Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

H γνωστή παραμύθα, ο γνωστός βόθρος

H γνωστή παραμύθα, ο γνωστός βόθρος
Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 - 23:07

Σε ένα «σάιτ» που έχει δημιουργηθεί περισσότερο για να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό παρά για να «σπρώξει» τους «δικούς του» (καλά, και τα δύο τα κάνει), δεν θα έπρεπε να σου προκαλεί εντύπωση τίποτα. ΤΙΠΟΤΑ, όμως. Όπως και η επιλεκτική και στημένη αναφορά σε θέματα.

Τελευταίο παράδειγμα ο τρόπος που παρουσιάζουν τη συνέντευξη της Κατερίνας Γιώτα στο gazzetta.gr, την οποία επιχειρούν να κάνουν σημαία στο ΒΟΘΡΟ. Στο ίδιο μέσο που όταν ο Ολυμπιακός έπαιρνε στο Πόλο Γυναικών ευρωπαϊκό, μετά από λίγο δεν υπήρχε το θέμα καν στην πρώτη σελίδα.

Είναι τόσο ΤΡΥΠΕΣ που παρουσιάζουν ότι η αθλήτρια του Ολυμπιακού, αποθέωσε τον κόσμο του Παναθηναϊκού! Σε μια συνέντευξη που αναφέρει ότι οι οπαδοί της ίδιας ομάδας την έφτυναν στην Κυψέλη και οι ροχάλες έπεφταν βροχή. Τι είπε συγκεκριμένα: «Στην Κυψέλη, στο γήπεδο του Παναθηναϊκού μας έφτυναν. Κανονικά. Έκανες επίθεση και υπήρχε βροχή από ροχάλες. Τα υπόλοιπα μπορώ να τα ξεπεράσω, αλλά αυτό...».

Τι άλλο είπε για τα υβριστικά και σεξιστικά συνθήματα που έχει ακούσει από τους ίδιους οπαδούς:

«Εγώ έχω ακούσει TA συνθήματα, δεν ξέρω είναι εύκολο το επίθετό μου για να ταιριάξει στα συνθήματα μάλλον κι έχει μπει πολύ δυναμικά. Απλά με στενοχωρεί το γεγονός ότι ο καθένας από αυτούς που φωνάζει τα χυδαία συνθήματα, θα μπορούσε να έχει μέσα στο γήπεδο, να παίζει η κόρη του, η αδερφή του, η ανιψιά του οποιαδήποτε γυναίκα της ζωής του. Θα ήθελε να ακούει αυτά τα συνθήματα για έναν δικό του άνθρωπο; Δεν υπάρχει παιδεία, συνολικά. Αυτό έχει να κάνει με το σπίτι σου. Η πιο προσβλητική συμπεριφορά από όλες που έχω ζήσει».

Αυτό το σημείο της συνέντευξης προφανώς και δεν το αναπαρήγαγε ο βόθρος αφού δεν εξυπηρετούσε το αφήγημά του. Ας μας εξηγήσει κάποιος από τους σανοπώληδες πως γίνεται ένας αθλητής να αποθεώνει τους οπαδούς μιας ομάδας οι οποίοι τον έχουν φτύσει και τον έχουν βρίσει κατ’ εξακολούθηση;

Για ποια αποθέωση του κόσμου του Παναθηναϊκού μιλάει ο βόθρος; Ποιου κόσμου; Αυτού που πηγαίνει 5.000 μέσο όρο στα παιχνίδια πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο;

Αυτού που στο μπάσκετ τώρα που επέστρεψε ο Ολυμπιακός πήγαν μόνο σε ένα ματς και δεν πατάνε σε κανένα άλλο;

Μέχρι και ο Τριαντόπουλος στην πρόσφατη ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αναφέρθηκε στην μειωμένη παρουσία του κόσμου των πράσινων στα παιχνίδια του ΟΑΚΑ τονίζοντας ότι έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους για τα διαρκείας αλλά και τα εισιτήρια των αγώνων αφού: «η συσπείρωση του κόσμου θα ήταν μεγαλύτερη και θα αποτυπωνόταν στην πώληση των εισιτηρίων διαρκείας. Προφανώς, οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, η αναζωπύρωση της πανδημίας και η ανασφάλεια για το μέλλον οδήγησαν στο να μην επιτευχθεί ο στόχος. Το ίδιο συνέβη και με τα εισιτήρια αγώνων, καθώς οι πωλήσεις επηρεάστηκαν από την αναζωπύρωση της πανδημίας που είχε και ως συνέπεια να κλείσουν τα γήπεδα πάλι για κάποιο χρονικό διάστημα».

Για τα 500 άτομα που πηγαίνουν στον Άγιο Θωμά και τα 300 που πάνε στη Λεωφόρο, στα γήπεδα στρούγκες δηλαδή που επιλέγουν να αγωνίζονται, επαίρονται οι «πράσινοι»,;

Όσον αφορά τον κόσμο του Θρύλου;

Όπως το έγραψε και προ ημερών ο Αλέκος Αδαμαντόπουλος στο redking.gr: «Ο κόσμος του Ολυμπιακού, εκεί που κρίνονται, τρόπαια, προκρίσεις, σημαντικές νίκες στα πλέι οφ, είναι πάντα «παρών» να στηρίζει όλα του τα τμήματα. Γέμισε μέσα σε μια εβδομάδα τρεις φορές (!!!) το Παπαστράτειο, με Ούιπεστ, Σαμπαντέλ και Φερεντσβάρος, βρέθηκε την ίδια μέρα και ώρα σε Χανιά και Σύρο, και κατέθεσε την ψυχή του στις κερκίδες. Όχι για λεζάντα, ή για να πουλήσει οπαδιλίκι, όπως «άλλοι», αλλά συμμετέχοντας αποφασιστικά στην εξέλιξη των αγώνων. Είναι τόσοι πολλοί οι αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη σε όλα τα τμήματα που είναι αδύνατον να δίνει το «παρών» σε όλα».

*Η φωτογραφία είναι από το "blog.athensweekly.gr".

Διαβάστε επίσης