Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προγνωστικά Euroleague: Η παράδοση που έχει ο Ολυμπιακός

Προγνωστικά Euroleague: Η παράδοση που έχει ο Ολυμπιακός
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 - 13:19

Η δεύτερη μέρα της 24ης αγωνιστικής της Euroleague έχει σπουδαία παιχνίδια, ενώ παίζει και ο ασταμάτητος Ολυμπιακός και το BetMarket.gr έχει τα προγνωστικά για όλους τους αγώνες.

Ας δούμε την ανάλυση και τα προγνωστικά των σημερινών αναμετρήσεων.

Ερυθρός Αστέρας - Άλμπα Βερολίνου (20:00)

Παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες με εντελώς διαφορετικά κίνητρα πλέον στη διοργάνωση. Οι Σέρβοι μετά από μία «κοιλιά» και τέσσερις συνεχόμενες ήττες, πήραν σπουδαία εκτός έδρας νίκες επί της Μακάμπι. Μία νίκη που έδωσε τεράστιο ψυχολογικό boost στους παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς για τη συνέχεια. Είδαμε και στο Κύπελλο Σερβίας που ο Ερυθρός πήρε τη νίκη επί της Παρτιζάν. Γενικά, πάντως, η ομάδα δείχνει να έχει αφήσει πίσω τις ήττες και να μπαίνει δυναμικά στις τελευταίες στροφές της regular season.

Η Άλμπα Βερολίνου από την άλλη έχει ρίξει λευκή πετσέτα στη Euroleague. Οι τελευταίες ήττες είναι με μεγάλες διαφορές, δεν είναι όμως μόνο τα σκορ που μας οδηγούν στο παραπάνω συμπέρασμα. Ο Ίσραελ Γκονζάλες έχει αλλάξει πλέον το rotation του και δίνει περισσότερο χρόνο και ρόλο στη νέα γενιά. Μην ξεχνάμε, άλλωστε πως μιλάμε για ένα σύλλογο που στοχεύει στην εξέλιξη παικτών τροφοδοτώντας το NBA.

Ο Ερυθρός Αστέρας θέλει πάση θυσία τη νίκη σήμερα για να μειώσει την απόσταση από την οκτάδα στη μία νίκη. Η Άλμπα έχει κατεβάσει ταχύτητες. Ειδικά σε έδρες όπως του Βελιγραδίου, δεν θα διεκδικήσει κάτι. Ο άσος με το χάντικαπ στο -9.5 είναι μια εξαιρετική επιλογή. Η Bet365 προσφέρει αυτό το ποντάρισμα σε απόδοση 1.95.

Βιλερμπάν - Εφές (21:00)

Μείζονος σημασίας παιχνίδι για τους Τούρκους που θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να παραμείνουμε στο «κόλπο» της πρόκρισης.

Οι Γάλλοι δεν τα κατάφεραν στον τελευταίο αγώνα της Euroleague κόντρα στη Μονακό στον γαλλικό «εμφύλιο». Όσο και αν έμεναν κοντά στο σκορ, δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα. Φυσικά, το σύνολο του Τι Τζέι Πάρκερ πανηγύρισε το περασμένο Σαββατοκύριακο το Κύπελλο Γαλλίας. Στη Euroleague, όμως, δεν έχει να ελπίζει σε κάτι, παρά μόνο σε καλές εμφανίσεις εντός έδρας.

Η Έφες από την άλλη είναι στην ίδια συνθήκη που αναφέραμε χτες για την Φενέρ. Έχει να πατήσει παρκέ σε επίσημο αγώνα από τις 5 Φεβρουαρίου. Βέβαια, όπως είδαμε και χτες το βράδυ, τα «καναρίνια» κέρδισαν χρόνο για να δέσουν περισσότερο. Φυσικά και η πρωταθλήτρια Ευρώπης είχε ανάγκη από ένα pause, δεδομένων και κακών αποτελεσμάτων. Το κακό για την Εφές είναι πως πιθανώς να μην έχει στη διάθεση της τον Βασίλιε Μίτσιτς. Ίσως βέβαια να μην είναι και τόσο κακό, με δεδομένο πως όσο υπάρχει στην πεντάδα η τριάδα Λάρκιν – Μίτσιτς – Κλάιμπερν, κάτι δεν πάει τόσο καλά.

