Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μηδαμινό ρίσκο

Μηδαμινό ρίσκο
Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014 - 01:35

Δεν υπήρχε λόγος για ρίσκο στον αγώνα του Σετούμπαλ για το Παγκόσμιο Κύπελλο μαραθώνιας κολύμβησης της FINA για τους δύο κολυμβητές του Ολυμπιακού που συμμετείχαν εκεί, δηλαδή τους Κέλυ Αραούζου και Σπύρο Γιαννιώτη. Ο λόγος για τον οποίο πήγαν στην Πορτογαλία ήταν για να κάνουν έναν αγώνα που θα ήταν «διπλής» προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου (13-24 Αυγούστου). Πρώτον διότι ο ανταγωνισμός ήταν υψηλός και δεύτερον επειδή οι συνθήκες ήταν ιδανικές, σαν αυτές που μπορεί να συναντήσουν στη Γερμανία τον Αύγουστο.

Και οι δύο κολυμβητές αποχώρησαν, για διαφορετικούς λόγους: η Κέλυ Αραούζου δεν βρήκε ποτέ τη θερμοκρασία του σώματος που ήθελε για να μπορέσει να μπει στον ρυθμό της κούρσας και έτσι αναγκάστηκε να αποχωρήσει πριν το πρώτο μισό της κούρσας, ενώ ο Σπύρος Γιαννιώτης είχε εξαιρετικό ρυθμό, ένιωθε καλά, αλλά οι ενοχλήσεις του στον ώμο στα 2/3 της κούρσας τον ανάγκασαν να αποχωρήσει, αφού το νόημα του αγώνα δεν ήταν να παρθεί το μεγαλύτερο δυνατό ρίσκο από τους αθλητές του Νίκου Γέμελου, αλλά να δουν και την κατάσταση που είναι οι υπόλοιποι κολυμβητές και να συλλέξουν πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης

Άλλος για τη βαρκά... δα μας;

Άλλος για τη βαρκά... δα μας;

Παραδοσιακές βάρκες, γρήγορα κουπιά και 60 τολμηροί συμμετέχοντες, συνέθεσαν το σκηνικό του πιο ανατρεπτικού αγώνα.

Τρία χρυσά μετάλλια

Τρία χρυσά μετάλλια

Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο Εθνικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων το οποίο διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στην Καλαμαριά.

Ανοικτή θάλασσα

Ανοικτή θάλασσα

Επτά κολυμβητές του Ολυμπιακού θα κάνουν μακρινές αποστάσεις κολυμπώντας μέσα στο Σαββατοκύριακο.