Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άνετη νίκη για Τσιτσιπά!

Άνετη νίκη για Τσιτσιπά!
Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 - 15:43

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον πρώτο του αγώνα στο φετινό Ρολάντ Γκαρός.

Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ του Μαξιμίλαν Μάρτερερ και έτσι περιμένει στον δεύτερο γύρο τον νικητή του ζευγαριού Γκανεσβάραν (Νο86) –Ντελιέν (Νο92) για να μάθει τον επόμενό του αντίπαλο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Τσιτσιπά. Πήρε τα ηνία κάνοντας το μπρέικ στο πρώτο γκέιμ και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στο 2-0. Ο Γερμανός μείωσε σε 2-1, ενώ έμεινε κοντά μέχρι το 3-2 του πρώτου σετ, αφού ο Τσιτσιπάς ήταν σαρωτικός στα επόμενα τρία γκέιμς και έκανε σε 29 λεπτά το 6-2.

Στο δεύτερο σετ οι δύο παίκτες κράτησαν το σερβίς στα δύο πρώτα γκέιμ, όμως ο Τσιτσιπάς έκανε το μπρέικ στο τρίτο και πήρε άνετα το τέταρτο, ξεφεύγοντας με 3-1. Ο Μάρτερερ μείωσε σε 3-2, όμως ο Τσιτσιπάς ανέβασε στροφές και πήρε τα τέσσερα επόμενα, κάνοντας το 6-2 σετ 27 λεπτά.

Ο Μάρτερερ προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεσή του στο τρίτο σετ, ωστόσο ο Τσιτσιπάς είχε τις απαντήσεις. Ο Έλληνας πρωταθλητής συνέχισε να είναι εξαιρετικός ειδικά όταν είχε το σερβίς παίρνοντας αρκετούς πόντους από το πρώτο του αλλά και winner και έτσι κέρδισε με 7-4 το τάι μπρέικ, έκανε το 3-0 και πέρασε στην επόμενη φάση του grand slam της Γαλλίας.

Διαβάστε επίσης