Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ύβρις, άτις, νέμεσις και τίσις: Μύθοι και πραγματικότητα!

Ύβρις, άτις, νέμεσις και τίσις: Μύθοι και πραγματικότητα!
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 - 14:27

Στο μέσο που πληρώνει ο Ιβάν για να γράφουν πονεμένοι και… Παναθηναϊκάρες, γεμάτοι κόμπλεξ κατωτερότητας και μεγαλωμένοι στον πλανήτη της «ερυθρόλευκης» σφαλιάρας, με κάθε άρθρο (ο Θεός να το κάνει) ξεπερνούν τον… εαυτό τους και τα όρια του αυτοεξευτελισμού.

Εμείς είμαστε εδώ και δεν θα κουραστούμε να απαντάμε σε κάθε απόπειρα δημιουργίας ψεύτικων εντυπώσεων και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από το σάιτ της παραμύθας το οποίο δίνει βήμα σε πονεμένους «δημοσιογράφους» του Παναθηναϊκού οι οποίοι επιχειρούν να μεταδώσουν τον… (υ)ιό της προπαγάνδας και σε όσους τους διαβάζουν.

Ποιο ήταν το νέο… πόνημα που διαβάσαμε στην παραμύθα; Ότι το πανό που είχε σηκωθεί στο Ρέντη και κατέγραφε τις 50 διαδοχικές νίκες του Θρύλου έναντι του Παναθηναϊκού σε επίπεδο Ερασιτέχνη ήταν η… απόλυτη ύβρις!

Και επειδή είδαμε τον… υιό της προπαγάνδας να ασχολείται με την αρχαία ελληνική γραμματεία, θα του κάνουμε εμείς από εδώ δωρεάν μαθήματα.

To 50-0 δεν ήταν ύβρις. Ήταν απλή αριθμητική (και άγνωστη για αυτούς που ξέρουν να μετρούν μέχρι το δέκα) καταγραφή της πραγματικότητας και η ίδια η μοίρα που κάποιος την προκάλεσε και υπέφερε έντονα και για καιρό. Το ανήρτησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, για να πικάρουν τους «πράσινους». Δεν είχε υβριστικό περιεχόμενο, δεν προσέβαλε κανέναν.

Πάμε τώρα να δούμε ποια είναι η πραγματικότητα της αρχαίας ρήσης, «ύβρις, άτις, νέμεσις και τίσις» που χρησιμοποιεί η παραμύθα.

2009 (Μάλλον θα μπουσούλαγε τότε ο… υιός της προπαγάνδας). Αθλήτριες του Παναθηναϊκού με τις ευλογίες της τότε διοίκησης του Ερασιτέχνη, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό, εμφανίζονται στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν, φορώντας μπλουζάκια που έγραφαν το χυδαίο και σεξιστικό σύνθημα των οπαδών του Παναθηναϊκού, «ΤΣΟ ΚΑΙ ΛΟ».

Αυτός είναι ο ορισμός της ύβρεως και της αλαζονείας την οποία νομιμοποίησε τόσο η διοίκηση του Παναθηναϊκού, όσο και οι αθλήτριες τους που αποδέχθηκαν να φορέσουν τα συγκεκριμένα μπλουζάκια.

Τι ακολούθησε από τότε; Η άτις δηλαδή το… θόλωμα των «πράσινων» που άγγιξαν σε έναν ορίζοντα δεκαετίας τα όρια της διάλυσης σε όλα τα επίπεδα.

Και επειδή η αλαζονεία πληρώνεται… ήρθε και η Νέμεσις δια χειρός… Ολυμπιακού!

Ο Θρύλος, μετά τα προκλητικά πράσινα μπλουζάκια, κυριάρχησε στο ελληνικό γυναικείο βόλεϊ, κατακτώντας 8 σερί πρωταθλήματα (ρεκόρ) και 9 σερί Κύπελλα (ρεκόρ) ενώ έγινε και η πρώτη (και μοναδική) ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο.

Αλλά και γενικότερα σε επίπεδο Ερασιτέχνη ο Παναθηναϊκός, φυτοζωούσε και είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα το πόσο μίκρυνε ως μέγεθος. Μέχρι και εκτός Α1 έμειναν για δυο χρόνια οι «πράσινες» στο βόλεϊ Γυναικών, καθιστώντας ανενεργό το τμήμα τους τη σεζόν που ο Ολυμπιακός πανηγύριζε ένα ιστορικό τρεμπλ κατακτώντας ευρωπαϊκό τίτλο μέσα στην Τουρκία. Τότε που χάρη στον… ευνοϊκό κανονισμό απέφυγαν τον υποβιβασμό στα πιο χαμηλά στρώματα, από τα οποία θα έπρεπε να περάσουν 4 χρόνια για να επιστρέψουν στην ανώτερη κατηγορία.

Το 50-0 λοιπόν, ήταν η «θεία δίκη» και καταγράφηκε ιστορικά γιατί σαν ρεκόρ ήταν κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο.

Η τίσις… δηλαδή ο εξαγνισμός είναι η πλήρης κυριαρχία του Ολυμπιακού στη δεκαετία, επί του υβριστή και αλαζόνα Παναθηναϊκού που εξαφανίστηκε από τον χάρτη (ελληνικό και ευρωπαϊκό), με την κατάκτηση 89 τίτλων στο διάστημα αυτό έναντι μόλις 5 των «πράσινων».

Οι δυο από τους πέντε (βόλεϊ Ανδρών) με σύμπτωμα κορονοϊό την κωλοτούμπα, αφού ήταν υπέρμαχοι της «παύλας», ψηφίζοντας να μην ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις! Ενώ ο τρίτος στο μπάσκετ Γυναικών αποτέλεσε την τελευταία προσφορά του «φάρου» του ελληνικού μπάσκετ στην αγαπημένη του ομάδα.

Και τι έκανε ο Παναθηναϊκός σε επίπεδο Ερασιτέχνη; Κέρδισε ένα πρωτάθλημα τη σεζόν τα τελευταία δυο χρόνια, εκμεταλλευόμενος της συγκυρία της πανδημίας και την αβάντα της ΕΟΚ. Και αυτό το λένε επιστροφή! Η ουσία είναι μια. Είχαν μικρύνει τόσο πολύ ως μέγεθος όλη αυτή την περίοδο, που πλέον πανηγυρίζουν επειδή σταμάτησαν να χάνουν από τα… αποδυτήρια από τον Ολυμπιακό. Τον Ολυμπιακό που μεγαλούργησε και που είναι αυτός που πραγματικά άλλαξε την ιστορία.

Γέμισαν με τόσες πίκρες και τόσο πόνο που πλέον πρόεδροι υπαγορεύουν σε υιούς κατευθυντήρια «πύρινα άρθρα»...

Ύβρις, άτις, νέμεσις και τίσις και προσεχώς… Αδράστεια Νέμεσις.

Υ.Γ.: Πανηγυρίζετε και λέτε ότι… είστε εδώ και διεκδικείτε τους τίτλους! Μα αυτό δεν είναι και το αυτονόητο; Τόσο πολύ μικρύνατε που πανηγυρίζετε επειδή διεκδικείτε;

Διαβάστε επίσης