Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πράσινη… κλάψα και ψέματα!

Πράσινη… κλάψα και ψέματα!
Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 - 17:34

Συνεχίζει, απτόητος μάλιστα, την κλάψα, ο Παναθηναϊκός, καθώς… προετοιμάζεται για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Οι πράσινοι έχουν αρχίσει εδώ και μέρες, εδώ και 2 εβδομάδες συγκεκριμένα να προτάσσουν την… κόπωση των συνεχόμενων ματς, με τον προπονητή Ανδρεόπουλο να μας λέει για… τρία ματς, σε πέντε μέρες. Και πάει λέγοντας…

Αρχικά να... επισημάνουμε ότι τα… μαθηματικά δεν βγαίνουν, μιας και μιλάμε για τρία ματς, σε οκτώ και όχι σε πέντε (18/3-24/3 είναι το διάστημα με τα παιχνίδια που αναφέρει ο Ανδρεόπουλος) και όλα τα παιχνίδια ήταν εντός έδρας, χωρίς καμία μετακίνηση ή ταξίδι. Συγκεκριμένα οι πράσινοι υποδέχθηκαν στο κλειστό του Αγίου Θωμά, κατά σειρά το Φίλιππο Βέροιας (18/3) στη συνέχεια τον Φοίνικα Σύρου (21/3) και την Τετάρτη (24/4) περιμένουν τον Ολυμπιακό.
Να... υπενθυμίσουμε ότι τρία παιχνίδια σε επτά μέρες τα δυο εκτός έδρας με μετακίνηση και ταξίδι στη Βέροια (8/3 Μίλωνας, 11/3 Φίλιππος Βέροιας εκτός και 14/3 ΠΑΟΚ εντός), έδωσε και ο Ολυμπιακός
Και όχι τίποτε άλλο, αλλά ο Θρύλος προερχόταν από την τεράστια ταλαιπωρία, την οποία υπέστη όλη η ομάδα, με τον κορονοϊό και την αγωνιστική απραξία 20 ημερών περίπου.

Ποιες είναι οι διαφορές στις δυο περιπτώσεις;

Ότι στον Παναθηναϊκό κλαίγονται... προκαταβολικά εδώ και δυο εβδομάδες, για αυτή τη σειρά των αγώνων, με τον τεχνικό τους να αναφέρεται συνέχεια το τελευταίο διάστημα σε αυτό το γεγονός, ενώ ο Ολυμπιακός είχε σταθεί στη δυσκολία της κατάστασης, μετά τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ. Σε μια απλή αναφορά είχαν προχωρήσει οι Πειραιώτες, ως αντιστάθμισμα στην κατάθεση ψυχής που έκαναν, χωρίς να... δείχνουν με το δάχτυλο τη Λίγκα και να προχωρούν σε ειρωνείες.

Η όποια Λίγκα εξυπηρέτησε τον ΠΑΟ, αφού μετέφερε χρονικά τα παιχνίδια του αυτά (ήταν εξ αναβολής όλα), ενώ αρχικά ήταν να παιχτούν νωρίτερα. Τα πήγε πιο μετά στο πρόγραμμα, με τον ΠΑΟ να έχει καιρό να προετοιμαστεί και να μη χρειαστεί να μπει άμεσα στη διαδικασία των τριών αυτών αγώνων. Μέχρι και εκεί βόλεμα, αλλά κατά τα άλλα… κλάμα.

Ξαφνικά… ξεβόλεψε το σύστημα διεξαγωγής;

Και επειδή βλέπουν ότι έχει χαθεί το… τρένο, στη βαθμολογία και έχουν μείνει πίσω, ενώ έρχεται και το ματς με τον Ολυμπιακό, να τους… τελειώσει, έχει αρχίσει… ανεπίσημα και πλαγίως, μία παράπλευρη κουβέντα, για το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Ένα πράγμα, ρε παιδάκι μου, όταν ξεβολεύονται με κάτι, να… φταίνε όλα! Τι συζητιέται, λοιπόν, πλαγίως; Ότι δεν είναι καλό που η βαθμολογία μεταφέρεται από την Α’ φάση στη Β’ φάση… Διαδικασία που ακολουθείται και στα πλέι όφ του ποδοσφαίρου δηλαδή. Και ότι ίσως οι ομάδες θα έπρεπε να αρχίζουν από την ίδια αφετηρία να παίζουν με τη μορφή των πλει οφ και διάφορα άλλα τέτοια…

Αφού λοιπόν αναφέρουμε ξεκάθαρα ότι η διεξαγωγή του πρωταθλήματος με αυτή τη μορφή αποφασίστηκε και συμφωνήθηκε από όλους τον… Σεπτέμβρη, να επισημάνουμε ότι διανύουμε μία χρονιά… ειδικών συνθηκών. Στην οποία το «πλεονέκτημα έδρας» από μόνο του, δεν λέει τίποτα, σε άδεια γήπεδα. Να έχει χτίσει δηλαδή, μία ομάδα, διαφορά στην κανονική περίοδο και στη Β’ φάση, να πάει απλά με… πλεονέκτημα έδρας, σε… άδεια γήπεδα;

Ποιο είναι το κέρδος, σε αυτό για τον πρώτο, στην προσπάθεια που θα έχει κάνει η οποιαδήποτε ομάδα, στην Α’ φάση; Κανένα κέρδος δεν υπάρχει, απλά… έτσι συμφέρει τώρα αυτούς που χάσανε τέσσερις βαθμούς από τον Μίλωνα, στο πρωτάθλημα και προσπαθούν κάπως να το… ρεφάρουν, με πλάγιους τρόπους και κουβέντες μέσω διαρροών για τη… διεξαγωγή του πρωταθλήματος!

Και κανείς από αυτούς δεν σκέφτεται, φυσικά, ότι συν τοις άλλοις, το πρωτάθλημα διεξάγεται με αυτό τον τρόπο, λόγω του COVID-19, με λιγότερα ματς, αντί των επιπλέον τεσσάρων που μπορεί να γίνονταν. Και αυτό γιατί με τη σημερινή της μορφή η Β' Φάση, θα παιχτεί σε 6 αγώνες για κάθε ομάδα, ενώ αντίθετα αν πηγαίναμε σε πλέι οφ, η σειρά των ημιτελικών μπορεί να κρινόταν στους 5 αγώνες και των τελικών σε άλλους 5.

Το σύνολο 10 δλδ!
Τέλος και επειδή βάσει της προκήρυξης σε περίπτωση διακοπής λόγω πανδημίας, προβλεπόταν η ανάδειξη πρωταθλητή εφόσον είχε ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια, πως θα ανακηρυσσόταν η πρωταθλήτρια ομάδα, αν στα πλέι οφ ξεκινούσαν όλοι από το μηδέν και την ίδια αφετηρία;

Φυσικά αυτά δεν παίζουν κανένα… ρόλο για τα φυντάνια που «αγαπάνε» το βόλεϊ. Αρκεί να… τσουλήσει το παραμύθι και να αναπαραχθεί η κλάψα και τα ψέματα για τον… αδικημένο Παναθηναϊκό, που… κουράστηκε!

Εντάξει είμαστε;

Διαβάστε επίσης