Μαΐου 2014 - 12:15

Κανείς δεν περίμενε αυτό που κατάφερε σαν σήμερα, 13 Μαΐου 2012 ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς είχαν προκριθεί στον τελικό του Final 4 που γινόταν στην Πόλη, αποκλείοντας στον ημιτελικό την Μπαρτσελόνα και λίγοι τους είχαν ικανούς να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου.

Όχι μόνο τα κατάφεραν, όμως, αλλά άφησαν άφωνη ολόκληρη την Ευρώπη με την επική ανατροπή που έκαναν. Έχαναν 19 πόντους στην τρίτη περίοδο και περίπου 11 λεπτά μετά αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ευρώπης. Για να φτάσουν βέβαια έως την κατάκτηση του τροπαίου, τίποτα δεν τους χαρίστηκε.

Δυσκολίες στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, ακόμα περισσότερες στο Top 16, αλλά από εκεί και πέρα, ποιος είδε τον Θρύλο και δεν τον φοβήθηκε. Εξαφάνισε από το γήπεδο τη Σιένα, «σπάζοντας» την έδρα της και στον ημιτελικό του Final 4 κέρδισε 68-64 την Μπαρτσελόνα του Ναβάρο.

Στον τελικό, όλοι είχαν φαβορί τους Ρώσους της ΤΣΣΚΑ, οι οποίοι απέσπασαν σε μια φάση στην τρίτη περίοδο διαφορά της τάξεως των 19 πόντων (53-34). Οι παίκτες του Ίβκοβιτς, όμως, τα έδωσαν όλα μετά. Μείωναν συνεχώς, ροκάνιζαν τη διαφορά και την έφτασαν στο -1 μετά τις βολές του Παπανικολάου (61-60). Ο Σισκάουσκας αστόχησε στις δικές του και λίγα δευτερόλεπτα μετά, μετά από διείσδυση και πάσα του Σπανούλη στον Πρίντεζη, μπήκε το καλάθι του αιώνα.

Ο Ολυμπιακός ήταν πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία του.

Διαβάστε επίσης

Μπουγάτσα στον Πειραιά

Μπουγάτσα στον Πειραιά

Εύκολη νίκη επί του ακέφαλου με 2-0 σαν σήμερα το 1993 στο Καραϊσκάκη με Προτάσοφ και Μαυρομμάτη.

Τα... τρία του Θρύλου!

Τα... τρία του Θρύλου!

Σαν σήμερα το 2003 στη Ριζούπολη, ο Ολυμπιακός ξέσκισε τον πελάτη και τον συνέτριψε με 3-0.

Κούπα μέσα στο Χαριλάου!

Κούπα μέσα στο Χαριλάου!

Ο Ολυμπιακός νίκησε 5-1 τον Άρη στη Θεσσαλονίκη σαν σήμερα το 2002 και κατέκτησε και το 6ο σερί πρωτάθλημα της ιστορίας του.