Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σκανδαλώδης άρνηση της ΕΟΠΕ στο αίτημα του Ολυμπιακού!

Σκανδαλώδης άρνηση της ΕΟΠΕ στο αίτημα του Ολυμπιακού!
Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 - 22:27

Οι μάσκες έπεσαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο για την ΕΟΠΕ, η οποία απάντησε «ΟΧΙ» ανήμερα της 25ης Μαρτίου στο αίτημα του Ολυμπιακού για τις μεταγραφές ξένων αθλητριών προκειμένου να διεξαχθεί επί ίσοις όροις το Κύπελλο.

Πρόκειται για μια απάντηση που αποτελεί τεράστιο σκάνδαλο, αφού καταπατά κάθε έννοια ισονομίας και στερεί από τους «ερυθρόλευκους» τη δυνατότητα ενίσχυσης του ρόστερ τους το οποίο, αποδυναμώθηκε αναγκαστικά όσο είχε μπει «λουκέτο» στο πρωτάθλημα και δεν υπήρχαν εγγυήσεις για την επανέναρξη την ομαλή διεξαγωγή και την ολοκλήρωσή του.

Και γιατί αποτελεί σκάνδαλο η απάντηση της ΕΟΠΕ στον Ολυμπιακό;

Γιατί στερείτε λογικής και κάθε έννοιας δικαιοσύνης και ισονομίας.
Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα που αφήνει έκθετη την ομοσπονδία και αποδίδει το χαρακτήρα το σκανδάλου στη συγκεκριμένη άρνηση.

Στην προηγούμενη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, η ίδια Ομοσπονδία, είχε δώσει το δικαίωμα αντικατάστασης ακόμα και σε Ελληνίδες αθλήτριες, κάτι που δεν προέβλεπε η αρχική (από το καλοκαίρι) προκήρυξη μεταγραφών. Τότε η ΕΟΠΕ έδωσε το δικαίωμα στις ομάδες να κάνουν μεταγραφές Ελληνίδων αθλητριών, παραβαίνοντας τον κανονισμό που από το καλοκαίρι επέτρεπε για την χειμερινή μεταγραφική περίοδο την απόκτηση μόνο μιας Ελληνίδας και αυτή με τη μορφή δανεισμού.

Επομένως ούτε τότε προβλεπόταν κάτι τέτοιο.

Παράλληλα και αυτή είναι μια σημαντική διαφορά, ο Ολυμπιακός δεν ζήτησε προσθήκες επιπλέον αθλητριών, αλλά την αντικατάσταση όσων αποχώρησαν. Είναι εντελώς διαφορετικό να μην είχαν οι «ερυθρόλευκοι» ξένες αθλήτριες και να ζητούσαν τώρα να πάρουν τρεις νέες αθλήτριες, από αυτό που αιτήθηκαν. Να αντικαταστήσουν δηλαδή όσες αποχώρησαν αναγκαστικά.

Και όλα αυτά γιατί ο Γιώργος Καραμπέτσος (ο μίστερ, «εγώ Κύπελλο δεν κάνω»), άνοιξε μια καινούργια διοργάνωση, η οποία δεν υπήρχε στο κάδρο μέχρι και πριν 48 ώρες.

Στερείτε λοιπόν από τους «ερυθρόλευκους» που είχαν τη διάθεση να φέρουν τρεις ξένες αθλήτριες, η δυνατότητα να παίξουν στα ίσα μια διοργάνωση που άνετα μπορεί να χαρακτηρίζεται πλέον ως… «Καραμπέτσος Cup».

Θα μπορούσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, όπως άνοιξε τη μεταγραφική περίοδο τον Ιανουάριου, για ένα πρωτάθλημα που ήταν αβέβαιο πότε θα αρχίσει και αν θα τελειώσει, να δώσει και τώρα τη δυνατότητα στις ομάδες να αντικαταστήσουν τις αθλήτριες που έχασαν, για μια διοργάνωση που θα αρχίσει και θα τελειώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, μιας και δεν θα υπάρχουν αναβολές λόγω COVID.
Δεν το έκανε όμως και οι μάσκες έπεσαν!

Αποδεικνύεται περίτρανα πλέον μετά από τον τελευταίο χειρισμό του Γιώργου Καραμπέτσου, ότι θα υπηρετήσει μέχρι τέλους τις… συμφωνίες που έχει κάνει κάνω από τραπέζι με τους «παυλαδόρους» προνομιακούς συνομιλητές του προκειμένου να τους απονείμει επιτέλους έναν τίτλο στο γυναικείο βόλεϊ, όπου ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει στα ίσα όλους τους τίτλους του τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός δεν κάνει «κωλοτούμπες»

Ο Ολυμπιακός δεν κάνει «κωλοτούμπες»

Δήλωσε συμμετοχή στο Κύπελλο (κληρώθηκε με το Μαρκόπουλο), παρότι η ΕΟΠΕ αρνήθηκε σκανδαλωδώς το αίτημά του για την αντικατάσταση των ξένων αθλητριών, ενώ μπορούσε να το δεχθεί!