Οι φιλοξενούμενοι έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Προφανώς η απουσία του Μίτσιτς (εφόσον δεν παίξει) είναι σημαντική και επιμένουμε στην παραπάνω σκέψη μας. Δεν μπορούν να συνυπάρχουν τρεις παίκτες σε μία πεντάδα με usage άνω του 20%, οπότε τώρα θα κυλήσει καλύτερα η μπάλα. Το διπλό με το χάντικαπ στο -6,5 θα είναι το σημείο μας από αυτό τον αγώνα. Το pamestoixima.gr προσφέρει αυτή την επιλογή σε απόδοση 1.95.

Βαλένθια - Ολυμπιακός (21:30)

Παιχνίδι με παραπάνω κίνητρο για τους «ερυθρόλευκους» που θέλουν να πάρουν εκδίκηση για την ήττα του α’ γύρου στο ΣΕΦ.

Οι «νυχτερίδες» έφυγαν με το διπλό από το ΟΑΚΑ την προηγούμενη αγωνιστική, χάρη σε buzzer beater τρίποντο του Κρις Τζόουνς. Η ομάδα του Άλεξ Μούμπρου συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο. Είναι εξαιρετική στην επίθεση και ψάχνει κατά κύριο λόγο το τρίποντο. Αμυντικά, όμως, έχει θέματα. Το είδαμε και στα προημιτελικά του Copa Del Rey, όταν χάρη στην επίθεση της κυνήγησε μέχρι τέλους την πρόκριση επί της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη ταξιδεύει στην Ισπανία με ανεβασμένη ψυχολογία. Μετά τις σπουδαίες νίκες στη Euroleague, ακολούθησε και η κατάκτηση του Κυπέλλου και η άνετη επικράτηση επί του Παναθηναϊκού. Οι Πειραιώτες έχουν κερδίσει επάξια την αναγνώριση από τη μπασκετική κοινότητα όλης της Ευρώπης για το μπάσκετ που παίζουν. Φυσικά η regular season δεν έχει τελειώσει και άπαντες γνωρίζουν στο λιμάνι πως πρέπει να συνεχίσουν για να «κλειδώσουν» το πλεονέκτημα έδρας.

Η πιεστική άμυνα των «ερυθρολεύκων» δεν αφήνει συνήθως περιθώρια για μακρινά σουτ των αντιπάλων. Συν τοις άλλοις, οι “ερυθρόλευκοι” έχουν παράδοση 5-0 υπέρ τους στη Fuente de San Luis. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί στα προγνωστικά μας στη Euroleague και θα τον στηρίξουμε, μιας και όπως είπαμε και στην αρχή, έχει ένα επιπλέον κίνητρο, αυτό της… εκδίκησης. Το διπλό με το χάντικαπ -3,5 έχει ανεβασμένη αξία. Η Novibet το προσφέρει σε απόδοση 2,05 και θα αποτελέσει επιλογή στα προγνωστικά μπάσκετ μας.

Βίρτους Μπολόνια - Μπασκόνια (21:30)

Αμφίρροπο παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων που διεκδικούν ένα εισιτήριο για την τελική οκτάδα των playoffs.

Η Βίρτους είναι ο ορισμός της ομάδας που είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο στη φετινή Euroleague. Την είδαμε στις τελευταίες αγωνιστικές να περνάει… αέρα από το δύσκολο Αστρομπάλ και λίγες μέρες αργότερα γνώριζε βαριά εντός έδρας ήττα από τη Μπαρτσελόνα. Το θετικό για τον Σέρτζιο Σκαριόλο είναι πως πλέον δεν έχει πολλές απουσίες. Ειδικότερα, μονάχα οι Κορντινιέ και Μενάλο θα απουσιάσουν από το σημερινό αγώνα, οπότε πρακτικά η Βίρτους έχει όλα τα βασικά γρανάζια της.

