Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα σημεία της Παρασκευής (13/1)

Τα σημεία της Παρασκευής (13/1)
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 - 12:28

Σπουδαίες μονομαχίες στα 3/5 των κορυφαίων Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για ακόμα μία Παρασκευή και το Betmarket.gr δεν μπορούσε να πάρει… απουσία. Δείτε την ανάλυση των αποψινών αναμετρήσεων και τα προγνωστικά στοιχήματος, σε ένα πρόγραμμα όπου ξεχωρίζει το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στη Νάπολι και τη Γιουβέντους στην Ιταλική Σέριε Α!

Προγνωστικά Στοιχήματος

Νάπολι - Γιουβέντους

*Ντέρμπι κορυφής στο Ιταλικό πρωτάθλημα που ίσως δώσει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον στη μάχη του τίτλου.

*Επτά βαθμοί χωρίζουν τις δύο ομάδες, με τη περυσινή πρωταθλήτρια Μίλαν να είναι και αυτή στο κατόπι των «Παρτενοπεϊ». Στο -9 η Ιντερ.

*Υπέρ της Νάπολι η εντός έδρας παράδοση των τελευταίων ετών (9-3-3) σε επίπεδο πρωταθλήματος – 3 σερί νίκες τις τελευταίες 3 σεζόν για τη Νάπολι

*Sold Out – Κατάμεστο το γήπεδο (54.000 θεατές)

Η Νάπολι «ρέφαρε» την ήττα από την Ιντερ (0-1), επικρατώντας της Σαμπντόρια εκτός έδρας με 2-0. Προηγήθηκε νωρίς (19’) με το 10ο τέρμα του πρώτου σκόρερ Οσιμέν, το «κλείδωσε» στο 82’ ενώ αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω από το 38’. Αυξησε ξανά την απόσταση από την 2η θέση, μετά την ισοπαλία της Μίλαν με τη Ρόμα. Ιδιαίτερα σημαντικό το σημερινό παιχνίδι για τη μάχη του τίτλου. Μετά τη διακοπή δεν είναι το ίδιο επιβλητική αλλά το θετικό για την ίδια είναι ότι επιστρέφει στην έδρα της όπου είναι πολύ ισχυρή (7-1-0) και θα έχει την πολύτιμη βοήθεια των οπαδών της που θα κατακλείσουν το γήπεδο.

Η «Μεγάλη Κυρία» με… αθόρυβα βήματα και 8 σερί νίκες δίχως μάλιστα να δεχτεί τέρμα, έχει καταφέρει να μπει στη μάχη του τίτλου και σήμερα να έχει την ευκαιρία να αποδείξει αν όντως μπορεί να κοντράρει στα ίσια την αντίπαλό της. Δεν θέλγει σε καμία περίπτωση με τις εμφανίσεις της, αλλά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και κυνική. Θα παραταχθεί και πάλι δίχως τον καλύτερό της επιθετικό και πρώτο σκόρερ Βλάχοβιτς (10συμμ./6 γκολ) και τον μπακ Κουαρδάδο (14/0). Εκτός και οι αμυντικοί Μπονούτσι (9/0) και Ντε Σίλιο (8/0), όπως και ο μέσος Πογκμπά (δεν έχει αγωνιστεί).

Κατά την άποψή μας η Νάπολι είναι η καλύτερη ομάδα, κάτι που επιβεβαίωσε και ο τεχνικός της Γιουβέντους και το δείχνει και η βαθμολογία. Το 2.00 στον άσο που παίζει κατά μέσο όρος στις στοιχηματικές εταιρίες είναι μία σωστή απόδοση, ούτε παραπάνω, ούτε λιγότερα θα τον προσφέραμε και εμείς. Φυσικά, όμως, όπως γνωρίζουμε (στο ποδόσφαιρο τουλάχιστον) δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος και η Γιουβέντους έχει δείξει μέταλλο και διαθέτει βαριά φανέλα.

