Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρύλος «παντοκράτορας» και στα ατομικά αθλήματα!

Θρύλος «παντοκράτορας» και στα ατομικά αθλήματα!
Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 - 17:31

Η «παντοκρατορία» του Ολυμπιακού στην Ελλάδα μόνο… είδηση δεν αποτελεί. Είναι αδιαμφισβήτητη! Ο Θρύλος είναι ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος στην Ελλάδα και ένας εκ των κορυφαίων στον κόσμο. Με πράξεις, με επιτεύγματα, όχι με λόγια και «ροζ συννεφάκια». Οι «ερυθρόλευκοι» είναι «έτη φωτός» μακριά από τους αντιπάλους τους στη χώρα, τόσο γενικά, όσο και ανά άθλημα. Τρανή απόδειξη (και) η σεζόν 2021-22.

Αυτή τη χρονιά, λοιπόν, που συνεχίστηκε, με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης στο ΟΑΚΑ, οι Πειραιώτες «σάρωσαν» τα πάντα στον ελληνικό αθλητισμό, πετυχαίνοντας το απόλυτο των επτά πρωταθλημάτων στα βασικά ατομικά αθλήματα, από τα τμήματα που στελεχώθηκαν ακριβώς για να πετύχουν αυτό τον σκοπό. Να φέρουν, δηλαδή, τα αντίστοιχα πρωταθλήματα στον Πειραιά! Και δεν τους… ξέφυγε ούτε ένα πρωτάθλημα από όσα διεκδίκησαν στον… κλασσικό αθλητισμό.

Εκτός από τα οκτώ ομαδικά αθλήματα, όπου ο Ολυμπιακός κατέκτησε τα έξι (6/8) εγχώρια πρωταθλήματα, σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ Ανδρών, πόλο Ανδρών και Γυναικών, μπάσκετ Γυναικών και χάντμπολ, η ερυθρόλευκη «παντοκρατορία» στη χώρα… εξαπλώθηκε και στην πλειοψηφία των κορυφαίων ατομικών αθλημάτων. Ο Ολυμπιακός, δηλαδή, σε ομαδικό επίπεδο, απώλεσε μόνο τα πρωταθλήματα σε βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών, όμως οριακά, φτάνοντας στους τελικούς και τερματίζοντας στη δεύτερη θέση.

Οι «ερυθρόλευκοι», λοιπόν, κατέκτησαν τα τρία πρωταθλήματα στην κολύμβηση, σε Γενική βαθμολογία, αλλά και σε Άνδρες και Γυναίκες, το πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου Ανδρών, τα πρωταθλήματα σε Άνδρες και Γυναίκες στο πινγκ πονγκ, καθώς και το πρωτάθλημα Ανδρών στην πυγμαχία.

Και μην ξεχνάμε, ότι όλα αυτά συνέβησαν σε μία ιδιαίτερη χρονιά, με τον κορονοϊό να αποτελεί έναν ακόμα… αντίπαλο για τον Θρύλο (και για κάθε σύλλογο). Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν τα… πάντα. Σκεφτείτε, ότι πέρα από τα παραπάνω πρωταθλήματα, οι Πειραιώτες κατέκτησαν και Κύπελλα, αλλά και ευρωπαϊκά τρόπαια, ενώ έδωσαν το «παρών» και στο Final-4 της Euroleague στο μπάσκετ Ανδρών.

Προσθέτουμε, δηλαδή: Πέντε Κύπελλα (μπάσκετ Ανδρών, μπάσκετ Γυναικών, πόλο Ανδρών, πόλο Γυναικών, πινγκ πονγκ Ανδρών) και δύο ευρωπαϊκά στο πόλο Γυναικών (Euroleague, Super Cup). Επτά ακόμα τίτλοι, δηλαδή! Σύνολο; 20 τίτλοι, σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα τη σεζόν 2021-22. Για την ακρίβεια, 13/15 πρωταθλήματα, 5/10 Κύπελλα, 2 ευρωπαϊκά!

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός! Ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος! Και αυτή είναι η έννοια της… υπερκούπωσης! Με αριθμούς, με πράξεις, όχι με… παραμύθια και… αφηγήματα!

Διαβάστε επίσης