Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παραδοχή ΕΦΟΕπΑ: «Άδικο για τον Ολυμπιακό»

Παραδοχή ΕΦΟΕπΑ: «Άδικο για τον Ολυμπιακό»
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 21:51

Επανήλθαν φέτος – μετά από 11 χρόνια – τα play offs στην Α1 Γυναικών στο πινγκ πονγκ, Μια πρωτοβουλία της διοίκησης της ΕΦΟΕπΑ που σαφώς προσπαθεί να ανεβάσει το κύρος του αθλήματος στην Ελλάδα και μαζί τον ανταγωνισμό. Όλοι το θέλουν, σύλλογοι και αθλήτριες. Και ειδικά ο Ολυμπιακός που με 28 πρωταθλήματα στην τροπαιοθήκη του στοχεύει στο τρίτο σερί μετά από αυτά του 2022 και 2023.

Όμως, ο τρόπος διεξαγωγής των play offs δεν είναι ο πιο δίκαιος. Και αυτό γιατί το σύστημα πιο πολύ θυμίζει Final 4 με δύο ημιτελικούς και έναν τελικό.

Το Σάββατο (30/3) στις 15:00, τα κορίτσια του Θρύλου θα αντιμετωπίσουν τον ΑΣ Πέρα στο ΣΕΦ, στον έναν ημιτελικό, με στόχο την πρόκριση στον τελικό, λίγη ώρα μετά (17:30) κόντρα στον νικητή του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός.

Μια διαδικασία που φέρνει τον Ολυμπιακό, ο οποίος τέλειωσε πρώτος και αήττητος στην κανονική περίοδο ουσιαστικά χάνει κάθε πλεονέκτημα που θα μπορούσε να έχει το απόλυτο στην Α1 Γυναικών.

Κάτι που παραδέχθηκε και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κώστας Παπαγεωργίου: «Οι απόψεις διίστανται και για τα πλέι οφ. Η αλήθεια είναι ότι η έννοια του πρωταθλήματος παραδοσιακά σημαίνει ότι η καλύτερη ομάδα στη διάρκεια όλου του έτους πρέπει να βγαίνει και πρωταθλήτρια, ωστόσο τα τελευταία χρόνια κι άλλα αθλήματα, όπως και εμείς χρησιμοποιούν τα πλέι οφ. Από τη μια κερδίζουμε το αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, από την άλλη δεν θεωρείται δίκαιο το σύστημα μια ομάδα να είναι για παράδειγμα, αήττητη όλη τη χρονιά και σε έναν αγώνα να χάνει το πρωτάθλημα, Είναι μία κατάσταση που κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις, μας προβληματίζει πολύ στη διοίκηση. Θέλουμε να κρατήσουμε τα πλέι οφ αλλά ίσως αλλάξει το φορμάτ, ώστε να έχει πλεονέκτημα μία ομάδα που έχει πάει καλύτερα από μία άλλη στη διάρκεια της περιόδου».

Και μπορεί όλες οι αθλήτριες που εκπροσώπησαν τις υπόλοιπες ομάδες να αναγνώρισαν την υπεροχή του Ολυμπιακού, όμως όλα μπορούν να συμβούν σε παιχνίδια «μια και έξω».

«Πιο εύκολα βέβαια, κάποια ατομική νίκη και όχι ομαδική απέναντί του, ωστόσο τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Όταν είσαι αουτσάιντερ είναι πολύ μεγάλο το κίνητρο, ξέρουμε ότι αντιμετωπίζοντας σπουδαίες αθλήτριες χρειάζεται υπέρβαση, αλλά σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον ο τελικός» ανέφεραν χαρακτηριστικά.



Διαβάστε επίσης

Στην Κροατία για το Πανευρωπαϊκό η Τριφύλλη!

Στην Κροατία για το Πανευρωπαϊκό η Τριφύλλη!

Σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση, με στόχο άλλη μία σπουδαία διάκριση στην καριέρα της, θα συμμετάσχει τις επόμενες ημέρες, η Άννα-Μαρία Τριφύλλη του τμήματος πυγμαχίας του Ολυμπιακού.

«Στόχος μας το πρωτάθλημα»

«Στόχος μας το πρωτάθλημα»

Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη (28/3) το μεσημέρι, στην αίθουσα πινγκ πονγκ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας η συνέντευξη Τύπου των πλέι οφ της Α1 Γυναικών.