Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ανταρτοπόλεμος στο... κόκκινο

Ανταρτοπόλεμος στο... κόκκινο
Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011 - 00:44

Τρία χρόνια χωρίζουν τη δεύτερη από την πρώτη θητεία του Τέλη Σωτήρχου στην ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού. Μέσα σε αυτό το διάστημα, ο γεννημένος στη Λέσβο τεχνικός κατάφερε να συνδέσει το όνομά του με την πολύ καλή δουλειά που έκανε στον Πανιώνιο. Ο ίδιος, όμως, θα προτιμούσε να γύριζε το ρολόι πίσω. Στην άνοιξη του 2008, όταν ως προπονητής του Ολυμπιακού άγγιξε το παρθενικό πρωτάθλημα στην ιστορία του τμήματος βόλεϊ Γυναικών. Ο Σωτήρχος πιθανότατα θα μας επανέφερε στην τάξη, μιλώντας για το σήμερα και τη νέα προοπτική που ανοίγεται στην ομάδα του Πειραιά, στην οποία επέστρεψε αντικαθιστώντας τον Γιάννη Νικολάκη. Γνωρίζει και εκείνος, όμως, ότι το βίντεο εκείνου του παιχνιδιού στο Ρέντη, όπου το όνειρο εξελίχθηκε σε απωθημένο, θα τον στοιχειώνει... Θα τον στοιχειώνει βέβαια μέχρι να έρθουν νέες αναμνήσεις, κατά προτίμηση από φετινές επιτυχίες, σε μία σεζόν που ο Ολυμπιακός υποχρεώνεται να κάνει… ανταρτοπόλεμο, με όσες δυνάμεις διαθέτει, για να ξορκίσει τη νέμεση του πρώτου πρωταθλήματος.

Τέλη, νιώθεις έτοιμος για τη δεύτερη θητεία σου στον Ολυμπιακό;
Δεν αιθεροβατώ… Ξέρω ότι είμαι σε μία ομάδα που το έχει στο αίμα της να πρωταγωνιστεί, αλλά πρέπει να είμαι προσγειωμένος.

Πώς βλέπεις τα πράγματα φέτος;
Δυστυχώς, κάθε πέρσι και καλύτερα. Μόνο η ΑΕΚ κράτησε τις περσινές δυνάμεις της, έκανε και σημαντικές προσθήκες, ενώ και το Μαρκόπουλο ενισχύθηκε. Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός μειώνει το μπάτζετ του, στα… χαρτιά υπολείπεται. Αλλά το ίδιο και οι υπόλοιπες ομάδες. Πώς να τις συναγωνιστούν;

Αυτό πού αφήνει την ομάδα;
Υπάρχει ένα δεδομένο, ότι το πρωτάθλημα θα είναι χειρότερο φέτος. Έχω ξαναπεί ότι στόχος μας είναι να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Να κοιτάμε τους αντιπάλους μας στα μάτια και να τους παίζουμε στα ίσα. Θα γίνει ένας συγκερασμός των παλιών, όσων έμειναν δηλαδή συν τη Δηλαβέρη, με τις νεαρές και ταλαντούχες και θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε ένα σύνολο με προοπτική.

Προμηνύεται, δηλαδή, μία χρονιά με μεγάλες προκλήσεις…
Αυτή η χρονιά είναι μεταβατική για το τμήμα βόλεϊ και αν ο Ολυμπιακός κάνει πράξη αυτά που είπε ο πρόεδρος, τότε στο μέλλον θα είναι καλύτερα τα πράγματα.

Τι γνώμη έχεις σχηματίσει για τον Μιχάλη Κουντούρη;
Είναι ντόμπρος και αποφασιστικός, με κοίταξε στα μάτια. Με ενέπνευσε, τον πίστεψα. Μου είπε: «Πέρσι, πρόπερσι, ζήσαμε μία… φούσκα. Ξέχασέ τα εκείνα τα νούμερα. Το μπάτζετ θα είναι το ένα τέταρτο σε σχέση με πέρσι, αλλά να ξέρεις ότι ο στόχος μας είναι να αποκτήσει ο Ολυμπιακός αξιοπιστία και να γίνεται έντιμη διαχείριση των οικονομικών πόρων. Πάμε και όπου μας βγάλει».