Με 20 αγωνιστικές μπροστά μας, το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και σίγουρα ο Μαξ Αλέγκρι θα μείνει ευχαριστημένος με έναν πόντο εδώ. Οπότε, αναμένουμε να παίξει κλειστά με πρωταρχικό στόχο να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα. Κάτι που ξέρει να κάνει καλά. Παρότι είναι μία καλή ευκαιρία για τη Νάπολι ώστε να αυξήσει την απόσταση, ούτε ο Σπαλέτι δεν θα ήθελε να δει την ομάδα του να φύγει ηττημένη. Στη λογική ενός κλειστού αγώνα (τουλάχιστον στην αρχή), το ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί κανένα γκολ πριν το 31’ προσφέρεται στο 1.83.

Σε πιο ειδικά στοιχήματα, το μαρκάρισμα του εξαιρετικού και δαιμόνιου Κβαρατσκέλια θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Θα υπάρξουν αντεπιθέσεις που θα βρει χώρο ο Γεωργιανός και εκεί, ενδεχομένως, ο πιο «σκληρός» αμυντικός της Γιουβέντους, Μπρέμερ (έχει τις περισσότερες κίτρινες κάρτες: 4 σε 14 αγώνες) να υποπέσει σε κάποιο επικίνδυνο φάουλ. Στο 3.60 να δεχτεί κάρτα.

Θέλτα - Βιγιαρεάλ

Η Θέλτα παρουσίασε ένα μέτριο πρόσωπο απέναντι στην Έλτσε, αλλά κατάφερε να πάρει μία πολύτιμη νίκη κυρίως χάρη στην αστοχία της αντιπάλου της. Η ομάδα του Καρβαχάλ διατηρεί αήττητο (1-1-0) μετά τη διακοπή, όμως δεν τρομάζει με τις εμφανίσεις της. Στην αντίπερα όχθη, η Βιγιαρεάλ αρχίζει να θυμίζει το σύνολο που αγαπήσαμε την περσινή σεζόν. Σε εξαιρετική κατάσταση, έρχεται από 3 σερί νίκες ανεξαρτήτως διοργάνωσης, μάλιστα σκοράροντας 9 (!) τέρματα σε αυτά τα παιχνίδια. Στον τελευταίο χρονικά αγώνα της επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 2-1, σε μία αναμέτρηση που κάλλιστα θα μπορούσε να πετύχει και παραπάνω γκολ με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Με τη φόρα που έχουν πάρει τα «Κίτρινα Υποβρύχια» εκτιμούμε ότι δεν θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι σε μία προβληματική αμυντική γραμμή, όπως αυτή της γηπεδούχου (μόλις σε 2 από τα 8 εντός έδρας ματς της δεν δέχτηκε γκολ). Το διπλό του 2,77 έχει σημαντικό προβάδισμα και ενισχύεται από την πρόσφατη παράδοση (2-1-0).

Άστον Βίλα - Λιντς

Η Άστον Βίλα συνεχίζει να μη χαρακτηρίζεται από την σταθερότητα και στην εποχή του Ουνάι Έμερι. Μετά την τεράστια νίκη απέναντι στην Τότεναμ, ακολούθησε η ισοπαλία με τη Γουλβς και ο αποκλεισμός-σοκ στο FA Cup από τη μικρούλα Στίβενεϊτζ. Η Λιντς μπορεί να μην έχει ηττηθεί στην πρόσφατη τριάδα αγώνων της, όμως δεν έχει καταφέρει να κερδίσει κανέναν. Παρόλα αυτά η εικόνα της είναι βελτιωμένη και στο «Βίλα Παρκ» διατηρεί καλή παράδοση, καθώς μετρά σερί 2-2-1 στις 5 τελευταίες επισκέψεις της.

Δύσκολο ματς, το οποίο θα κριθεί στην κόψη του ξυραφιού. Οι εντός έδρας επιδόσεις όμως των «Χωριατών» (0-1-2) προκαλούν για κόντρα, με το Χ2 να «παίζεται» στο 1,77.

Betmarket Επιλογές

21:45 - Νάπολι - Γιουβέντους - Να δεχτεί κάρτα ο Μπρέμερ (3,60)

22:00 - Θέλτα - Βιγιαρεάλ - 2 (2,77)

22:00 - Άστον Βίλα - Λιντς - Χ2 (1,77)

Διαβάστε επίσης