Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ο Θρύλος είναι η οικογένεια μου»

«Ο Θρύλος είναι η οικογένεια μου»
Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018 - 22:15

Καλεσμένοι στη ραδιοφωνική εκπομπή «Μεγάλη μου Αγάπη» ήταν οι Λευτέρης Λειβάδης και Αλέξανδρος Τσανικίδης, με αφορμή του «Κύπελλο Πυγμαχίας Ολυμπιακού ΣΦΠ», που διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία στο κλειστό του Ρέντη.

Ο πρωταθλήτης του Θρύλου, δήλωσε αρχικά: «Φέτος ήταν μια καταπληκτική χρονιά που ξεκίνησε ιδανικά από το Δεκέμβριο με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι να δείχνουμε αδιάκοπα την άριστη κατάσταση που βρισκόμαστε και να προσφέρουμε θέαμα. Κάθε χρόνο θέλω να γίνομαι όλο και καλύτερος και φυσικά να προοδεύει και η ομάδα μας».

Για το που οφείλεται η επιτυχία, είπε: «Το Α και το Ω είναι το δέσιμο που έχουμε ως ομάδα. Στηρίζουμε ο ένας τον άλλο και στα εύκολα και στα δύσκολα. Από την αρχή κάναμε πολύ καλή προετοιμασία, φτιάξαμε τα κιλά μας, προετοιμαστήκαμε ψυχολογικά και με σοβαρότητα ήμασταν πανέτοιμοι όταν έπρεπε. Είχαμε την απόλυτη στήριξη και από τον κόσμο και αυτό ήταν συγκλονιστικό για εμάς. Ειδικά στους τελικούς στο κλειστό Π. Σαλπέας η ατμόσφαιρα ήταν σαν να παίζεις στην Αμερική. Κάτι μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα».

Για την πυγμαχία γενικότερα, τόνισε: «Η πυγμαχία είναι τρόπος ζωής και οι πιο πολλοί πυγμάχοι είναι ταπεινά παιδιά. Ένας αγώνας στην πυγμαχία μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Ο πατέρας μου μού είπε: πρέπει να μάθεις να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου και έτσι ξεκίνησα την πυγμαχία. Μου άρεσε και δεν το μετάνιωσα ποτέ που ασχολήθηκα με αυτό το άθλημα. Μεγάλωσα μόνος μου και στον Ολυμπιακό μπήκα σε μια οικογένεια και με αγκάλιασαν όλοι. Απέκτησα φίλους και η ατμόσφαιρα μεταξύ μας είναι φοβερή και δεν την συναντάς εύκολα. Ο αθλητισμός είναι υγεία, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από τον αθλητισμό, σε τραβάει μακριά από κάθε τι άσχημο. Είναι χαρά μου να προσελκύω παιδιά στον αθλητισμό και στόχος μου φυσικά. Η επιτυχία δεν είναι μόνο οι διακρίσεις αλλά ο δρόμος που θα ακολουθήσεις. Υπάρχουν ανηφόρες και κατηφόρες, ευκολίες και δυσκολίες! Λέω στα παιδιά να μην τα παρατάνε, να κυνηγάνε τα όνειρα τους και να θυμούνται ότι αν φύγουν από το δρόμο τους δεν θα φτάσουν στον προορισμό τους».

Διαβάστε επίσης