Όταν λέμε ότι ο προϋπολογισμός θα είναι μειωμένος, για πόση μείωση μιλάμε;
Για να καταλάβετε, ολόκληρο το φετινό μπάτζετ του Ολυμπιακού είναι μία ξένη της περιόδου 2008-09. Συγκεκριμένα, όσα πήρε η Ιταλίδα, η Μανουέλα Σέκολο.

Και πώς σκοπεύεις να ξεπεράσεις αυτό το εκ προοιμίου ντεζαβαντάζ;
Χρειάζεται πολλή δουλειά στις ταλαντούχες και καλή επιλογή ξένων. Μόνον έτσι μπορούμε να κάνουμε τον ανταρτοπόλεμο.

Σε στρεσάρει η προοπτική του… ανορθόδοξου πολέμου;

Δεν με αγχώνει καθόλου η πίεση. Ξέρω πού πατάω και πού βρίσκομαι και πιστεύω ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έχουν καταλάβει αυτά που γίνονται. Είναι πιο τίμιο από τη μεριά μας να μη δημιουργούμε αυξημένες προσδοκίες.

Με τη λογική, έχεις δίκιο. Αλλά γνωρίζεις ότι ως προς το συναίσθημα, ο κόσμος του Ολυμπιακού ικανοποιείται μόνο με τίτλους.
Το γνωρίζω. Όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού πρωταγωνιστούν, παίρνουν τίτλους. Ξέρω ότι είναι καημός της διοίκησης και των φιλάθλων να πετύχει κάτι ανάλογο και αυτή η ομάδα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας.

Εσύ προσωπικά είχες την ευκαιρία να πανηγυρίσεις το πρωτάθλημα τη σεζόν 2007-08, όταν ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί με 2-0 και στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να κάνει το 3-1 στο Ρέντη και να πάρει την κούπα.
Αυτό είναι αλήθεια. Ανατριχιάζω όποτε το σκέφτομαι...

Γιατί χάθηκε τότε ο τίτλος;
Ένα πράγμα μπορώ να πω, μόνο. Τένεβα.

Τι εννοείς;
Η Ράντι ήταν μία παίκτρια που σε όλα τα παιχνίδια έπαιρνε 20, 25 πόντους. Παίξαμε με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και νίκησαμε 3-1. Το παιχνίδι στο Ρέντη το πήραμε 3-0. Την επόμενη ημέρα, με πήρε τηλέφωνο η Τζούλια (σ.σ. Βέρτα, η φυσικοθεραπεύτρια της ομάδας). «“Κρέμασε” το χέρι της Τένεβα», μου είπε. Όλα τελείωσαν εκεί. Έπαιξε στα τρία παιχνίδια που ακολούθησαν με ενέσεις και έκανε τέσσερις πόντους, δέκα πόντους και οκτώ πόντους αντίστοιχα.

Ακόμα και έτσι, πάντως, στο τέταρτο παιχνίδι στο «Μελίνα Μερκούρη» ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί 2-0 και για λίγους πόντους δεν έκανε το 3-0 και… τέλος.
Ας αφήσουμε το πώς έγινε 2-2 το 2-0. Στο πέμπτο σετ γυρίσαμε το 11-14 σε 15-14 και χάσαμε το παιχνίδι με δύο άσους. Εκεί έσβησαν όλα, στη Λεωφόρο ήταν τυπική διαδικασία...

Έχεις ξαναδεί το παιχνίδι εκείνο από τότε;
Το βάζω και το βλέπω, συνήθως, όταν έχω τις μαύρες μου. Δεν μας ήθελε. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα και τον Ολυμπιακό. Ήθελα να είμαι ο προπονητής με τον οποίο η ομάδα βόλεϊ Γυναικών θα έπαιρνε το πρώτο πρωτάθλημά της.

