Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ανοικτή θάλασσα

Ανοικτή θάλασσα
Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014 - 02:15

Ο αριθμός των κολυμβητών του Ολυμπιακού που θα λάβουν μέρος σε αγώνες ανοικτής θάλασσας αυτό το Σαββατοκύριακο είναι πρέπων και ταιριαστός με τον σύλλογο: 7. Οι δύο διοργανώσεις που τους αφορούν είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα που γίνεται στην παραλία της Αρέτσους στην Καλαμαριά και ο αγώνας του Σετούμπαλ, για το Παγκόσμιο Κύπελλο μαραθώνιας κολύμβησης της FINA.

Το Σάββατο, μάλιστα, είναι η μέρα που ο Ολυμπιακός χρησιμοποιεί τα βαρέα πυροβολικά του. Από τους 5 «ερυθρόλευκους» που βρίσκονται από το πρωί της Παρασκευής στην Καλαμαριά, οι Μαριάννα Λυμπερτά και Αντώνης Φωκαΐδης πέφτουν στα 10 χλμ. το πρωί του Σάββατου, στις 9.00, ενώ οι Αναστασία Κυριλή, Σταμάτης Καστόρης και Ηλίας Καρατράντος ψάχνουν το πολύ δυνατό πλασάρισμα στα 7,5 χλμ. Εφήβων/Νεανίδων που θα γίνουν το πρωί της Κυριακής, προκειμένου να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους να βρίσκονται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοικτής θάλασσας των ηλικιών που θα διεξαχθεί από τις 18 έως το 20 Ιουλίου στο Ζάγκρεμπ. Για τους Φωκαΐδη και Λυμπερτά αυτός ο αγώνας είναι διασυλλογικός, και άρα σημαντικός, ωστόσο αποτελεί προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου (13-24 Αυγούστου) και ενδεχομένως να είναι ο τελευταίος αγώνας που θα δώσουν οι δύο κολυμβητές. Προπονητής του Ολυμπιακού στη διοργάνωση, η οποία δεν έχει επίσημη ομαδική βαθμολογία αρχής γενομένης από τη διοργάνωση της Θεσσαλονίκης το 2011, είναι ο Στέλιος Φιλόπουλος.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση των Κέλυς Αραούζου και Σπύρου Γιαννιώτη, που βρίσκονται από την Πέμπτη στο Σετούμπαλ παρέα με τον αρχιπροπονητή του Ολυμπιακού, Νίκο Γέμελο. Αυτός είναι ο τρίτος αγώνας της σειράς του Παγκόσμιου Κυπέλλου, αλλά ο δεύτερος που συμμετέχουν οι δύο Έλληνες κολυμβητές. Δεν τρελαίνονται τόσο για το καλό πλασάρισμα, αλλά για να εξομοιώσουν τις συνθήκες που θα συναντήσουν στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου, ή που ενδεχομένως συναντήσουν, σε μία μάχη με το κρύο νερό. Αλλά και θα διαπιστώσουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι αντίπαλοί τους, αρκετούς εκ των οποίων θα συναντήσουν και στο Ευρωπαϊκό.

Διαβάστε επίσης

Μηδαμινό ρίσκο

Μηδαμινό ρίσκο

Ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Κέλυ Αραούζου αποχώρησαν από τον αγώνα μαραθώνιας κολύμβησης του Σετούμπαλ.

Άλλος για τη βαρκά... δα μας;

Άλλος για τη βαρκά... δα μας;

Παραδοσιακές βάρκες, γρήγορα κουπιά και 60 τολμηροί συμμετέχοντες, συνέθεσαν το σκηνικό του πιο ανατρεπτικού αγώνα.

Με 41 αθλητές στους Θερινούς Αγώνες

Με 41 αθλητές στους Θερινούς Αγώνες

Με 41 κολυμβητές-τριες θα συμμετάσχει ο Ολυμπιακός στους Θερινούς Αγώνες Προ Αγωνιστικών Κατηγοριών που θα διεξαχθούν από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο.