Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μέσα έξω μια γροθιά

Μέσα έξω μια γροθιά
Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016 - 19:37

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Σκέψεις για ταμπούρι από τον προπονητή της Χάποελ Μπερ Σεβά, Μπαράκ Μπακχάρ, για το πρώτο ματς στον Ναό, εκεί που πιστεύει ότι θα έχει μεγάλη πίεση από τον Ολυμπιακό που συνήθως παίζει με 4-3-3 και θέλει με αυτό τον τρόπο να κρατήσει το 0. Ετσι τουλάχιστον γράφουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και που πρέπει να καλύψει το κενό που δημιουργείται στην ισραηλινή ομάδα από τον Τζεντέκ και τον Ρουμάνου Χομπάν ο οποίος αποβλήθηκε στο ματς με την Τιρασπόλ. Ο προπονητής της Χάποελ θέλει να το γυρίσει στο 5-4-1 ή στο 5-3-2 με στόχο το μηδέν στην άμυνα και να χτυπήσει με τον αγαπημένο του τρόπο στις αντεπιθέσεις.

Πάντως στον Ολυμπιακό γνωρίζουν καλά τις κινήσεις και ξέρουν ότι δεν πρέπει να πέσουν στη λούμπα τού «πάμε όλοι μπροστά» και πιστεύουν ότι με καλή κυκλοφορία, υπομονή και μεγάλη προσοχή στις γραμμές να μην αφήνουν κενά, το πολυπόθητο πρώτο γκολ θα έρθει και θα γίνει πιο εύκολη η διαχείριση του ματς.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ο Βίκτορ Σάντσεθ ξέρει πάρα πολύ καλά σε ποια κατάσταση είναι η ομάδα αυτήν τη χρονική στιγμή και θα διαχειριστεί το ματς με μεγάλη προσοχή και όχι με γιούρια και άμυνα πολύ ψηλά. Αλλωστε στα φιλικά προετοιμασίας αυτό στοίχισε στον Ολυμπιακό με γκολ. Ενα άλλο πρόβλημα που πρέπει να προσέξει ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι η χαλαρότητα στο δεύτερο ημίχρονο από αρκετούς ποδοσφαιριστές της ομάδας, κάτι που επισημάνθηκε και από τον ίδιο, αλλά το κατάλαβαν πολύ καλά και οι παίκτες.

Τώρα θα μου πεις ότι την Τετάρτη δεν έχουμε να κάνουμε με φιλικό, αλλά με το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς και με ένα από τα πια σημαντικά μέχρι το επόμενο. Σε αυτό έχει ρίξει το βάρος ο Βίκτορ και κάνει τα πάντα για να πείσει και τους παίκτες του.

Σε αυτό το σημείο θέλω να γράψω δυο λόγια και για τον κόσμο που θα έρθει στο Καραϊσκάκη, εκτός από το ότι πρέπει να είναι γεμάτο, πρέπει να έχει και υπομονή και να μην αρχίσει την γκρίνια από το πρώτο λεπτό. Σε αυτά τα ματς θέλει υπομονή, και στήριξη, και φωνή. Οτιδήποτε άλλο είναι λάθος. Η χρονική στιγμή είναι περίεργη, δεν πρέπει να αγχώσουμε την ομάδα, αλλά μόνο να τη στηρίξουμε.

ΥΓ.: Τα λέω, τα γράφω και επιμένω μέχρι Δευτέρας Παρουσίας ότι ο Κώστας Φορτούνης είναι παίκτης για τον άξονα. Τελεία και παύλα. Οτιδήποτε άλλο είναι για να έχουμε να λέμε.

Διαβάστε επίσης