Πώς και δεν είχες μείνει στον Ολυμπιακό και την επόμενη σεζόν;
Είχε τότε πάλι εκλογές ο Ερασιτέχνης, αν θυμάμαι καλά, όλα είχαν πάει πίσω και μου είχε κάνει πρόταση ο Πανιώνιος. Αποφάσισα να δοκιμάσω. Την πρώτη χρονιά, η ομάδα μπήκε στην τετράδα. Ποιος το πίστευε… Πέρσι, στον πρώτο γύρο, ποιος πίστευε ότι ο Πανιώνιος θα σωθεί; Και όμως, τα κατάφερε και έβαλε και άλλες τέσσερις ομάδες από κάτω.

Μια και αναφέρθηκες στην περσινή περίοδο, θεωρείς ότι ο Ολυμπιακός άξιζε που έμεινε δεύτερος;
Όχι, πίστευα ότι θα έπαιρνε το νταμπλ. Είχε παίκτριες μεγάλης αξίας. Ειδικά η Ογκνιένοβιτς και η Κόλεβα ήταν παγκοσμίου κλάσης. Δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη. Όλα χάθηκαν στο παιχνίδι με το Μαρκόπουλο. Ετυχε να μην το παρακολουθήσω και όταν ρώτησα και μου είπαν ότι ήρθε 3-0, δεν το πίστευα. Αν παίρναμε τους τρεις βαθμούς εκεί, θα χρειαζόμασταν μόνο δύο σετ την τελευταία αγωνιστική, με τον Παναθηναϊκό στο Ρέντη.

Φέτος, που δεν έχει τέτοιας αξίας παίκτριες, πιστεύεις ότι προκαλεί δέος ο Ολυμπιακός;
Καλύτερα να μη μας υπολογίζει κανείς. Ας λένε ότι ο Ολυμπιακός είναι χύμα. Αν, όμως, βγει το 100% των δυνατοτήτων των κοριτσιών, είναι ικανές για τα πάντα. Στις γυναίκες, πρώτα έρχεται η ψυχολογία και μετά όλα τα άλλα.

Πώς σου φαίνεται το σύστημα του πρωταθλήματος, που πάλι δεν θα έχει πλέι οφ;
Υπάρχει τρόπος διεξαγωγής πρωταθλήματος χωρίς πλέι οφ; Σε ποια προηγμένη χώρα γίνεται αυτό; Και γιατί να διεξάγεται πρωτάθλημα με 14 ομάδες ή με 12 που φθίνουν; Ας γίνει με οκτώ. Να είναι ανταγωνιστικό, να υπάρχει κόντρα, να υπάρχει ενδιαφέρον για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Τώρα, υπάρχουν έξι καλούτσικες ομάδες και μετά το χάος.

Μίλησε μου για τη φετινή ομάδα.
Θα έχουμε τέσσερις Νεάνιδες φέτος, τρεις ταλαντούχες, τρεις έμπειρες, τις Γιακουμή, Δηλαβέρη και ας πούμε και την Μπουζουνιεράκη και δύο ξένες. Ό,τι κάνουμε με αυτές. Με έχουν προειδοποιήσει: «Εχεις να φας πολύ πυροβολισμό φέτος, πώς θα κρατηθείς;». Αλλά δεν φοβάμαι. Ο δρόμος θα είναι ανηφορικός και δύσκολος, αλλά έχω μάθει στα δύσκολα. Και το 2007-08 όλοι μας είχαν τελειωμένους και, τελικά, χάσαμε το πρωτάθλημα για έναν πόντο.

Ας ξεκινήσουμε από τον «εγκέφαλο», την πασαδόρο. Πιστεύεις ότι θα στοιχίσει στη Στέλλα Χριστοδούλου το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε πέρσι;
Τα 22, 25 παιχνίδια, που δεν έπαιξε πέρσι, σίγουρα θα την επηρεάσουν. Είναι ταλαντούχα, ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ελλάδα από νεαρές αθλήτριες βόλεϊ. Πιστεύω ότι θα είναι η μελλοντική πασαδόρος της εθνικής ομάδας. Είναι ξύπνια, εύστροφη, είναι καλή.

