Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Xάλκινος» ο Σγουρόπουλος!

«Xάλκινος» ο Σγουρόπουλος!
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015 - 23:18

Η εντυπωσιακή διαδρομή που ακολούθησε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των παίδων, τον έφερε στην 3η θέση της διοργάνωσης, χαρίζοντας του μια σπουδαία διάκριση. Μετά από μια σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων ο αθλητής του τμήματος Πινγκ Πονγκ του Ολυμπιακού, που ξεκίνησε από την 9η θέση στη λίστα των 10 κορυφαίων στην κατηγορία των παίδων, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η σπουδαία εξέλιξη που παρουσιάζει και στην παρούσα φάση τον κατατάσσει στους κορυφαίους της ηλικίας τους, αποτελεί τον καλύτερο οιωνό για το μέλλον του αθλητή. Παράλληλα θα μπορούσε να φύγει με το ασημένιο μετάλλιο από τους αγώνες και το έχασε στο φινάλε.

Ήταν 2ος μέχρι και την 8η αγωνιστική, όμως στην τελευταία κάμφθηκε 4-1 σετ από τον Ράρες Σίπος, την ίδια ώρα ο Γάλλος Ιρβίν Μπερτρά κατέβαλλε με 4-2 τον (νικητή της διοργάνωσης) Ρουμάνο Κριστιάν Πλετέα και τον προσπέρασε στο κυνήγι της 2ης θέσης.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παίδων εξασφάλισε το μετάλλιο το πρωί όταν νίκησε 4-1 σετ τον Ρώσο Άρτεμ Ντβοϊνίκοφ, ενώ το μεσημέρι ηττήθηκε από τον Μολδαβό Κριστιάν Τσιρίτα με 4-3. Ισοβάθμησε στους 15 βαθμούς με τον Σουηδό Τρουλς Μόρεγκαρντ, αλλά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο γιατί τον νίκησε στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΝΟΜΑ Ν.-Η. ΒΑΘΜΟΙ

1. Κριστιάν Πλετέα (Ρουμανία) 8-1 17

2. Ιρβίν Μπερτρά (Γαλλία) 7-2 16

3. Γιάννης Σγουρόπουλος (Ελλάδα) 6-3 15 (4-2)

4. Τρουλς Μόρεγκαρντ (Σουηδία) 6-3 15 (2-4)

5. Μεντάρντας Στανκεβίτσιους (Λιθουανία) 4-5 13

6. Άρτεμ Ντβοϊνίκοφ (Ρωσία) 4 -5 13

7. Κριστιάν Τσιρίτα (Μολδαβία) 3-6 12

8. Ράρες Σίπος (Ρουμανία) 3-6 12

9. Νταμιέν Λορκά (Γαλλία) 3-6 12

10. Ματέο Μούτι (Ιταλία) 1-8 10

Διαβάστε επίσης

«Θα με βοηθήσει στο μέλλον»

«Θα με βοηθήσει στο μέλλον»

Στην αξία της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου στο ευρωπαϊκό τοπ-10 της Ρουμανίας, αναφέρθηκε ο Γιάννης Σγουρόπουλος.

Απόλυτη επιτυχία στο 2ο Piraeus Street Relays (vid)

Απόλυτη επιτυχία στο 2ο Piraeus Street Relays (vid)

Με τη συμμετοχή παγκόσμιων πρωταθλητών, ολυμπιονικών και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά μια γιορτή για τον αθλητισμό, οι αγώνες σκυταλοδρομίας "Piraeus Βίκος Relays" στη Μαρίνα Ζέας.