Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βόλεϊ Γυναικών: Έλα, πάμε να το γυρίσουμε τώρα!

Βόλεϊ Γυναικών: Έλα, πάμε να το γυρίσουμε τώρα!
Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021 - 15:31

Δεν τα κατάφερε στο πρώτο σετ του «αιώνιου» ντέρμπι ο Θρύλος, παρά την εξαιρετική δουλειά των Χίπε και Σάλας. Προς το τέλος του ο έλεγχος έφυγε από «ερυθρόλευκα» χέρια και το σκορ δεν γύρισε…

Το 0-1 η Γιώτα με μπλοκ και έτσι ήρθε ο πρώτος πόντος για τον Ολυμπιακό, ο οποίος άνοιξε τον… χορό. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στην αρχή του. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να διαβάσει τον ΠΑΟ και τα αδύνατα σημεία του, για να χτυπήσει εκεί. Οι δύο ομάδες πήγαιναν κοντά-κοντά στο σκορ, με πόντο για τη μία και πόντο για την άλλη. Ο Ολυμπιακός άρχισε να πιάνει ρυθμό και κατάφερε να προηγηθεί με 2 για πρώτη φορά στο 4-6.

Άσος με Χριστοδούλου και για πρώτη φορά στο +3 ο Θρύλος, στο 5-8! Η ομάδα του Κάρλο Παρίζι είχε την ευκαιρία να ανοίξει τη διαφορά και άρχισε να το κάνει, ξεφεύγοντας μέχρι και 5, στο 6-11. Διπλό μπλοκ οι Χίπε και Γιώτα στην Χαντάβα και ο Θρύλος ήθελε να ανοίξει και άλλο τον ρυθμό του! Κακή αντίδραση μετά το τάιμ-άουτ του ΠΑΟ, όμως, με τον Ολυμπιακό να δέχεται ένα μικρό σερί 3-0 και το σκορ να μειώνεται σε 9-11.

Απάντησε με τη Χίπε και ο Ολυμπιακός έδειξε παλμό, σε εκείνο το σημείο. Ο ΠΑΟ συνέχισε με το δικό του σερί, μείωσε στον ένα πόντο (11-12) αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε. Κλειστή παρέμεινε η διαφορά, αφού οι ομάδες πήγαιναν πάλι πόντο-πόντο. Η Χίπε, σε αυτό το πρώτο σετ, έδειχνε… αρχοντική και πίεζε πολύ τον ΠΑΟ, κάνοντας εξαιρετικό ματς. Με δικές τις επιθέσεις έφυγε ξανά στο +3 (12-15)! Δεν μπορούσε να την κρατήσει, όμως, ο Θρύλος, ο οποίος δεχόταν πίεση στην υποδοχή, από τα σερβίς του ΠΑΟ. Ισοφάριση σε 15-15 και το ματς… από την αρχή με τάιμ άουτ για τον Θρύλο.

Προσωρινό προβάδισμα για τον ΠΑΟ (17-16) αλλά ο Ολυμπιακός συνέχισε δυνατά και αντεπιτέθηκε με τη Σάλας! Ξανά μπροστά ο Θρύλος με 17-18, αλλά δεν κατάφερε να το κρατήσει. Η ομάδα του Παρίζι πιέστηκε στο μπλοκ και δεν τελείωνε καλά τις επιθέσεις του. Με άσο… φιλέ το -3 του Θρύλου, στο 21-18 και εκεί ήταν κομβικό το σημείο για την ομάδα του Πειραιά, για να μείνει στο σετ. Από το 19-18 και έπειτα το σετ ξέφυγε από τον έλεγχο του Ολυμπιακού και η ομάδα του Παρίζι έπρεπε πλέον να μπει σε διαδικασία ανατροπής, αφού το πρώτο χάθηκε με 25-19.

Διαβάστε επίσης

Είχε απάντηση!

Είχε απάντηση!

Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 2-1 στο ντέρμπι και ξαναμπήκε στο ματς!