Οι άλλες δύο ταλαντούχες είναι η Σοφία Κοσμά και η Αννα Καββαθά;
Ναι. Είναι νεαρές ταλαντούχες αθλήτριες που έχουν να δώσουν πολλά. Η απόδοσή τους αυτήν τη στιγμή είναι στα μισά από όσα μπορούν να προσφέρουν. Σε αυτές τις τρεις, ο Ολυμπιακός θα στηριχθεί για να φτιάξει ομάδα για τα επόμενα χρόνια, συν ό,τι έρθει από κάτω.

Τι θα γίνει τελικά με την Εύη Κυριακίδου;
Η Εύη είναι η αδυναμία μου και ως παίκτρια και ως άνθρωπος. Θα είναι χαρά μου να συνεργαστούμε. Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό, σκεφτόμουν ότι τουλάχιστον έχω την Εύη, πού να φανταζόμουν ότι θα έρχονταν έτσι τα πράγματα. Πάντως, είμαι αισιόδοξος διότι ο πρόεδρος μού το έχει αφήσει ανοιχτό το θέμα. Το σίγουρο είναι ότι με την προσθήκη της Εύης γινόμαστε άλλη ομάδα, ανεβαίνουμε επίπεδο.

Προσωπική επιλογή σου είναι η Αρετή Μπουζουνιεράκη, για τη θέση της λίμπερο.
Είναι ρίσκο με την Μπουζουνιεράκη και ξέρω ότι αν δεν βγει, θα με περιμένουν στη… γωνία. Αλλά πιστεύω ότι έχει το ταλέντο και τις δυνατότητες για να καθιερωθεί στη θέση του λίμπερο. Αλλιώς, έχω και τη Δηλαβέρη.

Τελικά, τη Δηλαβέρη ως ακραία την υπολογίζεις;
Θα πάμε έτσι και βλέπουμε… Πρώτη φορά είδα την Αθηνά την ημέρα που έκανα την πρώτη συνάντηση με τον πρόεδρο. Δεν είχα κλείσει ακόμα, ούτε εκείνη, αλλά της είπα ότι αν όλα πάνε καλά, την υπολογίζω ως ακραία και ως λίμπερο. «Ό,τι θέλεις, κόουτς» μου είπε. Της το θύμισα πρόσφατα, όταν με ρώτησε σε ποια θέση την υπολογίζω. Η αλήθεια είναι ότι η Αθηνά είναι πολύ θετικό παιδί, πιστεύω πως θα κάνει ό,τι μπορεί.

Και από εκεί και πέρα, έχεις χαρακτηρίσει τις ξένες ως βαρόμετρο… Πώς πάει η αναζήτηση;
Θα ήθελα στις 15 Σεπτεμβρίου, το αργότερο, να ξέρω τουλάχιστον τι θα βρούμε. Έτσι ώστε να κάνουν και είκοσι ημέρες προπόνηση οι ξένες με τις υπόλοιπες. Το έχω ξαναπεί, οι ξένες θα είναι βαρόμετρο. Για αυτό μαζί με τον Στέλιο (σ.σ. Ατσιδαύτη, τον βοηθό προπονητή) κοιτάμε συνέχεια βίντεο. Είναι ψυχοφθόρο. Ο Στέλιος έχει πολλές γνώσεις για το παγκόσμιο βόλεϊ και το σκάουτινγκ είναι το πάθος του.

Τι προδιαγραφές θέλεις να έχουν;
Χρειαζόμαστε μία ακραία που θα έχει πρώτα καλή υποδοχή και μία διαγώνια με επίθεση και μπλοκ.

Δεν υπολογίζεις ότι θα συνεισφέρει το «τεσσάρι» στην επίθεση;
Το ιδανικό θα ήταν να έκανε και τα δύο. Αλλά αν έχουν στήριγμα οι υπόλοιπες, αν ξέρουν ότι η άλλη κοπέλα στην υποδοχή είναι καλή, τότε θα νιώσουν ασφάλεια και θα ανέβουν και τα δικά τους ποσοστά...

