Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Θρύλος στην κορυφή. Η κανονικότητα επέστρεψε άμεσα!

Ο Θρύλος στην κορυφή. Η κανονικότητα επέστρεψε άμεσα!
Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 - 14:24

Άλλο ένα σημαντικό βήμα για την επιστροφή του στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος έκανε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τετάρτης με τη νίκη του με 3-1 σετ επί του Παναθηναϊκού στο Κλειστό του Αγίου Θωμά.

Κάπως έτσι, ο Θρύλος βρέθηκε στο +9 από τον Φοίνικα Σύρου, στο +12 από τον Παναθηναϊκό και στο +14 από τον ΠΑΟΚ. Και μπαίνει στη β’ φάση του πρωταθλήματος με πολύ ισχυρό προβάδισμα για την επιστροφή στο θρόνο του. Κάπως έτσι, η κανονικότητα επέστρεψε. Και επέστρεψε άμεσα.

Άλλωστε, ας μη γελιόμαστε, ο Παναθηναϊκός πέρσι ευνοήθηκε σε απόλυτο βαθμό από την εξέλιξη της πανδημίας και έφτασε στο τρόπαιο. Βλέπετε, δεν είναι μυστικό ότι οι πρωτόγνωρες καταστάσεις επηρέασαν περισσότερο τον Ολυμπιακό, μιας και 7 παίκτες του, στο διάστημα της διακοπής, είχαν συμφωνήσει να πάνε αλλού, την ώρα που κανείς δεν γνώριζε αν θα ξεκινούσε και πάλι το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός, πέρσι, είχε τον πρώτο λόγο στην κανονική διάρκεια, αλλά μετά τη διακοπή ήταν η ομάδα που φάνηκε περισσότερο επηρεασμένη από όσα είχαν γίνει. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι «πράσινοι» που κατέκτησαν το πρωτάθλημα μετά από πολλά χρόνια.

Στόχος του Ολυμπιακού, αυτομάτως, ήταν αυτή η χρονιά να αποτελέσει απλά μία παρένθεση. Και έτσι ακριβώς έγινε. Είπαμε, επιστροφή στην κανονικότητα.

Αυτό που αποδείχθηκε περίτρανα φέτος είναι ότι έχει ο Ολυμπιακός τον τρόπο να επιστρέψει στην κορυφή. Σε μία χρονιά που δεν χαρακτηρίζεται και φυσιολογική, με σωστές αποφάσεις της διοίκησης του Μιχάλη Κουντούρη, στελεχώθηκε με τον κατάλληλο τρόπο, ξεπέρασε και τις δυσκολίες και μετέτρεψε σε υγιεινό περίπατο τη μάχη του τίτλου, μπαίνοντας με μεγάλο προβάδισμα στη β’ φάση.

Μάλιστα, είναι τόσο ξεκάθαρη η ανωτερότητα του Ολυμπιακού που σε μία τηλεδιάσκεψη είχε συζητηθεί σοβαρά το σενάριο να διακοπούν τα πλέι οφ, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός εξασφάλιζε από τις πρώτες αγωνιστικές το πρωτάθλημα! Κάτι που βέβαια δεν θα γίνει.

Όλα αυτά που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός φέτος δεν είναι καθόλου εύκολα, δεδομένων των συνθηκών. Είναι όμως φυσιολογικά. Ολυμπιακός είσαι. Όλα τα άλλα αποτελούν απλώς παρενθέσεις...

Διαβάστε επίσης