Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με στόχο την Ευρωπαϊκή καταξίωση

Με στόχο την Ευρωπαϊκή καταξίωση
Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016 - 23:01

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Οι προετοιμασίες των περισσότερων ομάδων του Ολυμπιακού έχουν ήδη ξεκινήσει, ωστόσο οι αγωνιστικές υποχρεώσεις έχουν δρόμο ακόμα. Τόσο στο βόλεϊ όσο και στο πόλο τα πρωταθλήματα ξεκινούν μέσα στον Οκτώβριο, ενώ τα ευρωπαϊκά παιχνίδια έχουν δρόμο ακόμα. Οσον αφορά το βόλεϊ, τόσο η ανδρική ομάδα όσο και η γυναικεία, ξεκίνησαν την προετοιμασία τους πριν από μερικές ημέρες, με τα περισσότερα μέλη των «ερυθρόλευκων» ομάδων να βρίσκονται στις προπονήσεις, ενώ εκτός μένουν ακόμα μόνο όσοι αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, πριν από περίπου ένα μήνα.

Να θυμίσουμε ότι η ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού έχει κληρωθεί στο CEV Cup με την ρωσική Σουργκούτ, με το πρώτο παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο για τις 3 με 5 Ιανουαρίου, ενώ η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί 17 με 19 του ίδιου μήνα. Ειδικά με τη φετινή ενίσχυση στην ομάδα του Πειραιά, υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες, ώστε ο Θρύλος να βρεθεί στην επόμενη φάση. Σε περίπτωση πρόκρισης, δε, θα ανοίξει φαρδιά πλατιά ο δρόμος για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η ομάδα των γυναικών από την άλλη, έχει κληρωθεί με τη CSM Βουκουρεστίου, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στις 13 με 15 Δεκεμβρίου και τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για τις 10 με 12 Ιανουαρίου.

Στο συγκεκριμένο τμήμα έγιναν οι απαραίτητες μεταγραφικές κινήσεις, προκειμένου ο Ολυμπιακός να καταφέρει να κερδίσει φέτος τη ρουμάνικη ομάδα, την οποία να θυμίσουμε ότι είχε αντιμετωπίσει και πέρυσι.

Στο πόλο των ανδρών, τώρα, ο Θρύλος, έμαθε πριν από μερικές ημέρες τις αντιπάλους του στο LEN Champions League, με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν να δώσουν το παρών σε ένα ακόμα Final 6, και γιατί όχι να καταφέρουν τη φετινή χρονιά να κατακτήσουν τον μοναδικό τίτλο που τους έλειψε. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός ήταν αήττητος σε Ελλάδα και Ευρώπη μέχρι να γνωρίσει την… πικρή ήττα στον τελικό της διοργάνωσης από την Γιουνγκ με 6-4.

Αξίζει, βέβαια, να αναφέρουμε ότι τόσο η προετοιμασία της ανδρικής ομάδας όσο και της γυναικείας στο άθλημα του πόλο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, καθώς υπάρχει το θέμα με τα κλειστά κολυμβητήρια.

Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε και το μπάσκετ γυναικών. Οι νταμπλούχες Ελλάδος έχουν κάνει τρομερές μεταγραφικές κινήσεις, οι οποίες στοχεύουν μόνο και μόνο στην κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής μέσω του Euro Cup. Ειδικά με την απόκτηση των δύο Αμερικανίδων, ο Ολυμπιακός έχει γίνει πανίσχυρος. Να θυμίσουμε ότι στη διοργάνωση του Euro Cup ο Θρύλος έχει κληρωθεί να αντιμετωπίσει την Γκουντ Εϊντζελς Κόζιτσε από τη Σλοβακία, την Αλουίνβεντ DVTK Μίσκολτς από την Ουγγαρία και τη νικήτρια ομάδα του 3ου προκριματικού γύρου, ανάμεσα σε Ιστανμπούλ Γιουνιβερσιτέσι και YDUBGD.

Διαβάστε επίσης