Η Μπασκόνια από την άλλη αποδεικνύει κάθε φορά πως όσο καλή είναι εντός έδρας, άλλο τόσο προβληματική είναι μακριά από το «σπίτι» της. Η ήττα από τη Ζαλγκίρις είναι ένα παράδειγμα, όμως το ίδιο ισχύει και στην ACB. Οι Βάσκοι αντιμετώπισαν δυσκολίες κόντρα στη μετέπειτα Κυπελλούχο Ισπανίας, Μάλαγα, στον μεταξύ τους αγώνα για το πρωτάθλημα. Ναι μεν κέρδισαν, το αποτέλεσμα ήρθε όμως μετά κόπων και βασάνων στην παράταση. Γενικά, το σύνολο του Χουάν Πεναρόγια ψάχνει υπερβολικά το τρίποντο. Και όσο δεν παίρνει ψυχολογία από την έδρα, τόσο θα αστοχεί.

Αμφότερες οι ομάδες θέλουν το θετικό αποτέλεσμα για να διεκδικήσουν μέχρι τέλους την πρόκριση. Η Βίρτους μετά την κατάκτηση του ιταλικού Κυπέλλου έχει ψυχολογία. Θα στηρίξουμε τον άσο με το χάντικαπ στο -2,5, περισσότερο λόγω της κακής εικόνας της Μπασκόνια εκτός έδρας. Η επιλογή αυτή έχει απόδοση 1.90 στη Fonbet.

Μπαρτσελόνα - Μονακό (21:45)

Μπορεί στην Ελλάδα τα περισσότερα βλέμματα να είναι στραμμένα στο παιχνίδι που θα δίνει ο Ολυμπιακός απόψε, το πλέον αμφίρροπο παιχνίδι στα σημερινά προγνωστικά της Euroleague, όμως, είναι αυτό στη Βαρκελώνη.

Η Μπαρτσελόνα μετά από ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων σε Euroleague και ACB, είδε την Μάλαγα να την αποκλείει στα προημιτελικά του Copa Del Rey. Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή έφερε και μουρμούρα για τον Σάρας Γιασικεβίτσιους, με τα ρεπορτάζ από την ιβηρική να ψάχνουν τους όρους του συμβολαίου του. Σε κάθε περίπτωση, οι «μπλαουγκράνα» μέχρι και τον αγώνα με τη Μάλαγα είχαν βρει ρυθμό, χημεία, μα κυρίως επέβαλλαν το ρυθμό τους σε όλα τα παιχνίδια.

Η Μονακό από την άλλη έμεινε εκτός συνέχειας από νωρίς στο Κύπελλο Γαλλίας. Ο Σάσα Ομπράντοβιτς βέβαια είχε την ευκαιρία να δουλέψει με τους παίκτες του χωρίς αγώνες, προκειμένου άπαντες να είναι έτοιμοι για το τελευταίο μέρος της regular season. Γενικά οι Μονεγάσκοι έχουν μία αστάθεια στα αποτελέσματα τους. Είναι ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο. Σίγουρα πάντως αυτό που τους λείπει το τελευταίο διάστημα είναι ένα μεγάλο διπλό.

Η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες. Παρόλα αυτά, έχουμε δει τη Μονακό να παίζει στα ίσα σε πολύ δύσκολες έδρες, όπως της Ρεάλ, της Φενέρ ή του Ολυμπιακού. Και αν δεν φεύγει με το διπλό, τουλάχιστον είναι κοντά σε αυτό. Το διπλό έχει τεράστια αξία για τα δεδομένα της Μονακό, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Η Stoiximan.gr έχει απόδοση 3.05 σε αυτό το σημείο.

Betmarket Επιλογές

20:00 - Ερυθρός Αστέρας - Άλμπα Βερολίνου - 1 (-9,50 χάντικαπ) (1,95)

21:00 - Βιλερμπάν - Εφές Αναντολού - 2 (-6,5 χάντικαπ) (1,95)

21:30 - Βαλένθια - Ολυμπιακός - 2 (-3,5 χάντικαπ) (1,90)

21:45 - Μπαρτσελόνα - Μονακό - 2 (3,05)

Διαβάστε επίσης