Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η βαριά φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και το 1.93 στο Βέλγιο

Η βαριά φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και το 1.93 στο Βέλγιο
Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024 - 12:48

Στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου είναι στραμμένη η προσοχή του ποδοσφαιρικού κόσμου. Εκεί που η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου, στον δρόμο για το 15ο βαρύτιμο τρόπαιο. Η ομάδα του Stoiximaview ξεχώρισε τις δύο πιο hot αναμετρήσεις. Δείτε παρακάτω προγνωστικά και αναλύσεις.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (22:00): Η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοδοξεί να προκριθεί στον τελικό και να σηκώσει το 15ο Champions League (τελευταίο το 2022 με το 1-0 επί της Λίβερπουλ) της ιστορίας της, έχοντας αποκλείσει τη Μάντσεστερ Σίτι στα προημιτελικά και τη Λειψία στους «16». Μάλιστα, το... παράδοξο είναι ότι δεν κέρδισε καμία από τις δύο στο «Μπερναμπέου» στα φετινά νοκ άουτ, την ώρα που έχει να χάσει εντός έδρας παιχνίδι για τη συγκεκριμένη διοργάνωση από τον Απρίλιο του 2022 και εκείνο το 3-2 από την Τσέλσι (παράταση)! Στον πρώτο αγώνα, στο Μόναχο, δεν έκανε κάποιο μεγάλο παιχνίδι, όμως, αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματική. Προηγήθηκε στο 24’ με το πλασέ του Βινίσιους, από την καταπληκτική κάθετη του Κρόος και ισοφάρισε στο 83’ με τον ίδιο παίκτη, μετά από πέναλτι που κέρδισε ο συμπατριώτης του, Ροντρίγκο. Μπαίνει στον αποψινό πολύ μεγάλο αγώνα με την ψυχολογία στα ύψη, μιας και με το προ ημερών 3-0 επί της Κάντιθ (και τη νίκη της Χιρόνα επί της Μπαρτσελόνα), στέφθηκε πρωταθλήτρια για 36η φορά στην ιστορία της. Δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα για τον Κάρλο Αντσελότι για το Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου, μόνο ο τραυματίας Αλάμπα (αριστερό μπακ) είναι εκτός.

Vistabet Review

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (22:00): Η Μπάγερν Μονάχου τα παίζει όλα για όλα μέσα στη Μαδρίτη, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν. Συνολικά, να θυμίσουμε, έχει κατακτήσει 6 φορές το Champions League και οι δύο τελευταίες είναι απέναντι στο ζευγάρι του άλλου ημιτελικού: Το 2020 νίκησε 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό και το 2013 2-1 την Ντόρτμουντ. Απόψε, στο «Μπερναμπέου», θα πρέπει να κάνει το τέλειο παιχνίδι και να έχει και την τύχη με το πλευρό της αν θέλει να περάσει στον τελικό. Γενικότερα δεν κάνει καλή σεζόν, είναι πολύ μακριά από τα δικά της στάνταρ στο σύνολο, όμως, μπορεί να σώσει την χρονιά με την κατάκτηση του φετινού Champions League. Και το έργο της γίνεται πιο δύσκολο με όλα τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει εδώ και μερικές εβδομάδες. Δίνονται εκτός οι Κομάν (εξτρέμ), Γκερέιρο (αριστερό μπακ), Σαρ (δεξί μπακ), Μποΐ (δεξί μπακ), αμφίβολος ο Ουπαμεκανό (κεντρικός αμυντικός), έτοιμος ο Ντε Λιχτ, προς επιστροφή Γκνάμπρι και Ντέιβις αν και δεν είναι στο 100%. Επίσης, σε επίπεδο πρωταθλήματος έρχεται από την ήττα με 3-1 από την Στουτγκάρδη, σε ματς που δεν είχε καλή εικόνα.

Η εκτίμηση του αγώνα

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ – ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (19:45): Με στόχο την ανατροπή και κατ’ επέκταση την πρόκριση στον τελικό της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, θα παραταχθεί η Κλαμπ Μπριζ. Ο πρώτος ημιτελικός της άφησε μια γλυκόπικρη γεύση στο τέλος, καθώς δέχθηκε το τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις, με συνέπεια να γνωρίσει την ήττα με 3-2. Βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ (5’ και 37’), αλλά, βρήκε ισάριθμα γκολ με Βανάκεν (17’ πεν.) και Ροντρίγκες (63’), με το δεύτερο να έρχεται, μάλιστα, δύο λεπτά μετά την αποβολή του Ονιεντίκα. «Δεχόμενοι ένα τέτοιο γκολ στο φινάλε μας αφήνει πίκρα, αλλά, σε γενικές γραμμές κάναμε καλή δουλειά. Μπορούμε να πετύχουμε την ανατροπή» δήλωσε ο Νίκι Χάγεν. Στο τελευταίο παιχνίδι για το πρωτάθλημα Βελγίου, ξεπέρασε και το εμπόδιο της Αντβέρπ (1-2) και με έξι διαδοχικές νίκες στα πλέι οφ, βρίσκεται πλέον μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας και είναι το φαβορί για την κατάκτηση της Jupiler League. Με εξαίρεση τον τιμωρημένο Ονιεντίκα (μέσος), δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα απουσιών.

Vistabet Live Casino

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ – ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (19:45): Με μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό της διοργάνωσης για δεύτερη διαδοχική χρονιά, ταξίδεψε στο Βέλγιο η Φιορεντίνα. Με γκολ του Ενζολά στο 91’, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, οι «βιόλα» νίκησαν με 3-2, που αποτελεί απόδειξη για το πόσο δύσκολα εξελίχθηκε το ματς. Δύο φορές «πήρε κεφάλι» στο σκορ με τους Σοτίλ (5’) και Μπελότι (37’), αλλά, δεν μπόρεσε να το κρατήσει, αφού ισοφαρίστηκε ισάριθμες (17’ και 63’ πεν.). «Στη ρεβάνς, πρέπει να είμαστε πολύ πειθαρχημένοι τακτικά. Να έχουμε κυνικότητα στην επίθεση και να έχουμε συγκέντρωση στην άμυνα. Θα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, γιατί διακυβεύεται η πρόκριση στον τελικό» δήλωσε ο Βιτσέντζο Ιταλιάνο. Το πρωτάθλημα έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα και στο τελευταίο παιχνίδι ηττήθηκε με 2-1 εκτός έδρας από τη Βερόνα. Παρ’ όλα αυτά, είναι στο χέρι της να κερδίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εκτός αποστολής έμειναν ο τραυματίας Σοτίλ (αρ. εξτρέμ), ο οποίος χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, συν τον Καστροβίλι (μέσος), ο οποίος δεν βρίσκεται στην ευρωπαϊκή λίστα.

Η εκτίμηση του αγώνα

Το StoiximaView σας προσφέρει καθημερινέςαναλύσεις ποδοσφαίρου, Προγνωστικά στοιχήματος, αλλά και κορυφαίες αναλύσεις σεμπάσκετ, τένιςκαι NBA.

Διαβάστε επίσης