Γνωρίζεις ότι τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού ήταν «ζεστή» να μείνει και η Κόλεβα;
Αυτό θα ήταν ευτυχία, να είχα την Κόλεβα… Αλλά δεν έχει νόημα να λειτουργούμε με το τι θα μπορούσαμε να έχουμε, αλλά με τι έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε.


«Χάρηκα πολύ που ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του στη Σάμο»


Ο Τέλης Σωτήρχος δεν κατάλαβε καλά καλά πώς κατέληξε από τη Νέα Σμύρνη στο Λιμάνι. Προετοιμασία με τον Πανιώνιο τη μία ημέρα και την επομένη να δίνει τα χέρια με τον Μιχάλη Κουντούρη, για να πάρει και επίσημα για δεύτερη φορά το χρίσμα του προπονητή των «ερυθρόλευκων» μετά την περίοδο 2007-08. Τότε, είχε αντικαταστήσει στα μέσα της χρονιάς τον Στέφανο Πολύζο και από τρίτος στην κανονική διάρκεια, ο Ολυμπιακός «χτύπησε» πρωτάθλημα και ουσιαστικά το έχασε για έναν πόντο. Φέτος, με τις αντικειμενικές δυσκολίες να είναι μεγαλύτερες βέβαια, ο Σωτήρχος άρπαξε την ευκαιρία να καθοδηγήσει εκ νέου την ομάδα της καρδιάς του.


Πότε προέκυψε η πρόταση του Ολυμπιακού;
Ας τα πιάσουμε με τη σειρά… Ημουν στη Μυτιλήνη από πολύ νωρίς τον Ιούλιο και υπολόγιζα να βρίσκομαι στην Αθήνα μετά τον Δεκαπενταύγουστο, διότι θα ξεκινούσαμε προετοιμασία με τον Πανιώνιο. Ξεκινήσαμε όντως και ακόμα «παιζόταν» το θέμα του Γιάννη Νικολάκη, αν θα μείνει ή θα φύγει. Εγώ δεν είχα μιλήσει με κανέναν, παρότι μου είχαν πει ότι είχε γραφτεί κάτι. Δεν ξέρω πώς βγήκε τέτοιο πράγμα, αφού πραγματικά δεν είχα ιδέα. Ισως να ήμουν στα υπ’ όψιν της διοίκησης αν δεν προχωρούσε του Γιάννη, αλλά εγώ δεν ήξερα τίποτα. Η θέση μου ήταν δύσκολη. Στις 23 Αυγούστου έκανα κανονικά προπόνηση με τον Πανιώνιο και εκείνη την ημέρα ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας με τον Νικολάκη. Επεσαν βροχή τα τηλεφωνήματα... Αλλά ακόμα δεν μου είχε πει κανένας τίποτα. Τελικά, για πρώτη φορά μίλησα με άνθρωπο του Ολυμπιακού γύρω στις 11 το βράδυ, ο οποίος με ρώτησε αν θέλω να συναντηθώ με τον πρόεδρο την επόμενη ημέρα. Μιλήσαμε και συμφωνήσαμε.

Αυτήν τη φορά, πάντως, δεν θα κυνηγάς «το πρώτο», αφού στη Σάμο έκανε… σεφτέ το τμήμα. Υπήρξε κανένα ψήγμα ζήλειας, που δεν ήσουν εσύ ο προπονητής στον τελικό του Κυπέλλου;
Απεναντίας, χάρηκα πολύ που ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του. Το άξιζε. Θυμήθηκα πάλι το πρωτάθλημα του 2008. Αλλά μήπως και στην Παιανία, το 2007 (σ.σ. με προπονητή τον Γιώργο Λυκούδη), δεν χάθηκε μεγάλη ευκαιρία να πάρει τότε ο Ολυμπιακός τον πρώτο τίτλο; Αν δεν ματαιωνόταν η διοργάνωση, θα είχε κατακτήσει το Κύπελλο σίγουρα.

Βέβαια, άλλο το πρωτάθλημα, άλλο το Κύπελλο. Εκεί ακόμη υπάρχει περιθώριο να γράψετε ιστορία με την ομάδα.
Είναι απωθημένο να κατακτήσει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα. Της διοίκησης, των φιλάθλων, των αθλητριών και δικό μου. Τα απωθημένα καλό είναι να τα εξαλείφουμε. Δεν σας κρύβω ότι είμαι Ολυμπιακός. Ποτέ δεν ήμουν βέβαια φανατικός, αλλά από μικρό παιδί, από τότε που άρχισα να καταλαβαίνω, έγινα Ολυμπιακός. Όλοι στη Μυτιλήνη το γνωρίζουν. Χαίρομαι με τις επιτυχίες όλων των τμημάτων, έτσι και πέρσι. Ιδίως, από τη στιγμή που έχω περάσει από την ομάδα και την έχω «πονέσει».

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το βόλεϊ Γυναικών, από τη στιγμή που υπήρξες προπονητής κυρίως σε ομάδες Ανδρών;
Ασχολήθηκα με τις Γυναίκες κατ’ ανάγκην, λόγω της εθνικής Ενόπλων, που ήμουν προπονητής, παράλληλα με την απασχόλησή μου στους συλλόγους, από το 1989. Είδα ότι μου ταιριάζει και παρέμεινα.

Και πώς μας αντέχεις; (γέλια)
Το μυστικό είναι ότι τα πάω καλά με τις γυναίκες. Μάλλον, επειδή είμαι ειλικρινής και συνεπής σε αυτά που λέω. Δεν λέω άλλα σήμερα και άλλα αύριο, για αυτό μπορώ να τις κοιτάζω στα μάτια. Οι γυναίκες είναι πραγματικά δύσκολα όντα και είναι επίσης δύσκολο να σε εμπιστευθούν, σε αντίθεση με τους άνδρες. Αν σε εμπιστευθούν, όμως, παίζουν μόνο για εσένα.

Έχεις μετανιώσει ποτέ για τον κλάδο που επέλεξες;
Ποτέ. Κάνω αυτό που μου αρέσει. Όταν τελείωσα το σχολείο, το 1979, πέρασα στη Νομική Θεσσαλονίκης. Τότε, όμως, με κάλεσε στην εθνική Εφήβων ο Γέρζι Βελτς. Από τη Μυτιλήνη πήγα στον Ιωνικό Ν.Φ., αφού όλες οι προπονήσεις της Εθνικής ήταν στην Αθήνα. Έδωσα και δεύτερη φορά εξετάσεις, είχα δηλώσει μόνο τη Νομική Αθηνών, και πέρασα. Παρακολούθησα μέχρι το τρίτο έτος και τότε μου ήρθε… φλας. Παράτησα τα πάντα και πήγα στη Γυμναστική Ακαδημία. Κατάλαβα πόσο αγαπούσα το βόλεϊ και το αποφάσισα. Οι περισσότεροι με πέρασαν για τρελό, αλλά εγώ έκανα αυτό που μου άρεσε και το κάνω ακόμα.

(Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου)

Διαβάστε επίσης

Νίκη με «πρώτη» Νοβότνι

Νίκη με «πρώτη» Νοβότνι

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του ΑΟ Κηφισιάς στο φιλικό που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Ρέντη, με τον Τσέχο ακραίο Μάρεκ Νοβότνι να κάνει ντεμπούτο.

«Πρέπει να πρωταγωνιστεί»

«Πρέπει να πρωταγωνιστεί»

Ο Τέλης Σωτήρχος παραχώρησε στον «ΓΑΥΡΟ» την πρώτη συνέντευξή του μετά την επιστροφή του στην ομάδα βόλεϊ Γυναικών.

Ξεκίνησε η δοκιμή

Ξεκίνησε η δοκιμή

Την πρώτη προπόνησή του με τον Ολυμπιακό έκανε ο υποψήφιος τρίτος κεντρικός Τζορτζ Παπαδόπουλος.